StommiteitEen tijdlang heb ik gedacht dat de deelname van “Nederland” aan de militaire missie in Mali de stomste streek van 2013 geweest is. Een land in crisis dat al erg op de Zorg moet beknibbelen gaat ook nog eens soldaten sturen naar een Afrikaans land!
Zie daarvoor ook
http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/12/leven-politici-kamerleden-in-een-andere-wereld-dan-gewone-mensen/#more-123596

Deze week komt echter waarschijnlijk de overeenkomst door de EU-presidenten tot stand waardoor de Nederlandse banken verkwanseld worden aan de EU. En u hebt geen jota er over te zeggen. Terugdraaien wordt (bijna)  onmogelijk want het is de laatste keer dat de politici er een veto over konden uitspreken.

 

Alleen Duitland heeft het zo slim geregeld met stemverhoudingen dat zij wel steeds de mogelijkheid voor een veto hebben. Duitsland krijgt meer macht, Nederland minder.

En zelfs dan nog zijn er veel Duitse top-economen tegen zoals Hans-Werner Sinn, hoofd van het in München gevestigde Ifo-instituut voor economisch onderzoek,    econoom Bernd Raffelhüschen en Klaus Zimmermann, de voormalige voorzitter van het Duitse Instituut voor Economisch Onderzoek (DIW).

Los van gedood of gewond worden. Zult ook u veel meer persoonlijke last van de BankenUnie krijgen dan van de militaire missie naar Mali.

———————————–
P.S. HULP gevraagd.
Om het jaar 2013 een beetje positief te beëindigen, zou ik graag eens met u willen nadenken over wat is een tegenwicht tegen deze stomste streek van 2013?

Wat is “Het beste dat onze samenleving in 2013 is overkomen?
Deze week nog graag een artikel op de Vrijspreker, maar ik weet niet goed WAT? Kunt u helpen en idee geven?

14 REACTIES

 1. Het kabinet Rutte II zou in haar geheel moeten worden aangeklaagd als landverraders van het jaar 2013!
  Helaas zal dat voorlopig niet gebeuren en daarom stem ik op 22 mei 2014 anti EU; ik hoop dat velen mijn voorbeeld zullen volgen.
  En verder hoop ik dat de voorspelling van Godfrey Bloom over EU politici ooit bewaarheid zal worden.

  Hadjememaar [14] reageerde op deze reactie.

 2. Nee, het kan nog stommer! Volgens NRC heeft Pinokkio Rutte ingestemd met het overdragen van nog veel meer macht aan Brussel. In het NRC staat een artikel daarover waarvan ik de link naar de redactie van Vrijspreker heb gemaild.

 3. Idee voor artikel?

  Iets over een Volkstribunaal. Wat dat is, hoe dat werkt en hoe dit zich al heeft bewezen.

 4. Positief eindigen??
  Het beste dat onze samenleving in 2013 is overkomen?
  Ik pieker mij suf. Geen idee.

  Het door de mand vallen van de politiek. Met VVD en PVDA voorop.
  Meer mensen die wakker geworden zijn en die democratie nu zien als wat het is: een illusie van (mede)zeggenschap. Een slim middel voor de machthebbers.

 5. Hoe idioot is NL toch om iedere keer meer en meer macht van de BURGER uit handen te geven en bakken met geld en garanties die kant op te laten gaan!!?? Dit had gewoon nooit mogen gebeuren, maar goed, Rutte mocht dan natuurlijk wel even bij de Bilderbergers op de koffie, wat een idioot van VVD’er, juist deze man en partij zouden beter moeten weten. Het gaat hier verdomme om ons geld en niet om het geld van de idioten die zichzelf volksvertegenwoordigers noemen. Lekker laks en makkelijk om geld van een ander te verkwanselen, maar de oplossing is simpel, iedereen het geld van de bank halen en als het even kan dit gefarceerd omzetten in edelmetaal. Laat ze doodvallen zoals wij mogen doodvallen, want wie niet naar het volk wil luisteren moet het maar voelen. De banken zijn overigens in dit alles ook oorverdovend stil, die wrijven zich al in de handen met al het gratis geld wat ze mogen uitdelen, zolang het geld van de ondernemers en particuliere spaarders maar kan worden geroofd om iedereen gelijke arm te maken. Zelden zo’n ballenloos kabinet gezien. Balk was een idioot zonder ballen, maar deze jongens spannen werkelijk de kroon.

