avatar MMAPWant ALS we dan, alle libertarische overwegingen even overboord gooiend, echt één enkele reden zouden moeten verzinnen, waarin een roverheid MOGELIJK enig nut zou kunnen hebben, is het wel de bescherming van de bevolking. Let wel: mijns inziens zou dit zelfs beter door particuliere initiatieven gedaan moeten worden, maar vooruit.

Bescherming van de bevolking dus, tegen agressie van buitenaf. Bijvoorbaald zoals in de grensstreek tussen Zeeland en Vlaanderen, waar in het plaatsje Overslag mensen ziek zijn geworden door de bestrijdingsmiddelen die een naburige lelie-kewker op zijn gewassen spuit.

En jawel, de roverheid heeft daar gecontroleerd. Zo’n 7 jaar geleden. En toen hebben ze, zoals we van ze gewend zijn, geen ene fl**kker met dat onderzoek gedaan. Een bekend Nederlands TV-programma is, bij wijze van evaluatie van dergelijke onderzoeken van jaren geleden, weer eens gaan kijken. Ter plaatse was dus niets gebeurd.

Roverheid. Een club met mensen, die met de basisargumenten “angst”, “bescherming”, “dat moeten we niet willen met z’n allen” en meer van dergelijke nonsens een pistool op ons hoofd duwen zodat wij meer dan de helft van onze inkomens afdragen. En wat doen ze ermee? Nog niet eens een basisbescherming bieden voor de nummer 1 prioriteit van mensen: hun gezondheid.

Wéér een bewijs dat roverheden compleet nutteloze instellingen zijn, met dito mensen die deze instellingen bevolken.

 

Bron: onder meer radio, TV en klik.

7 REACTIES

  1. Volgens mij is het beter een artikel te schrijven als de overheid WEL iets goed doet. Schijnt nogal uniek te zijn.

  2. Blogs missen?? Volgens mij kunnen we dan reageren op de partijen die de boel bedonderen. Het in kaart brengen van…. Volgens mij komt er dan genoeg informatie vrij zodat iedere partij zijn eigen blog krijgt.

  3. Moeten we niet blij zijn als de roverheid niets doet?
    Dan kan er ook niets fout gaan.Al is nu de pest dat ze dingen naar zich toe trekken, monopoliseren en dan pas (vaak) niets doen.

  4. Het is btw lelie-kweker ipv lelie-kewker.

    Ik ben totaal mee eens dat de roverheid niks goed kan doen. Echt waardeloos zijn ze.

  5. Ze doen wel wat, maar les 1 van economie is dat er schaarste is. Het is niet zo dat je er een belasting muntje in stopt en aan al je wensen is voldaan.

  6. De gehele Roverheid is een stel onbekwamen en onrendabelen!

Comments are closed.