6 REACTIES

  1. @Reinder [2]:

    Ik weet er waarschijnlijk te weinig van af, maar ben verbaasd over je opmerking dat er in NL geen risico is. Ik zie alleen maar allerlei verboden en problemen met (het sluiten/verbieden) van koffieshops. En ik ken iemand die ik in de gevangenis heb bezocht omdat hij “drugs-related” in Rotterdam in de gevangenis zat.

  2. Het zal niet zo zijn dat de maatregelen de enige drijvende kracht zijn achter het sterker worden van drugs, al lijkt het mij wel een een van de oorzaken.

    Gelukkig is een in Nederland (of in ieder geval in Amsterdam) langzaam een opkomende vraag en aanbod aan slappere wiet. Op de waddeneilanden zijn biologische telers die wiet met een laag THC (en aanverwanten) percentage, en merk ik om mij heen dat mensen liever een ‘buitenwietje’ of eigen/van relaties verkregen teelt willen roken, omdat de klap van de THC bommen in de shops te sterk is. Hierdoor wordt er denk ik tegenwoordig ook meer hasj gerookt.

    Van Z [5] reageerde op deze reactie.

  3. Illegale producten zijn aan geen enkele regels gebonden. Daarom zou je dit nog eens extra hebben als je alle regels zou afschaffen. In theorie geeft concurrentie onbeperkt toegang tot vuurwerk dat de kracht van een handgranaat of erger heeft. Zonder regels zullen mensen dat ook aanschaffen om een ander te overtroeven. Het gebeurt zelfs al onder de neus van een overheid die het wil voorkomen, laat staan als je echt alle remmen zou losgooien. Zelfde met drugs. Vroeger toen het nog verboden was, had je dat niet zo erg maar zogauw ze het volk 1 vinger gaven was er werkelijk een gigantisch drugsprobleem waar je bijna niemand meer normaal kon aanspreken. Of nog steeds, helaas.

Comments are closed.