De herders Opstelten en Knots en hun belastingschaapjes kwamen langs omJoseph flees Egypt een kijkje te nemen bij Yeshua. Vervolgens werden Jozef en Maria ‘verrast’ door de Drie Weirdo’s uit Brussel. Barbarosso, Van Ramplui en Ollie Pijn kwamen met waardeloze kado’s aanzetten. Afpakken en eisen zat namelijk meer in hun aard dan geven. Jozef was al een half uur aan het skypen met Marcus Rutte terwijl Maria de drie Weirdo’s langzaam richting uitgang dreef.

‘Godallemachtig, wat een zultkoppen….’ verzuchtte Maria de deur sluitend. ‘Ik kon nog net een blik tonijn uit de handen van die Van Ramplui grissen. Hij zei dat het etiket niet volgens de vroegere EU norm bedrukt was en het geconfisceerd moest worden….blij dat we van die bende roofridders verlost zijn…’  Jozef keek verstoord op en hief zijn wijsvinger. ‘Maria, ik tolereer niet dat je over onze voormalige hooggewaardeerde EU collega’s op een dergelijke manier praat !’

Maria deed met een blik die kon doden Yeshua een schone luier om en Jozef ging ijzerheinig door. ‘Ik sprak net onze Keizer Marcus die mij meldde dat we Yeshua gelijk kunnen afleveren bij ZuigelingenZorg…daarna is er al een plekje voor hem vrijgemaakt op de Peuterschool. Je weet wel, die nieuwe structuur onder leiding van Tonio en Joris….als we ons volledig in willen zetten voor het herstel van de overheid kunnen we natuurlijk niet zo’n kleine spelbreker gebruiken…’

SPLETSJJJ !!!! Maria gooide de volle luier recht in het gezicht van Jozef…geelbruine spetters vlogen om zijn oren. Verbouwereerd hief hij zijn armen omhoog als een overgave. ‘MIJN KIND AAN DAT STELLETJE GEVEN ?! NEVER NOOIT NIET ! ‘ brulde Maria. ‘Je gaat maar lekker alleen die kar trekken ! Dat is trouwens een dood paard want NIEMAND wil ook maar iets meer te maken hebben met overheid, staat en bureaucratie !’

Maria stond met haar handen in haar zij op dubbel volume tegen Jozef te foeteren. ‘Ik ben dat hele zooitje zo ontzettend zat ! Uitvreters, parasieten en klaplopers zijn het met hun zogenaamde goede bedoelingen !’  Jozef herpakte zich: ‘Rustig Maria, want zo wil Marcus het…anders laat hij Yeshua wel ophalen door eh…’ Hij staarde even naar het plafond, wachtend op inspiratie. ‘Ja ! Ophalen ?! Door wie dan ?! De politie en het leger bestaan niet meer ! Het hele machtsapparaat is naar God en dat is maar goed ook !’

Jozef veegde zijn gezicht schoon en ging bedremmeld zitten. Maria kwam nu goed los. ‘Deze hele operatie is een complete farce ! We staan big time voor joker en dat weet je ! Ik nok er mee en ga eindelijk eens iets zinnigs doen ! Yeshua krijgt van mij een degelijke opvoeding en later gaat ie naar een particuliere school van mijn en zijn keuze ! Ik begin een webshop in Uggs want dat heb ik altijd al willen doen. We gaan de vruchten plukken van een echt vrije maatschappij !’

Aldus geschiede. Jozef bracht die nacht – in een aparte slaapkamer – door en vertrok de volgende dag naar Egypte. Hier begon hij een nieuwe kansloze actie om de Pleuro te introduceren met behulp van microkrediet. Maria startte een succesvolle shop en Yeshua groeide uit tot een entrepreneur pur sang.

Vrijheid op aarde en in de mensen een welbehagen !

 

 

3 REACTIES

  1. @Hub Jongen [1]: leuk verhaal. Ik sluit me aan bij de doelstelling en wil daar nog aan toevoegen dat ik in 2014 en later mijn best zal doen om de EU onderuit te halen.
    Op welke manier? Dat zal zich zelf uitwijzen.

Comments are closed.