Spoed2Ontvang net bericht dat vanavond Yernaz Ramautarsing gast is bij Pauw en Witteman.

Yernaz is misschien wel de persoon die in Nederland het meest bekend is met de filosofie van Ayn Rand: Het Objectivieme

 

Het is bij de Vrijspreker niet bekend wie er nog meer gast zijn of waarover het precies gat. Maar het kan bijna niet anders of het Objectivisme/ Ayn Rand/ Libertarisme zullen ter sprake komen.
En dat zal veel lezers wel interesseren.
Wij zijn benieuwd!

UPDATE

Yernaz geeft rustig toelichting en snoert een niet echt van levensvreugde overlopende Freek de Jonge de mond. Respect voor zijn houding (en de opmerking waarin hij de presentatoren glimlachend salonsocialisten noemt om 1:20).

LINKJE NAAR BEELD

 

 

 

8 REACTIES

 1. Eigen roem STINKT Ayn draait zich om in haar graf!
  Monopolisten*
  – advocaten
  – rechters
  – justitie
  – politie
  – belasting
  – DNB (BISbank)
  etc.etc.etc

 2. gezien deze man. en hij had het vooral over de linkse indoctrinatie op de UvA. Tevens had hij ondersteunende reacties ontvangen van andere linkse bolwerken als de UvM en de Nijmeegse Universiteit.
  Studies sociale wetenschappen, politicologie en sociologie haal je niet als je niet braaf de linkse standpunten van je professoren vertolkt tijdens je examens. Daarmee wordt duidelijk dat deze studies geen wetenschap zijn, geen waarde hebben en dus niet meer gesubsidieerd zouden moeten worden.

  Naam * [3] reageerde op deze reactie.

 3. @boos casje [2]:
  Dat geldt ook voor de studie Economie aan de Erasmus Universiteit. Zie de video over ‘Belasting is diefstal’ met Toine Manders en die zure professor.

  Fraaue video, en vergeet de vervolgscnene die op Geenstijl staat niet te kijken. Fossiel Freek duldt geen tegenspraak:
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/11/zo_ziet_alzheimer_er_uit.html

  Wel jammer dat Yernaz Ramautarsing zich laat verleiden tot de eendimensionale links/rechts pseudo-tegenstelling. Klassiek links/rechts begint elkaar steeds meer te overlappen.

 4. Een paar jaar geleden solliciteerde ik als docent geschiedenis op een middelbare school in het zuiden des lands. Tijdens het sollicitatie gesprek werd me de volgende vraag gesteld: “Je hebt toch niet in Nijmegen gestudeerd?” Waarop ik antwoordde: “Nee in Leiden.”
  “Dan is het goed want die linkse rakkers moeten we niet.”

 5. ja daar had yernaz zeker een punt,maar dit speelt zich ook bij het voortraject van het hbo..althans wat ik heb meegemaakt,indoctrinair rood gewouwel uit de mond van de lerares,geen ontsnappen meer mogelijk….bahhh!!!…en dan freek de jonge met een ph van1,2 over ontmoeten….nou ontmoeten is spontaan en moet niet worden opgelegd..ik ben vrijdenker en hecht alleen waarde aan een gezonde vorm van intuitie(mijn kerk)dus noch links noch rechts…het populisme is het ei wat door de linkse kerk is gelegd.Rood in de media op tv op de radio…voorbeeld:er komt een vrouwelijke asielzoeker aangevlogen…wat blijkt:zij blijkt een van de architecten te zijn geweest van de massale genocide in rhuwanda…nog een voorbeeld:topcrimmineel schenkt 100000euro aan voedselbank..zet daar tegenover dat een pvda lid een 40000euro greep doet uit het daklozenbudget(notabene iemand die zich het lot van zwervers behoort aan te trekken…..

 6. Wat mij altijd weer schokeert is het gemak waarmee de zichzelf moreel superieur wanende linksen menen te moeten melden dat de pvv ‘racistisch’ zou zijn.

  Ik stem pvv. Omdat ik de islam wens te verbieden. Dat komt zo:

  Ik ben homo. De islam wil mij dood.

  Ben ik dan echt waar een racist, als ik daar iets van zeg? Waar is de linkse strijd voor homorechten gebleven? Als links wel aan tafel wenst te gaan zitten met lieden die vanuit hun geloof alle homos moeten afmaken, maar niet met homos die daar, terecht, over proberen te klagen… Maar die worden dan weggezet als ‘onmens’ (buitengewoon minderwaardig mens)

  Zelfde verhaal met vrouwen: links kwam ooit op voor de vrouwen, nu zitten ze aan tafel met een religie die vrouwen tot slaaf wil maken, met lieden die van hun god vrouwen tot gehoorzaamheid moeten slaan, maar weigeren ze aan tafel te gaan zitten met vrouwen die de islam ‘beledigen’ – met hun vrije wil.

  Vrijheid van religie: vrijdenken, vrijspreken. Het is er bij links niet meer bij: links zit aan tafel met een religie, die vrijheid van godsdienst wil afschaffen, de doodstraf op afvalligheid wil invoeren, die kritiek op de islam met de dood wil bestraffen, die niet zelf nadenken, maar hun gedachtes uit de stem halen in het hoofd van mohammed ‘de waanzinnige’. En wat doet links?

  De slachtoffers de mond snoeren en uitmaken voor ‘racist’.

  Ik snap dat niet. Hoe komt dat nou. Die 180 graden draai? Religie kritiek kwam vroeger toch van links? Homorechten? Vrouwenrechten? Gelijkheid? Recht op geloofsafval? Wie durft er nog te protesteren tegen een religie die het allemaal niet zo nauw neemt daarmee? De pvv, en verder?

  Moeten de slachtoffers van de islam ‘hun mond’ houden? Want anders krijgen ze van links een trap na en het stikkertje ‘racist’ opgeplakt?

  Really? REALLY? Leef ik in een boek van Kafka ofzo?

  Chris Stroombergen [8] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.