Ontario1874Ons koude kikkerlandje is niet het enige koude land met een partij die vrijheid in de naam heeft.
In het anders rode Canada is er al veel langer een partij bezig die de bescherming van de rechten van het individu nastreeft. (En na mijn mening een stuk consequenter).

Dit was waar Marc Emery de “Prince of Pot” vandaan kwam. (Hoewel Freedom Party geen sanctie geeft aan zijn huidige zelfopoffering-complex). Samen waren ze misschien wel de voornaamste reden dat in hun provincie Ontario het zondags winkelen eindelijk legaal werd.

Voordat Marc zich in de verboden plantjes verdiepte had hij namelijk een boekenwinkel, die hij op zondag openhield. Hun opperdienaar probeerde hem irrelevant te maken door een speciale uitzondering voor boekenwinkels op te zetten. Toen Marc ook ander waar begon te verkopen kwam er nog een uitzondering, voor winkels met maar een bepaald aantal werknemers. En dus nam Marc er lekker nog een paar extra aan. Uiteindelijk kreeg ie toch wat hij wou, en zoals de “dirty peasant” uit “Monty Python and the Holy Grail” liet hij het geweld zien dat dat achter het systeem staat.
Hij werd opgepakt omdat hij “teveel mensen in dienst had op een zondag”. De reactie van “Maar hij brak de wet!!!!” klonk daarna nogal erg hol.

Een andere stunt, toen het lokale werk-monopolie in die publieke sector in staking ging, was troep van de straat af te halen in arme wijken. Zo hielpen ze mensen en lieten ze meteen zien dat iemand zonder een mooi papiertje net zo goed afval kan ophalen.

Nu richten ze er op om verder door te breken.

Nadere info en linkjes mbt deze libertarische Canadezen

Blog en youtube kanaal van de huidige leider Paul Mckeever.

Officiële sites, Provinciaal (Ontario),; nationaal en internationaal.

En tot sluiting, een Radioshow

Ontario1874

 

Ingezonden door Tjitze op info@vrijspreker.nl