.HOWARD_Bastiat_wet-moraal

11 REACTIES

 1. Respect, of wat is dat, waar is dat gebleven in deze wereld van ik, ik, ik enz. Oh ja ,uiteraard is dat wel bij politici blijven hangen , maar is het niet goed uit de kast gekomen, want moreel gezien draait bij deze mensen alles om geld en macht!. En mag je raden wie alle wetten gemaakt hebben, en waar het voor dient.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. Je kunt vanalles ondernemen maar mensen geloven je niet, en in de kerken vertrouwen ze op gods steun, en na een ramp gaan ze massal bidden en smeken om hulp, maar ik denk steeds, als er een god is had hij deze ramp moeten voorkomen, en heb 0,0 vertrouwen dat bidden helpt. En ik erger mij behoorlijk aan de Predikers die na een ramp op tv en in kerk om hulp en steun vragen voor de slachtoffers vragen.!!

 3. Respect?

  I obey the law, not out of respect, but simply out of fear for retaliation by the violent mob that made the law.

 4. Reiny toverde uit zijn / haar klavier:
  Als er een god is had hij deze ramp moeten voorkomen.

  Nu een vraagje ?

  Als zijne “Wettelijke Aansprakelijkjeid ( W.A. ) , roept : ZO WAARLIJK HELPE MIJ GOD ALMACHTIG , welke is dat dan….die uit Pergamon soms ?

  En als je nu niet snapt wat hier staat , gaarne even bijlezen a.u.b..

  reiny [6] reageerde op deze reactie.

 5. Even ter verduidelijking; Er zijn veel mensen die geloven en daar gemoedsrust en vrede in vinden en dat zal ik ze dat nooit willen afnemen. Het lastige is dat kerken leeglopen, maar mensen wel blijven geloven, wat vaak veroorzaakt wordt door interne meningveschillen en daardoor zie je zoveel soorten van geloven. Wat ik wel op prijs stel is dat ze ook andersdenken accepteren, en dat het geen extreeme vormen aan gaat nemen. Indien we geluk hebben leven wij 100 jaar op aarde en is het goed elkaar te accepteren en te respecteren.Voor mij is het duidelijk dat ik alle geloven respecteer uitgezonderd extreme vormen.

  Raymond [9] reageerde op deze reactie.

 6. @reiny [8]: Oh , laat mij duidelijk zijn , ze doen maar , zo lang ze mij daarin ook vrij laten.

  Maaarrrrr….er is een groep van laten we zeggen : ” schimmige en occulte ” inborst , die van mening zijn dat zijn HUN “goddelijke zending ” , door je strot moeten rammen.

  Heb je het ‘ Geestelijk rituaal der Vrijmetselaren ‘ wel eens bestudeerd…..onder het Grootoosten der Nederlanden door D. Merens…neen ?

  Zij maken de dienst uit hier , en tolerant dat die zijn joh….poeh.

 7. Nee, ik had het te druk om mij in onzin te verdiepen of boeken te lezen die op machtbeluste figuren geschreven hebben. Sinds enige jaren probeer ik iets te schrijven, en dat valt voor iemand die alleen maar lagere school gehad heeft beslist niet mee!!.!!

 8. Respect heeft veel met tolereren te maken. als in: “ik respecteer je mening maar ben het er niet mee eens”. Lees dan nog eens de zin “…losing his respect for the law”. Alsof je een keuze zou hebben, want de law (de wet) wordt namelijk uiteindelijk altijd met het pistool afgedwongen.

Comments are closed.