Somber_CartKijk dan eens naar het NOS journaal van 20.00 uur. Vanavond, maandag 25 november, was dat overduidelijk. Het enige wat je dan wel moet doen is bij ieder item even goed nadenken over wat er echt gebeurt en wat de consequenties zijn.

 

20.00 uur en de nieuwslezer kondigt aan:

In maart komt in Nederland de grootste conferentie ooit. Die gaat over VEILIGHEID. “Nederland” (!!)  gaat dan alle “groten der aarde” ontvangen. De naam Obama wordt genoemd. Op dat moment worden de kijkers stil  en kunnen dan verwerken dat dit feestje ons € 25 miljoen kost. (geraamd, maar reken maar op meer.) . Plus natuurlijk de kosten voor de beveiliging van al die hotemetoten.

Maar Marx Rutte heeft al elders verklaard dat het dat meer dan waard is voor de EER en image van “Nederland”. Zie ook
http://www.storytellingmatters.nl/corporate-branding/item/aftellen-tot-de-aftrap-van-de-allergrootste-nederlandse-topconferentie.html

Item 2.Over Lilian Ploumen die verschillende textielbedrijven te kakken zet en hen verwijt dat die niet doen wat zij wil.  De regering wil dat bedrijven wel doen wat de politici willen.
Persoonlijke Vrijheid telt al lang niet meer.

Item 3. Brievenbus-bedrijven moeten weg uit Nederland.
Zo zegt de nieuwslezer het niet. Maar waar het bericht op neer komt is dat ook “Nederland” geld verdient aan die zgn Brievenbus bedrijven die gebruik maken van wettelijke regels om belasting te besparen. Daarvoor willen politici verdragen maken om dat onmogelijk te maken.
Nederland kan daar een veto over uitspreken en de verdiensten behouden. Maar staatssecretaris Weekers heeft al laten merken dat hij daar niets voor voelt. Niet leuk voor de verhouding met zijn internationale collega’s!!
Even nadenken: die grote bedrijven die daar nu van profiteren zullen echt wel andere oplossingen vinden waardoor anderen er van profiteren
En als dat hen niet lukt, zullen hun producten duurder worden en zullen alle consumenten meer moeten betalen ener op achteruit gaan.
Dom spelen met vuur in ons nadeel.
Nog los van al die NL-werkers in die sector die misschien werkloos worden.

En toen. . . ?
Toen was ik zo gedeprimeerd dat ik niet verder luisteren kon en dacht: “Arm Nederland!”

14 REACTIES

 1. Item 2.Over Lilian Ploumen die verschillende textielbedrijven te kakken zet en hen verwijt dat die niet doen wat zij wil. De regering wil dat bedrijven wel doen wat de politici willen.
  Persoonlijke Vrijheid telt al lang niet meer.

  Is de persoonlijke vrijheid van de eigenaren van die textielbedrijven belangrijker dan de persoonlijke vrijheid van de duizenden werknemers die worden uitgebuit in de landen waar de textiel vandaan komt? Als bedrijven vinden dat ze dit soort kleding mogen verkopen, waarom zijn ze daar dan niet transparant over richting de consument?

  Tobus [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Patrick [2]:
  Alsof de bedrijfsleiding van deze bedrijven ook maar iets te zeggen heeft over het salarisniveau of de arbeidsomstandigheden van textielmedewerkers in het buitenland. In elk label staat “made in …”, toch? Leg de keus dus maar bij de consument, die hoeven niet gestuurd te worden door een minister met een agenda, die daarbij fijntjes even de bedrijven in haar eigen land in een kwaad daglicht zet ipv de bedrijven die hun medewerkers in die landen uitbuiten.

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.
  Patrick [12] reageerde op deze reactie.

 3. @Tobus [3]:
  Helemaal mee eens.
  en dan ook nog ” bedrijven in haar eigen land in een kwaad daglicht zet ” in de media en niet de betreffende directie benadert. (Bleek bij Pauw & W)
  De beste manier om te helpen is wel (veel) van die spullen kopen waardoor de welvaart aldaar moet toenemen en daardoor de lonen (en looneisen) kunnen stijgen.

  Koop niets -> mensen worden ontslagen -> geen inkomen -> honger -> dood.
  Met gevolgen in Nederland: ontslagen !!

 4. Item 3. Brievenbus-bedrijven moeten weg uit Nederland.

  Ik ben ruim 30 jaar in de trustwereld werkzaam geweest. In begin jaren 80 van de vorige eeuw was er al sprake van het einde van de trustwereld omdat de USA het contract met NL had opgezegd. De USA vertegenwoordigde ongeveer 90% van alle zaken. Toch is de trustwereld blijven bestaan.

  De echte ellende in de trustwereld is begonnen na 9/11. Sinds die tijd is DNB bezig met het toezicht op alle trustkantoren, het opstellen van eisen waaraan een kantoor moet voldoen (Wtt en Wft). De trustkantoren moeten, via een heffing, de kosten die DNB maakt, zelf betalen. Daarnaast hebben de meeste trustkantoren extra juristen in dienst moeten nemen om aan alle eisen van DNB te kunnen voldoen. Dit alles is opgetuigd om het terrorisme te bestrijden.

