avatar MMAPJeetje, is er ene meneer Mandela na bijna een eeuw uit het leven gestapt, blijkt dat wereldnieuws te zijn en nu zijn “we” allemaal verdrietig, kopt de Britse krant “Star” dat “the world weeps”, en Marx Rutte maakt het nóg bonter:

Rutte geeft hoog op over het charisma en het grote moraal van die meneer Mandela. Alsof Marx door algeheel gebrek aan dergelijke eigenschappen, die überhaupt in een ander zou kunnen herkennen (*proest*).

 

En het gaat nog verder:

Frans Timmermans, door bepaalde mensen blijkbaar uitverkoren om ons in het buitenland te vertegenwoordigen zegt, dat “Zuid-Afrika en de hele wereld” een groot leider en blablabla verliezen”.
“Zuid-Afrika én de hele wereld”? Dus, meneertje van Buitenlandse Zaken die uit hoofde van zijn functie toch een klein beetje zou moeten weten hoe de wereld in elkaar zit, is het nog maar sinds kort dat, als men spreekt over de “hele wereld”, men NIET Zuid-Afrika daarin betrekt, maar dat dit land een status heeft die niet tot “de hele wereld” behoort? Bovendien verlies “ik” niets hoor, ik ken die Mandela niet persoonlijk, dus ik verlies of mis helemaal niets. Wordt ik nu gedwongen collectief mee te rouwen?

En dan Diederik Stalin Samsom: “de meest inspirerende vrijheidsstrijder is heengegaan”. Nou ras-communist Samsom, daar zul JIJ dan wel erg blij mee zijn. Iemand die inspirerend is voor vrijheid, daar moet jij niets van hebben, hè knul? Bovendien weer dat collectieve “een voorbeeld voor ons allemaal”. Nee Samsom, niet voor ons allemaal. Ik hoef niet eerst tientallen jaren opgesloten te zitten in een gevangenis om de vrijheidsbeperkingen van de staat te merken, ik merk zó al genoeg, hoeveel slaaf ik ben geworden van de staat en mijn vrijheidsdenken heeft NIETS met die Mandela te maken.

Het collectieve “wij-gevoel” wordt door Mao Marijnissen van de SP nog eens benadrukt: “De hele wereld heeft er weet van, de hele wereld rouwt”. Nou tomaatkweker, dat de hele wereld er weet van heeft, ligt er aan dat de media dat nieuws bij iedereen die NIET onder een steen leeft door de strot duwen. En nee, ik rouw beslist niet. Ik kende die man niet eens. Dus ik ben geen deel van “de hele wereld”? Fijn, dan hoef ik ook niet te betalen voor “de hele wereld”?

Kortom, ik distantieer mij geheel van al die collectieve prietpraat en bullsh!t en erger me weer wezenloos aan het opgedrongen wij-gevoel en het hypocriete gelieg van mensen die door anderen gekozen zijn om ook over mij te heersen.

32 REACTIES

  1. Ik vind dat internationale Mandela-orgasme in de media nogal gênant. Alleen de 30 dagen (inter)nationale rouw ontbreken nog.

    Men staat te schreeuwen alsof deze Maltezer ridder de overtreffende trap van Jezus was. Ik kan er geen traan om laten. Een politicus/bilderberger minder; 10 nieuwe om zijn plaats in te nemen… Next!

Comments are closed.