 6. ..gefarceerd = gefaseerd. Het mag duidelijk zijn dat geld in NL niet meer veilig op de bank is, het mag bij deze legaal van uw rekening worden geroofd. Alles op zijn tijd, maar zodra de bankunie een feit is zullen er snel heel wat banken georkestreerd failliet gaan en komt de unie lachend en vrolijk zijn geld halen, want er is voor getekend met bloed van de burgers. Waar het geld naar toegaat is mij trouwens geheel niet duidelijk, want als een bank failliet is is ie failliet en in een failliete boedel stop je toch geen geld meer. Dus zal de maffia dit geld waar ergens anders naar toe sluizen.

 7. misschien niet het beste, maar wel goed:
  rechter fluit NSA terug
  en Rhenen moet het teveel aan milieuheffing aan de bevolking terugbetalen.

 8. Ooit was er een tijd dat het geld thuis niet veilig was en men het geld daarom naar een bank bracht, tegenwoordig is het precies andersom. Natuurlijk zullen banken proberen er alles aan te doen om te voorkomen dat men het geld van de rekening haalt. Fysiek geld zal waarschijnlijk niet zo heel lang meer bestaan, tenminste, het zal u moeilijk worden gemaakt uw digitale cijfers om te zetten in tastbaar geld. Hé, banken zijn toch ook niet achterlijk en weten heel goed hoe zij hun spelletjes met u en uw eigen geld moeten spelen.

  boos casje [11] reageerde op deze reactie.

 9. @Crisis? [10]: Dus op naar een zwarte economie waar het niet meer geldige Euro-geld de currency is.
  Hebben ze in Frankrijk ook gedaan met Franse Francs en in Italië met Lires bij de overstap naar de Euro.

 10. @OBL-Rien [7]:
  Ik ben er nog steeds niet over uit of bitcoin niet gewoon een grote Ponzi scheme is. Het heeft er veel van weg. De vroege starters konden voor een prikkie hun coins minen of kopen. Naarmate de koers steeg, sprongen meer mensen aan boord. Voor nieuwkomers is het steeds onwaarschijnlijker dat zij er veel door winnen. De vroege starters kunnen in ieder geval nu flink cashen ten koste van de laatkomers. Wat mij in ieder geval onduidelijk is, is wat je kunt DOEN met bitcoins behalve oppotten en hopen dat je ze voor winst kan ruilen met geld dat wél overal geaccepteerd wordt….

 11. @willem [9]:
  (Centraal gestuurde) democratie is de wil van de helft plus 1. De dictatuur van de meerderheid die aangekleed wordt als “de wil van het volk”… Hollanders die beslissen of er buiten de randstad geïnvesteerd kan worden.

 12. @boos casje [1]:
  Hier een voorspelling van lang geleden,
  waar den Haag en Brussel bang voor zijn:
  Au lieu ou LAYE & Scelde se marient,
  Seront les nopces de longtemps maniees,
  Au lieu d’Anvers ou la crappe charient,
  Jeune vieillesse consorte intaminee,
  vertaald:
  op de plaats waar de Leie en de Schelde trouwen (Gent,basis Verenigde Nederlanden),zullen zijn de bruiloften,lang geleden gemodelleerd( eerste scheiding Antwerpen in 1585 en tweede scheiding in 1831)Op de plaats van Antwerpen,waar het tuig aanspoelt,zullen gelijkgezinden het begin van een nieuwe tijd inzetten.
  Nostradamus X-52

  De grootste fout,die de politici maken,buiten het negeren van hun ambseed en het zelfbeschikkingsrecht opgenomen in het Handvest van de VN,is wel het tot armoe maken van een groot deel van de bevolking,al wat arm is vecht en armoe vormt een voedingsbodem voor revolutie.

Comments are closed.