Help2De Vrijspreker (LC en LIFHAS)  zijn begonnen met een actie voor hulp.
Zie eerste aanzet:

Filippijnen !! Wij willen iets doen !!

Maar hebben daar nog veel hulp bij nodig.
Geef ons uw commentaar/ vragen/ toezeggingen met spoed.
Morgen komen weer meer gegevens..

WAT VINDT U DAT ER KAN GEBEUREN ??

21 REACTIES

 1. @Qvic [1]:

  Het gaat niet om het land, het gaat om mensen.
  En dan komen de “mogelijkheden”.
  LIFHAS heeft als eerste stap gekeken naar een “Betrouwbare haalbare, kleinschalige, haalbare” actie.
  Die is gevonden op de Filipijnen, en toen op gang gebracht

  Als je een dergelijke actie voor Noord-Korea wilt/kunt organiseren, krijg je van LIFHAS alle medewerking.Laat maar weten.

  Rechtse Rakker [5] reageerde op deze reactie.

 2. Ik geef niets. De rijke bovenlaag daar is minstens even rijk als de onze, alleen nog omvangrijker en doet er vrijwel tot helemaal niets aan. Bovendien komen hier immigranten,vaak vrouwen voor de schoonmaakwerkzaamheden, binnen waartoe Nederlandse werknemers hun baan verliezen. Dit omdat Rooms katholieke groepen hier achter zitten. Verder: de bevolkingstoename daar is me veel te groot.

  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.

 3. Ik heb vandaag een klein onderzoekje gedaan wat betreft die storm. Ik kom uit op H.A.A.R.P, der zijn veschillende filmpjes op youtube die uitleggen dat de formatie van wolken niet natuurlijk zijn. Beelden van satelietten zijn ook aanwezig. Guam, niet ver van de phillipijnen heeft ook zo’n haarp installatie. Ook toendertijd met die tsunami in Japan kan men veel vinden over hoe de aardbeving ook tot onstaan is (kan zijn) gekomen door haarp. Ik ben een pragmatisch persoon maar begin steeds meer in “conspiracy theory” te geloven. De storm die over de phillipijnen heen is gegaan is nog nooit in de geschiedenis voorgekomen, niet in deze vorm. Mocht men zich voor meer gevallen geintresseerd zijn dan zou ik zeggen; Haiti- Peru- Colombia- Japan. Als ik soms zelf hier in Frankrijk naar de lucht kijk krijg ik ook de krieels, wolkenformatie’s die niet natuurlijk zijn en een soort radiogolven voorstellen. U mag zelf weten wat u denkt, maar voordat ik word uitgemaakt als “conspary junky” probeer eens zelf uit te zoeken welke machten van ons gebruik maken en de boel bedonderen.

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 4. @Amel Herik [4]:
  Enkele impulsvraagjes:
  “Ik geef niets. De rijke bovenlaag daar is minstens even rijk als de onze, alleen nog omvangrijker en doet er vrijwel tot helemaal niets aan.”

  Bij ons MOET je niets! En of er daar veel rijken zijn, doet niets af of jij of ik iemand anders die in nood zit, helpen.

  ” Bovendien komen hier immigranten,vaak vrouwen voor de schoonmaakwerkzaamheden, binnen waartoe Nederlandse werknemers hun baan verliezen. Dit omdat Rooms katholieke groepen hier achter zitten.”

  Doordat hier immigranten komen, verandert dat niets aan mensen die in nood zitten. En als die immigranten beter of goedkoper schoonmaken, zou jij die dan niet aannemen? Of koop je altijd alles bij de duurste?

  “Verder: de bevolkingstoename daar is me veel te groot.”

  Ook dat staat los van mensen in nood die daar niet aan hebben meegewerkt.

  Denk je niet nog veel te collectivistisch?

  Amel Herik [10] reageerde op deze reactie.

  • Organisaties, die de hulp organiseren, zijn m.i. verantwoordelijk voor ongewenste immigratie. Deze organisaties worden wel van belastinggeld betaald. Dus collectivistisch. Ze zijn partijdig en een ramp voor ”ons” land. Inmiddels ons land nauwelijks meer. De R.k.Kerk en andere organisaties mogen bovendien overheidsbeleid tot en met frustreren als het om illegalen gaat. Ook in de V.S. en dat is wel de aanleiding tot de ”slechte leningen” dus de kredietcrisis. [We krijgen nooit een libertarische economie. Onbestaanbaar omdat de wereld niet in dat gareel kan worden gekregen.]. De politiek kan en durft nu niet eens er voor uit te komen wie de financiële machthebbers zijn. Laat staan aan te pakken. [Vooral de regering Clinton was ”meer handen op één buik.”].

