democracy-freedom-for-your-own-dictators ZONDER PLAATJEHet noorden komt er slechter af doordat de meeste bestuurders in grote steden in het westen wonen  en vergeten dat het noorden anders ingericht is, het openbaar vervoer in kleine dorpen is er niet, of in beperkte mate aanwezig. Winkels, werk en andere voorzieningen zijn alleen nog in de grotere plaatsen. Dat betekent dat je alles moet doen per auto. Het leven op het platteland is daardoor duur geworden, en de kleine dorpen lopen leeg.

 

Regeren is meer dan verantwoordelijkheid nemen voor “alle” inwoners; bestuurders moeten zich verantwoorden aan de burger en daarbij hoort partijpolitiek ondergeschikt te zijn.

Kamerleden zijn persoonlijk ingehuurd om vrij en zonder verplichting aan een politieke partij het beste te doen voor de burgers.
En dan komt er een dag waarbij een 1e Kamerlid alle macht heeft, en de democratie van haar verkeerde kant belicht; milde- despotisme.

Het voornaamste risico van democratie is ‘mild despotisme’: De overheid stimuleert individualisme en de individualistische samenleving veroorzaakt bureaucratie en beheerszucht van de overheid, die gezamenlijk de publieke zaak om zeep helpen, waarbij de  Overheid en samenleving elkaar in een noodlottige omhelzing houden. Mild despotisme’ is een nieuwe fundamentele verklaring voor de huidige crisis in de democratische verzorgingsstaat van Nederland, waarbij de belangen van de burgers ondergeschikt is geworden, en waarbij het noorden vergeten wordt, terwijl men de belangrijkste inkomsten daar vandaan haalt.

Ingestuurd door Reiny

10 REACTIES

 1. ———————–
  Ik denk dat niet het individualisme maar het collectivisme (makke schapen) wordt gestimuleerd.
  Hard nodig zijn meer mensen die dit inzien en wegen zoeken om die trend om te keren. Zie http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/11/het-begin-van-de-vrijheids-revolutie/

  Lees/luister naar deze video, breng ideeën in, en DOE iets.
  Begin met meer mensen te informeren, stuur ze de Vrijspreker.
  En bedenk welke zaken bij de overheid weggehaald kunnen worden. Door elk druppeltje wordt haar macht kleiner.
  En dat geldt niet alleen voor het noorden!!

 2. Hub, je schreeuwt altijd va de daken dat we van alles moeten doen. Maar wat doe JIJ, als individu? Organiseer iets waar bij mensen zich bij aan kunnen sluiten, dat maakt de drempel lager.

  Voor de meeste mensen is de drempel al te hoog dan verder te kijken dan het 20:00 journaal…..

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 3. Ik woon zelf in Bad Nieuweschans en geef al twintig jaar aan dat het Noorden (enorm) wordt achtergesteld. Ook wijs ik regelmatig op de houding die we innemen naar mensen die wel vanuit het westen komen wonen in Noord Nederland. Vaak worden deze mensen gezien als buitenstaanders en ook zo behandeld. Zij houden het dan snel voor gezien(terecht) en vertrekken weer waardoor op een gegeven moment niemand meer wil wonen in Noord Nederland. Niet iedere westerling is een over het paard getilde kakker. Mensen zien als een individu en behandelen zoals een beschaafd mens hoort te doen.

 4. Democratie in de EU betekent: “1x per 4 jaar kiezen door wie je de komende 4 jaar belazerd en bestolen wil worden”.

 5. @Hub Jongen [4]:
  Je doet vast ongetwijfeld veel. Maar dat is niet mijn punt.

  Het lijkt me meer zinvol dat mensen zich ergens bij een aktie aan kunnen sluiten. Met kreten als “DOE iets” gaat juist niemand iets doen.

  Creëer een lage drempel, en ja dat is moeilijk. Want het grootste gedeelte van het volk wil namelijk een grote overheid, en willen dus niet dat wij hun sprookje verpesten.

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 6. @meh [6]:
  Wel, DOE IETS! We zijn al een heel eind gevorderd met een begin aan een totaal PLAN te maken dat Vrijheid kan opleveren.
  Aan dat PLAN kunnen nog 10.000 verbeteringen/uitbreidingen worden toegevoegd, en wel zodanig dat iedereen kan kiezen wat hij/zij zelf kan/wil doen.
  Geef het maar op en het wordt ingevoegd ter stimulans van anderen die ook weer ideeën krijgen en iets kunnen bijdragen.

  En daarvoor is het noodzakelijk om iets in de maatschappij te veranderen, dat meer mensen met iets komen, iets DOEN

  Wat kan/wil jij DOEN?
  Is het mogelijk om bvb in maart ergens bij elkaar te komen om gezamenlijk te overleggen hoe dit PLAN te verbeteren en sneller tot uitvoering van bepaalde delen over te gaan?

 7. Wie de stemmings-kaarten van de TK verkiezingen 2012 bekijkt ziet dat de noordelijke provincies één groot rood bolwerk zijn. PvdA is daar enorm populair. Jammer voor de minderheid, maar de meerderheid daar krijgt gewoon waarom ze gevraagd hebben. En ondertussen maar mekkeren; doe dan eens iets aan je politieke bewustzijn, zou ik zeggen.

  Wie zei er ook al weer dat democratie het minst slechte systeem was? Hij had het mis. En hij wist het: “Het beste argument tegen democratie is een gesprek van vijf minuten met een willekeurige kiezer.”

  Hub Jongen [9] reageerde op deze reactie.

 8. @R. Hartman [8]:
  “… “Het beste argument tegen democratie is een gesprek van vijf minuten met een willekeurige kiezer.”. . .

  Maar daarvoor moet je wel goed weten welke vragen je moet stellen en welke valkuilen er zijn.
  Zo heb ik vlak achter elkaar een paar gesprekken gehad waarin men mij met volle (eerlijke ??) overtuiging trachtte te overtuigen dat “. . . .WIJ daar toch zelf voor gekozen hadden! ” .. .
  Alleen al de poging duidelijk te maken dat IK helemaal niet had kozen, was zeer vermoeiend. “Je had toch kunnen kiezen”.

Comments are closed.