zaterdag, 28 december 2013
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Als de roverheid zegt dat het legaal is….

avatar MMAPIs het verdomme nog zéker niet MORAAL. Een rechter uit New York heeft uitgesproken, dat de afluisterpraktijken van de NSA legaal zijn. Een rechter (door de roverheid benoemd?), vindt dat de roverheid hiermee geen illegale handelingen verricht. Wij van WC-eend adviseren…? Lees hier het hele artikel.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Overheid, Politiek, Politiek gesjoemel, Rechten, Terrorisme, Vrijheid
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Naam * schreef op : 2

  @Hijseenberg [1]:
  MorEEl rijmt niet op legAAl. Sinterklaas is nog niet uitgerijmd deze maand. Vermoed ik…

  Dat een benoemde (waarschijnlijk want hooggerechtshof) Mickey Mouse rechter hiermee instemt was te verwachten. De USSA is soms net Nederland, waar je er op rekenen kan dat een rechter het goedkeurt.

  Het spionerende ongedierte wordt steeds brutaler (zie gisteren bij OV Chipkaart en parkeerautomaten) en het zal nog veel verder gaan. Data van je laptop afstaan, als men je staande houdt wegens een verkeersovertreding, data aftappen van ‘slimme’ energiemeters, tv’s met ingebouwde camera en microfoon en alles wat je nu nog niet verzinnen kunt.

  Dit soort beleid wordt zeer bewust ingevoerd. En ik vermoed dat de reden banaal is, op het niveau van Koning Wimpie Oliebol en zijn luie lakeien die bang zijn voor hun centjes. Dit gecombineerd met wat wensen van de EUrofielen.

  Waar ik laatst aan moest denken is, dat het best ironisch is dat partijen als Groenlinks e.d. hier volledig aan meewerken. Wat jaartjes geleden, toen ik nog jong, snel en wild was (nu alleen nog snel & wild), las ik nog wel eens van die pamfletkrantjes in kraakpanden en zo. Toen was het volk dat die blaadjes schreef nog tegen. Nu men oud, vadsig en arrogant is geworden, met een dikbetaalde baan bij de overheid, hoor je ze niet meer.

  Naam * [15] reageerde op deze reactie.

 2. boos csje schreef op : 4

  Als reactie op deze uitspraak acht ik het dan ook legaal om de overheid voortaan tegen te werken en haar controles te saboteren.
  De overheid eogent zich zonder parlementaire controle steeds meer rechten toe; dat mogen we niet accepteren. Kom daartegen in opstand en maak het de overheid zo moeilijk mogelijk.

  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.

 3. MMAP schreef op : 5
  Nominator

  @Hijseenberg [1]: Ja sorry, moet moreel zijn. Het was zeer vroeg vanmorgen toen ik dit plaatste.

 4. Pendragon schreef op : 6

  @Naam * [3]: Ik denk dat er een spelfout in de Nickname staat. Hijseenberg. Dat betekent dat ie een berg hijst. Daar zit wel wat natuurkunde in natuurlijk want hijsen heeft een hefboom nodig nietwaar. Maar ik vrees dat het hijsen in dit geval niet verder komt dan het optillen van een glas… No offence….

 5. Hijseenberg schreef op : 7

  @Naam * [3]:

  Bedankt. Ben ” Breaking Bad ” bewonderaar, Beta, Bitcoin believer en Bier borrelaar.

 6. Hub Jongen schreef op : 8
  Hub Jongen

  @boos csje [4]:
  “cht ik het dan ook legaal om de overheid voortaan tegen te werken en haar controles te saboteren.”
  Jij kunt dat wel “achten” maar in de NL-maatschappij wordt met legaal bedoeld dat het in overeenstemming is met de afspraakjes die de jongens en meisjes in de Tweede Kamer maken. In die zin kan tegenwerken dus niet legaal zijn.

  Wat jij wil kan wel “moreel’ zijn of passen in een “goede moraal” 🙂
  Moraliteit is iets anders dan legaliteit, zelfs al proberen politici je te vertellen dat goed de wet nakomen moreel is.