  Sinds dit jaar is Brussel/EU hard bezig om de trustwereld de nek om te draaien. Ik vrees dat het uiteindelijk gaat lukken. Dan kunnen de kantoren gesloten worden en staan er weer een paar duizend man/vrouw op straat. Lang leve de EU (not).

 5. En ’toevallig’ is het logo van Nuclear-Security-Summit-2014 een pyramide……..

 6. “Maar Marx Rutte heeft al elders verklaard dat het dat meer dan waard is voor de EER en image van “Nederland”.”

  Net als het organiseren of winnen van WK’s, EK’s en Olympische Spelen ook op magische wijze meer voorspoed brengt, dan het kost. Griekenland, Italië en Spanje zouden tot de rijkste landen van Europa moeten behoren.

  “Over Lilian Ploumen die verschillende textielbedrijven te kakken zet en hen verwijt dat die niet doen wat zij wil.”

  Dat is gewoon een duurbetaalde actievoerster. Maar ze ziet wel, waar de belastingdruk uiteindelijk terechtkomt, want de Nederlandse armen hebben ook nog een afwentelingsmogelijkheid, namelijk de goedkope winkels. Maar Lilianne viert liever de komende drie jaar nog lekker over de hele wereld vakantie.

  “Daarvoor willen politici verdragen maken om dat onmogelijk te maken.”

  Rekening houdende met het feit, dat er nog lang staten en belastingheffing zullen zijn, vind ik dat wel goed. Deze ‘bedrijven’ creëren geen werkgelegenheid en duwen de belasting voor de gewone man omhoog, die geen uitwijkmogelijkheden heeft. Het zijn wettelijke regels, maar er bestaat ook nog zoiets als een moraal, die je onmogelijk geheel in wetten kunt vangen.

 7. Dit gaat volgens mij juist meer banen opleveren. De belastingwetten worden niet veranderd dus het blijft nogsteeds lucratief om een nederlandse vestiging te hebben. Dit levert miljarden op voor deze bedrijven.

  Het enige wat ze hoeven doen is een kantoortje te openen met wat administratief personeel ipv enkel een brievenbus en de show gaat gewoon verder.

  Hoppekee, 5000 banen extra en weer wat kantoorruimte gevuld.

  Niet alleen komen halen, maar ook wat brengen zei Weekers, en gelijk heeft ie.

 8. Ja de nederlandse politici kunnen altijd niet wachten om landveraders te zijn en zoveel water bij de wijn te doen dat er niks meer overblijft.

  Verder het hele veiligheids thema is gewoon bedoeld om lekker dictatoriaal bezig te kunnen zijn.

  “Those who trade freedom for security shall recieve niether” Benjamin franklin.

 9. @Tobus [3]:
  De Nederlandse textielverkopers bepalen zelf wat en onder welke voorwaarden ze inkopen. Ze hebben dus wel degelijk invloed op de manier waarop kleding wordt geproduceerd. En de consument kan op basis van een label met daarop alleen het land van herkomst niet vaststellen hoe de kleding is geproduceerd.

  Dit soort zaken worden door bepaalde libertariërs veel te gemakkelijk afgedaan als verantwoordelijkheid voor de consument, terwijl de consument simpelweg niet over de informatie beschikt om de juiste keuze te maken. De juiste keuze is in dit geval de keuze die de consument zou maken indien hij/zij over alle relevante informatie zou beschikken betreffende de aankoop zou beschikken.

  Richard [14] reageerde op deze reactie.

 10. dat zie je weer met dit zaak van Rey in limburg die zaak loop al meer dan een jaar en de onderzoeken hebben al een paar miljoen euro gekost. Als die man echt bewijsbaar schuldig is dan had dit toch al lang voor de rechter gebracht moeten worden. Nu is Teven weer in beeld met telefoontaps die verdwenen zijn.
  We zitten gewoon in Nederland ook met een stelletje onbenullen van officieren van justitie. als je een rechten studie gedaan hebt en een advocatenkantoor hoeft je niet kun je altijd nog bij het OM terrecht.

 11. @Patrick [12]: Als er behoefte is aan dergelijke informatie dan kunnen mensen organisaties oprichten die dergelijke informatie verschaffen. Denk aan ‘de media’ en consumentenorganisaties. Ploumen kan de politiek verlaten en een eigen bedrijf of non-profitorganisatie (zonder subsidie) beginnen die dergelijke informatie verschaft. Ze kan zelfs een eigen keurmerk beginnen. Bedrijven die niet meewerken komen op een zwarte lijst te staan die gepubliceerd wordt op een website. Waarom doet ze dat niet?

  Dan is de vraag in hoeverre deze arbeiders daadwerkelijk uitgebuit worden. Let wel, ik zeg niet dat het niet gebeurt, maar er wordt door sommigen nogal snel met termen als uitbuiting gesmeten. En wanneer is er objectief gezien sprake van uitbuiting?

Comments are closed.