avatar MMAPJeetje, is er ene meneer Mandela na bijna een eeuw uit het leven gestapt, blijkt dat wereldnieuws te zijn en nu zijn “we” allemaal verdrietig, kopt de Britse krant “Star” dat “the world weeps”, en Marx Rutte maakt het nóg bonter:

Rutte geeft hoog op over het charisma en het grote moraal van die meneer Mandela. Alsof Marx door algeheel gebrek aan dergelijke eigenschappen, die überhaupt in een ander zou kunnen herkennen (*proest*).

 

En het gaat nog verder:

Frans Timmermans, door bepaalde mensen blijkbaar uitverkoren om ons in het buitenland te vertegenwoordigen zegt, dat “Zuid-Afrika en de hele wereld” een groot leider en blablabla verliezen”.
“Zuid-Afrika én de hele wereld”? Dus, meneertje van Buitenlandse Zaken die uit hoofde van zijn functie toch een klein beetje zou moeten weten hoe de wereld in elkaar zit, is het nog maar sinds kort dat, als men spreekt over de “hele wereld”, men NIET Zuid-Afrika daarin betrekt, maar dat dit land een status heeft die niet tot “de hele wereld” behoort? Bovendien verlies “ik” niets hoor, ik ken die Mandela niet persoonlijk, dus ik verlies of mis helemaal niets. Wordt ik nu gedwongen collectief mee te rouwen?

En dan Diederik Stalin Samsom: “de meest inspirerende vrijheidsstrijder is heengegaan”. Nou ras-communist Samsom, daar zul JIJ dan wel erg blij mee zijn. Iemand die inspirerend is voor vrijheid, daar moet jij niets van hebben, hè knul? Bovendien weer dat collectieve “een voorbeeld voor ons allemaal”. Nee Samsom, niet voor ons allemaal. Ik hoef niet eerst tientallen jaren opgesloten te zitten in een gevangenis om de vrijheidsbeperkingen van de staat te merken, ik merk zó al genoeg, hoeveel slaaf ik ben geworden van de staat en mijn vrijheidsdenken heeft NIETS met die Mandela te maken.

Het collectieve “wij-gevoel” wordt door Mao Marijnissen van de SP nog eens benadrukt: “De hele wereld heeft er weet van, de hele wereld rouwt”. Nou tomaatkweker, dat de hele wereld er weet van heeft, ligt er aan dat de media dat nieuws bij iedereen die NIET onder een steen leeft door de strot duwen. En nee, ik rouw beslist niet. Ik kende die man niet eens. Dus ik ben geen deel van “de hele wereld”? Fijn, dan hoef ik ook niet te betalen voor “de hele wereld”?

Kortom, ik distantieer mij geheel van al die collectieve prietpraat en bullsh!t en erger me weer wezenloos aan het opgedrongen wij-gevoel en het hypocriete gelieg van mensen die door anderen gekozen zijn om ook over mij te heersen.

32 REACTIES

 1. “Rutte geeft hoog op over het charisma en het grote moraal van die meneer Mandela. Alsof Marx door algeheel gebrek aan dergelijke eigenschappen, die überhaupt in een ander zou kunnen herkennen (*proest*).”

  Herkennen niet, maar psychopaten weten wel perfect welke emotionele reacties gewenst zijn en proberen ze dan te veinzen.

  Mandela is overigens een zwaar overgewaardeerd politicus, die helemaal niet waar heeft kunnen maken, wat de bedoeling was: een Zuid-Afrika van zowel de blanken, zwarten als kleurlingen. De situatie is bijna volledig omgekeerd ten nadele van de blanken.

  “Frans Timmermans, door bepaalde mensen blijkbaar uitverkoren om ons in het buitenland te vertegenwoordigen zegt, dat “Zuid-Afrika en de hele wereld” een groot leider en blablabla verliezen”.”

  Onzin, Zuid-Afrika speelt internationaal nauwelijks nog mee. In Nederland was er altijd extra aandacht, omdat een vermeend Nederlands woord (in feite Afrikaans) furore had gemaakt, ‘apartheid’. Daarbij waren er nogal wat communistische regimes aan het wankelen, waarbij dit wankele regime als vanzelf de aandacht kreeg. Tegenwoordig is het hard zoeken naar nieuws over Zuid-Afrika.

 2. Ja hoor, en het schuldgevoel wordt ons weer eens ingewreven:

  http://tinyurl.com/ordqxxq

  ‘Apartheid’ is pertinent GEEN Nederlands woord. ‘Apartheid’ is een Afrikaans woord, dat in het Nederlands (en ook het Engels) is opgenomen en omdat het perfect in het taaleigen past, niet aangepast. De oorsprong is Afrikaans en het is Engels en Nederlands geworden. Dus, Rutte, oprotten met je domme praatjes.

 3. Ja ik vroeg het mij ook af, wat was er nou zou bijzonder aan die mandela, of ben je gewoon standaard een held als je een flink aantal jaren zonder reden achter de tralie’s verdwijnt?

  Vreemd aangezien er wereldwijd nog meer dat genoeg onschuldige mensen in de gevangenis zitten, hoor je nooit iemand over.

  Vilseledd [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Igor [5]:

  Het was een matig president, die zijn overwinning te danken had aan het feit, dat die zwart was, evenals Obama. Stemmen op iemand, omdat die je huidskleur deelt, ongeacht de kwaliteit van zijn standpunten, is een vorm van racisme.

