VERBAZINGZojuist heb ik met stijgende verbazing het nieuws op RTL7 bekeken en ik las wat artikelen die bij de headlines in de blauwe balk horen op hun website. Wat moet je nu denken van::

CBS: economie herstelt”,  gevolgd door;
“Bijna een kwart meer faillissementen”

Verder lees ik dat Imtech uitstel van betaling heeft gekregen van de banken,
waarop de koers….. 6% STIJGT!

Dan vindt Aegon dat het volgend jaar allemaal beter wordt en
dat we maar beter onze poen in aandelen kunnen stoppen.

Dan nog Klaas Knot, hij vertelt tegen de renteverlaging van de ECB te hebben gestemd.
Er zitten kennelijk 23 leden in de ECB raad en daarvan hebben nog vier anderen, te weten 2 Duitsers, een Oostenrijker en een Fin tegengestemd.
Inderdaad, de landen die het gelag weer kunnen betalen. Goed hè, democratisch beslissen over andermans centen. 18 wolven en 5 schapen hebben gestemd…

Ik heb de TV hoofdschuddend uitgezet, heb wat bitcoins gekocht en ben weer aan het werk gegaan.

Onbezoldigd ruifvuller

Fietsplaatje

13 REACTIES

 1. Erg amusant om dit artikel te lezen met bijna een kleine traan wegpinkend, maar niet van het lachen.

  Eindelijk eens iemand die het menselijk gevoel met gezond verstand weet te mengen in een zeer herkenbare observatie. Ik persoonlijk kijk al jaren met de grootst mogelijke verbazing, maar zeker het afgelopen jaar naar de meest idiote berichten en tegenstrijdigheden bij de gevestigde lieg media. En dat de beurzen blijven stijgen is in mijn optiek een kunstmatig gezette bull trap, de Dow Jones wordt keer op keer opgeblazen tot het moment dat de boel MOET klappen. Totaal geregisseerd en niemand, behalve de jongens die aan de knoppen zitten, weet waar en wanneer deze hele waanzin zal eindigen.

  Vrees alleen dat bitcoins ook niet alles zaligmakend is, dit zal ook wel weer een piramidespel of zeepbel in wording zijn.

 2. dat Imtech verhaal is niet zo verbazingwekkend.

  men dacht dat de tent failliet zou gaan en nu gloort er weer wat hoop.

 3. De FED print permanent 1 triljoen USD per jaar. De helft daarvan wordt besteed aan het permanent opkopen van de US bonds. De andere helft gaat naar de grootbanken. Bestemd voor het uitlenen aan bedrijven. Die vragen daar niet om, maar de banken wíllen ook niet uitlenen. Met het geld speculeren zij voor eigen bate/risico op de beurzen. De koersen worden daardoor onwezenlijk opgepompt, zonder onderliggende verbetering van economische cijfers. Tenslotte worden gewone beleggers de dupe van dit Ponzi spel want zij doen (onrustig geworden) op het eind weer mee terwijl de banken hun winst vóór de onvermijdelijke crash al weer aan het veilig stellen zijn.

 4. De verklaring is dat er zo’n golfbeweging is die volgt na het drukken van nieuw geld. Dat geld wordt stapsgewijs in de economie geabsorbeerd, en daar hebben alle goed nieuws verhalen mee te maken, o.a. stijgende eoconomie en verwachting dat aandelen stijgen. De slump van die goed nieuws berichten komt pas daarna, samen met de slump die er al is.
  Vandaar de verwarring dat sommige dingen even goed gaan en andere niet. De faillissementen zijn degenen die eerder al konden investeren, maar het op een of andere manier niet haalden. De groei is van degenen die met het nieuwe geld aan de slag gaan.

 5. Sja.. de zoveelste leugen… Volgens mij kun je pas praten als het goed gaat wanneer je 0.0% schuld hebt? Volgens mij kun je van groei spreken als je verdiend.. dus 0.01 in de PLUS.Nog 437 miljard en nog wat te gaan voordat we zover zijn.. Gewoon ongegeneerd het volk voorliegen.. Sans foi ni loi.

 6. Is het niet zo, dat de overheid aan ons verdient. Het moet zo zijn dat ze aan ons diestbaar zouden moeten zijn.

 7. @Spiegeltje [12]:

  “. . .fietsbelasting’… nog niet lachwekkend genoeg???. . .

  Nee hoor, heel reeel, vroeger was er een jaarlijks verplicht te vernieuwen “Fietsplaatje”
  Kon je kopen op postkantoor (o.a.) voor iets van f.2,50 en op je stuurstang vastmaken.

  Idee om weer in te voeren? Maar dan dan voor € 25.- per jaar??

Comments are closed.