 5. @Rechtse Rakker [5]:
  l vast dank als je meehelpt aan te tonen dat we voor hulp geen overheid nodig hebben:

  Bankrekeningnummer 49.79.67.944 LIFHAS
  (Libertarisch Fonds voor Hulpacties),
  IBAN is NL95ABNA0497967944
  BIC ABNANL2A
  —————————— BITCOIN
  Nieuw is dat u ook Bitcoins kunt storten.
  het bitcoin adres: 1Mss4JxvhY48MYodTHma3KYwAY4JxM4LHr
  LIFHAS hoopt er veel te ontvangen!

  ———————————-

 6. Inkomsten hulp aan de phillipijnen
  GB- 46,615,118 + 35,748,243+ 11,9 miljoen aanhulpgoederen
  USA- 10,949,588 + 5000 manschappen aan hulp
  Japan 22,195,229 + 1000 manschappen + 7,5 miljoen euro aan goederen
  China 1,400,000 + hulp aan vietnam
  Hong Kong 2,811,286
  Noorwegen 7,800,000
  Frankrijk 100,000 aan hulpgoederen (medicijnen etc)
  Duitsland 23,000 aan hulpgoederen
  Emirates en Koeweit 7,398,163
  IKEA ???? 2,000,000 private bedrijf wauw
  Credit agricole 1,000,000
  NL- 555 20,000,000 (ik heb dit geestimeerd tot aan het einde van vandaag 19-11)
  EU commissie 3,000,000
  EU 11,000,000
  Australie 7 miljoen aan hulpgoederen
  N Zeeland 1,300,00
  Z korea 3,700,000
  Vaticaan 3,300,000
  Unicef 9,700,000

  BIJ ELKAAR IN LIQUIDE- € 189,553,364
  Ook hierin zijn niet de giften uit private verenigingen meegerekend wereldwijd, Mijn schatting zal zo ongeveer een 100 miljoen zijn,

  De gestuurde goederen en manschappen zijn niet te berekenen naar geld omdat ik niet weet wat er gestuurd is. Ik schat het op z’on 200 miljoen, na een maand hulp fysieke inzet en materieel (schepen vliegtuigen enz).

  De regering van de phillipijnen zegt dat er officieel 3600 doden zijn, andere instanties zeggen +10 K.

  Z’on 30 % van de bevolking van 92 miljoen leeft van zo’n 1$ per dag. Elsevier zegt dat er z’on 11 miljoen mensen getroffen zijn door de storm. Lijkt mij een beetje veel. Ik lees teveel verschillen van aantallen op verschillende websites.
  PVDA schreeuwt om gul te zijn. (Veel geven is zometeen veel nemen door de regering, er is ja geld genoeg in NL), en dan zie ik in de telegraaf een foto van kinderen die hun spaargeld gan storten naar fillipijnen, och zo zielig…. dat zelfs kindertjes gaan helpen en de mensen die niet willen helpen (of kunnen) een onderbuikgevoel toe te dienen.

  OFFTOPIC:
  Nu heeft een verwoestende typhoon het land getroffen. Prompt is er een Amerikaans marine-eskader voor de kust gaan liggen om te helpen. De islamitische guerillastrijders van Mindanao kunnen hun borst natmaken. Het is ongetwijfeld de bedoeling, dat het land wederom herbezet wordt. Eerst moet worden aangetoond, dat het “wanbeleid” van de zittende president Benigno Aquino de oorzaak van de chaos van nu is. Corruptie en machtsmisbruik zullen hem de kop kosten. De goudmijnen van Mindanao (want daar gaat het om) komen ter beschikking van het Westen. Aangetoonde olie-reserves in de Zuid-Chinese zee, waar de Chinezen steeds luider de eerste viool spelen is Corporate DC een doorn in het oog.

  Gezien dat ik denk dat die storm met opzet is gemaakt en de vele hulpgoederen al toegezegt zijn geef ik niets. Ik help wel hier in Le Mans “Restaurant du coeur’ die +- 750 mensen kent die ook hulp nodig hebben.

  ric ardo [15] reageerde op deze reactie.
  Zé [16] reageerde op deze reactie.