 5. Mandela was defacto een terrorist die willens en wetens mensen heeft vermoord. Ik praat het apartheidssysteem niet goed, maar de Zuid Afrikanen hadden het stukken beter dan hun buren. Dankzij o.a. Mandela kent Zuid Afrika veel corruptie, o.a. met dank ook aan Zuma en dat blijft zo. Iets meer nuance in het Westen en zeker bij die paljas van een Timmerfrans, zou op zijn plaats zijn.

  Zé [10] reageerde op deze reactie.

 6. @Hoeder [8]: Ik weet van vrienden die daar wonen, dat noch de blanke mensen, noch de gekleurde mensen daar een veilig en vredig leven hebben, dus zou iemand mij uit kunnen leggen wat er nou zo bijzonder is aan die gast behalve dan dat hij ook een ingewijde in vrijmetselaarkringen was, twee handen op een buik met Beatrix, Waltheim, Pinochet,Bush, Blair, Murdoch, Rockefeller,etc. allen leden van de Knights of Malta?
  Wordt hij geëerd door de wereldpolitiek omdat het allemaal een laken van hetzelfde pak is?

  Tijd om wakkerder te worden, niet dan?

  Vrede,
  Zé.

  Nemesis [15] reageerde op deze reactie.
  Hoeder [23] reageerde op deze reactie.

 7. @BvdB [9]: Op deze trieste dag dienen wij ons ook te realiseren wat we nog wel hebben. Laten we onszelf ook op deze sombere dag gelukkig prijzen met het feit dat wij, burgers van de wereld, nog meer dan drie jaar kunnen genieten van Baracks beautiful mind. Dat geeft een mens hoop.

  Seneca [13] reageerde op deze reactie.

 8. @Zé [10]: In Nederland slaapt men nog. Alleen de paar mensen hier en op wat andere sites zijn wakker.

  Misschien moeten we die JaknikzombieDombolanders Nederlanders eens een ontzettende schop onder hun hol geven. De relatie met dat ze worden uitgebuit, bespioneerd en gekleineerd zienze nog lang niet, nog lange niet,,,(we gaanne nog nie naar huis! nee inderdaad niet).

  Pas als 10-30% wakker is gaan we uit de EU en veranderen we onze naam in NEEDERLAND!!!

 9. Wat we hier zien is een hype.
  Iedereen die denkt dat hij of zij wat voorstelt buitelt over elkaar om hun diepe diepe medeleven te betuigen.
  Als je niet iets te vertellen hebt liefst iets persoonlijks over Nelson dan tel je niet meer mee.
  Het is kudde gedrag van een misselijk makende proportie.
  Maar wees gerust over een week praat niemand meer over Nelson zo gaat dat nu eenmaal bij een hype.

 10. Het is eigenlijk vreemd. Dat de meeste mensen diegene de hemel in prijzen en vol lof over zijn geleefde leven gaan praten, als deze overleden is. Terwijl diegene toen hij nog in leven was, vaak de grootste klootzak was en iedereen bedonderde. Hoe meer macht deze overleden persoon had, hoe meer hiellikkers hem de hemel in prijzen. Dit fenomeen zien we in bijna alle lagen van de bevolking terug. Bijna niemand komt er openlijk vooruit, dat hij/zij blij is dat die persoon eindelijk is overleden.

  Zé [28] reageerde op deze reactie.

 11. Ik heb vanavond de documentaire over Mandela gezien en me rot geërgerd.

  Vol met kwijlende notabelen als Roger van Boxtel, Ed van Thijn, Ruud Gullit, etc. Ze waren apetrots omdat ze hem de hand hadden mogen schudden, een kop thee hadden ingeschonken of anderszins hadden gesproken.
  De indruk die ze wekten was dat ze zelf veel belangrijker waren geworden door die “wapenfeiten”.

  Wat een stel zielenpoten. Mandela was een geweldige vent, daar niet van, maar het gebruiken van de dood van deze man om je eigen belangrijkheid op te vijzelen is stuitend.

 12. Lees Slauerhoff: “De opstand van Quadelajara.” Geweldig verhaal!
  El Vidriero (De Ruitenmaker of glazenier) wordt in het stadje door de bevolking binnengehaald als de Messias. Vervolgens wordt gebruikt voor het karretje van een mislukte indianen Pater (Tarabana) en enkele grootgrond bezitters gespannen.

  Kan zo verplaatst worden naar Mandela/Zuid Afrika!!!

  Nemesis [25] reageerde op deze reactie.

 13. @Nemesis [24]: Mandela is uiteindelijk door de Jewish Connection ingepalmd die met de Protocollen van Zion in de hand Zuid Afrika volledig hebben gedestabiliseerd en ondertussen hebben leeggeroofd
  (cf Roofmieren en/of Parasieten)

 14. Mandela en Obama zijn gewoon puppets in de handen van de werkelijke macht.

 15. Die lui (top), de beheersers (beheerders) aan de macht, de touwtjesinhandenhebbers en dito er garenbijspinnende geile media, steken mekaar toch altijd veren in de bekende achterwerken? Wij (slaven, eigendom vanaf onze geboorte van ….) moeten ons “vrijdenken” (hiervan)! Dan komt er vanzelf een wending omdat we wakker (nuchter) worden.

Comments are closed.