  Overigens zouden libertarische “wetten” wel kloppen met de moraliteit.
  Ik ken er maar één: het NAP !!

  Hub Jongen [9] reageerde op deze reactie.
  boos casje [12] reageerde op deze reactie.

 7. Hub Jongen schreef op : 9
  Hub Jongen

  @Hub Jongen [8]:
  Als je dingen volgens je eigen wetten/moraliteit (dus NAP ) gaat doen pas dan op. De roverheid vindt dat niet leuk en stuurt mannen met pistolen op je af.
  Veel effectiever is dingen te bedenken die “veilig” zijn en die ook te promoten zodat heel veel mensen mee gaan doen.

  boos casje [11] reageerde op deze reactie.

 8. ikke schreef op : 10

  In Nederland is het met het afluisteren exact hetzelfde en ach,90% van de bevolking vind het allemaal wel best,lekker voetbal kijken,paul de leeuw op de buis,
  En soms P&W,dat is voor velen al hoog gegrepen,maar dat maakt niet uit want die naaien het volk waar ze bij staan.
  Kortom Nederlanders hebben de overheid die ze verdienen.
  De sukkels.

 9. boos casje schreef op : 11

  @Hub Jongen [9]:
  Zolang ik geen geweld gebruik maar mijn intelligentie gebruik om de overheid het leven zuur te maken, kan die mij niets maken!
  Niemand kan mij dwingen om ergens aan mee te werken als ik dat niet wil.
  En het de overheid moeilijk maken mag ook! Ik weet voldoende van het Nederlands recht af om te weten hoever ik kan gaan.

  Hub Jongen [16] reageerde op deze reactie.

 10. boos casje schreef op : 12

  @Hub Jongen [8]:
  Met legaal bedoel ik dat het niet bij wet verboden is! En bij mijn weten hoef ik op geen enkele manier mee te werken aan de schending van mijn privacy en mag ik alle nodige maatregelen treffen om dat te voorkomen.
  Zo staat het ook in het wetboek van strafrecht: “een verdachte kan niet worden verplicht om mee te werken aan zijn eigen veroordeling”.

 11. Noha schreef op : 13

  Gemeenten kunnen dat wel Huub. Ze kunnen dan ook aantonen waar je geweest bent. Voor een iemand in de bijstand is dat zeer vervelend. Dus als je reist je telefoonkaart eruit en voortaan je niet meer aanmelden bij een provider op je naam en adres bij Hi. Dat tientje kan me gestolen worden. Verder een anonieme chipkaart gebruiken. Geld mee nemen en niet pinnen.

  Naam * [15] reageerde op deze reactie.

 12. Noha schreef op : 14

  Verder was een telefooncel geen slecht idee. Dus ze komen weer terug in de toekomst.

 13. Naam * schreef op : 15

  @Naam * [2]:
  Er komt nog een zaak bij het USSA hooggerechtshof, las ik ergens. De Mickey Mouse rechter, was een gewone federale rechter. Ik weet niet of deze gekozen of benoemd zijn.

  @Noha [13]:
  Als je met “chipkaart” bedoelt “OV Chipkaart”, daar bestaat geen anonieme variant van. Wel eentje welke niet op naam gesteld is, maar deze kan alleen worden opgeladen via een bankrekening, dus er is altijd een koppeling met iets dat de eigenaar kan identificeren. Deze kaart is dan ook ontworpen om controle van reisgedrag zo simpel mogelijk te maken. Je hebt toch niets te verbergen soms?

 14. Hub Jongen schreef op : 16
  Hub Jongen

  @boos casje [11]:
  “Zolang ik geen geweld gebruik maar mijn intelligentie gebruik om de overheid het leven zuur te maken, kan die mij niets maken!”

  Is dat zo?
  –Ïk dacht dat ze al boete komen opleggen als je je belastingaangifte niet op tijd doet?
  –En als je belasting niet betaalt??

  boos casje [17] reageerde op deze reactie.

 15. boos casje schreef op : 17

  @Hub Jongen [16]: Zoals ik al zei: ik weet voldoende van het Nederlands Recht af om te weten hoever ik kan gaan.
  En daar zul je het mee moeten doen.