  • @ric ardo [14]: Ik ben het helemaal met je eens Ric Ardo, verbeter de wereld begin bij jezelf, door bijvoorbeeld de mensen om je heen te helpen die hulpbehoevend zijn, in welke vorm dan ook.
   Van mens tot mens.
   En niet via vage gironummers.
   Want daarmee verbeter je niet alleen de levenskwaliteit van de mensen die je direct helpt, maar verhoog je ook de kwaliteit van die wereld waar je zelf direct in leeft.
   Als ik de mensen op de Fillipijnen echt wil helpen, dien ik daar naar toe te gaan, en de handen te laten wapperen.
   Maar veel mensen zijn nog steeds blind, maken wat pegels over en zakken weer weg in het bankstel voor de hersenspoelende liegbak.
   En houden zo zelf de Leugen en Bedrog Ltd. mee in stand.
   Zolang dat niet door de botte koppen doordrenkt, zie ik weing verandering ontstaan.

   Vrede,
   Zé.

 7. @ric ardo [14]:
  Frankrijk 100,000 aan hulpgoederen (medicijnen etc)
  Duitsland 23,000 aan hulpgoederen

  Moet zijn 100 ton en respectievelijk 23 ton aan hulpgoederen!

 8. @Hub Jongen [7]:

  De onderneming Stichting “Libertarian Foundation for Human Assistance” (Lifhas) is gevestigd op Ooisestraat 4 te Echteld en is actief in de branche Overige belangen- en ideële organisaties; hobbyclubs. Het bedrijf is bij de kamer van koophandel geregistreerd onder kvk nummer 41141855 en is gelegen in Echteld in de gemeente Neder-Betuwe. Bij Stichting “Libertarian Foundation for Human Assistance” (Lifhas) is 1 persoon werkzaam.

  Als een organisatie uit 1 persoon bestaat (hoe kan het?) heb ik mijn twijfels. Ik wil hiermee niet aangeven dat het een malafide organisatie is maar er is gewoon barweinig informatie te vinden op het internet. Iig denk ik wel dat je met een goed hart bezig bent HUB.

  Hub Jongen [19] reageerde op deze reactie.

 9. @ric ardo [17]:

  Nog erger: die ene man (het zijn er overigens meer) doet dit zonder salaris. Alles gaat naar kleinschalige hulp, volledig transparant.
  Daarom is er ook geen geld voor websites, reclame materiaal.

  Bij de oprichting heeft (ook) meegespeeld dat veel mensen beweren dat ze best wat wilden geven ALS ze zeker waren dat hun geld goed terecht komt.
  Welnu, dat kan hier.
  En dan blijkt te vaak dat het alleen maar loze kreten zijn, en dat er geen betaling volgt.

  ric ardo [20] reageerde op deze reactie.

 10. @Hub Jongen [19]:
  Beste Hub
  Jammer dat mensen iets toezeggen en vervolgens niets doen… Maar vind jezelf niet dat je eerst je eigen tuin moet schoonmaken ipv over ter wereld hulp bieden? Natuurrampen zijn altijd een probleem (vooral als ze gemaakt zijn). en is het niet zo dat de ervaring in de fillipijnen met stormen mensen toch aan het denken moet zetten om wat meer inlands en hoger te gaan wonen?? En waarom word de fillipijnen geregeerd door een 13 tal puissant rijke families die alleen aan zichzelf denken en niet aan het volk.. Moet het volk dan zelf niet proberen om in opstand te komen tegen deze families? Democratie bv, waarop we allemaal “geilen”!! Als ik aan alle liefdadigheidsdoelen 1 euro overmaak kan ik zelf niets luxe meer doen. Werk ik dan daarvoor?? Voor anderen die vertikken om zelf iets aan hun situatie te doen? Hub, denk eerder aan je omgeving.. als je die helpt kunnen zij weer iets betekenen voor anderen. Laten we zeggen een sneeuwbal effect wat de wereld overgaat, is dat niet beter?

  Hub Jongen [21] reageerde op deze reactie.

 11. @ric ardo [20]:
  Heel veel goede punten waar ik het veel mee eens ben.
  Maar we leven allemaal in het hier en nu, met bestaande feitelijke situaties.
  Overal anders, overal met + en – .

  En in die warwinkel waarin we 1000 dingen willen veranderen, komt plotsklap een ramp.
  Die IS. En al die noden kun je niet oplossen.
  Nu zijn er ook veel libertariërs die op dit moment toch behoefte hebben om IETS te doen. Al help je maar één gezin of één persoon.
  En aan die mensen biedt LIFHAS een libertarische oplossing met controleerbare resultaten.

  Het helpen van mensen “in de buurt” kun je het beste doen door de libertarische principes te verspreiden, vrijheid te verwerven en de welvaart zal automatisch ontstaan. Zoals in het verleden gebleken.

Comments are closed.