.HOWARD_Friedman+Vtijheid

.

.Uit veel genoemde bezwaren tegen het libertarisme proef ik inderdaad vaak een angst voor de Vrijheid zelf!

10 REACTIES

 1. En zolang die vrijheid geen direct voordeel lijkt op te leveren voor de Gewone Man zal het libertarisme niet doorbreken. Dat geeft niet, dit lijkt me zo’n beweging die langzaam vanuit eigen kracht moet groeien en niet via een toevallig populaire voorman ineens tot een waterhoofd kan uitgroeien. Groeien door actief aan de slag te gaan. Wees zelf de verandering die je wilt zien.

  Ik had graag gezien dat er meer particuliere alternatieven zouden ontstaan voor overheidsmonopolies. Vereniging eigen huis doet al oplevercontroles van nieuwbouwwoningen (parallel aan overheidscontroles), maar waar blijft de particuliere beveiliging, rechtspraak, zorg, onderwijs?

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.

 2. Al 50 jaar ben ik zelfstandig ondernemer en een vrije vogel die overal vaak tegen een muur van regelgeving van alle instanties aanloopt , en moet iedere dag voor eeuwig en altijd opkomen voor mijn vrijheid van denken, doen en handelen. Daarbij heb ik veel rechtszaken moeten voeren tegen Gemeenten, Provincie, Waterstaat ,Belasting en oplichters enz enz, Doordat ik nimmer een zaak verloren heb kan ik leven zoals ik graag wil, maar vrijheid krijg je niet, je moet er voor vechten!!! En ik kan mij goed voorstellen dat er veel mensen zijn die deze strijd tegen bestuurders niet willen of durven aangaan, en daarom zullen ze nooit kunnen genieten van volledige onafhankelijkheid en vrijheid zoals mijn ideaal is. Daarom vind ik Vrijspreker een aanmoediging om voor je vrijheid op te komen, en anderen te motiveren. Daarbij heb ik hier nog nimmer gemerkt dat hier censuur was, maar wel tegengas waardoor je er volgas tegenaan wil gaan.

  Zé [3] reageerde op deze reactie.

 3. @reiny [2]: Klopt Reiny, je geeft een goed voorbeeld van hoe Vrijheid zelf te creëren, namelijk door je eigen verantwoordelijkheid te nemen.
  Vamdaar dat men kinderen dat niet leert op school, stel je eens voor, een samenleving waarin elk individu heeft geleerd zelfstandig te denken en daar naar te handelen zonder enig ander daar mee te benadelen.
  Het zou de Macht overbodig maken…..

  Vrede,
  Zé.

 4. Ja dat ‘rings a bell’ zeg maar. Volgens mij zit de ‘verklaring’ voor dat etatisme ergens in die commie kindergevangenis genaamd ‘ons onderwijs’. Voor de rest snap ik de mensheid niet meer zo, praktisch iedereen moet nou wel een keer libertarisme voorbij hebben zien komen op de internets, waarom valt het kwartje niet? Het is zo obvious, tuurlijk wil je vrijheid van de staat ??? daar hoef je geeneens over na te denken het enige om over na te denken is of ‘het werkt’ maar mensen nemen die stap geeneens. Ze brengen netjes hun kinderen naar school, wonen netjes in hun rijtjeshuizen, vadertje staat waakt over alles en dat is het nieuwe ‘normaal’. ??? onbegrijpelijk eigenlijk. Er is iets heel raars met dat naoorlogse nederland, ‘de overheid’ maakt er een halve heilstaat van en sindsdien is dat het nieuwe ‘normaal’. Het enige waar mensen over piepen is dingen die fout gaan zoals criminaliteit en zo maar die vinexheilstaat? normaalste zaak van de wereld.. da’s ‘modern’.

  https://maps.google.nl/maps?q=veenendaal&ll=52.032324,5.540886&spn=0.093992,0.221443&client=safari&oe=UTF-8&hnear=Veenendaal,+Utrecht&gl=nl&t=h&z=13&layer=c&cbll=52.032423,5.540966&panoid=95Au2HcbKSVkNpDCAxuT3w&cbp=12,323.42,,0,9.66

  “ja en nou zitten we in een staatskamp met z’n allen normaalste zaak van de wereld toch?”
  En ondertussen wordt het overheerst door een bureaucratie die compleet ongrijpbaar is, “wie is hier verantwoordelijk voor weet iemand dat?” misschien komt het door het idee dat er één wetboek moet zijn? Eigenlijk is het zo absurd, het wordt overheerst door Leviathan en niemand heeft er vat op. Een soort autodictatuur. Misschien denken mensen dat het hetzelfde is als ‘de economie’, sinds dat die ‘overheid’ er is hebben we een economie, nou fuck de economie dan..

  Ik hou op zich altijd hetzelfde verhaal maar ik snap gewoon niet dat mensen dat totalitarisme niet zien. “hé ja laten we nog een keer een discussie gaan houden over de islam en bontkraagjes in amsterdam. En ons zorgstelsel en onze economie in ons land” En de enige reden dat iedereen het heeft over ‘ons’ is vanwege die gecentraliseerde heilstaat zelf (anno 1945). En ondertussen is het Lokalisme of iets wat je lokale samenleving kan noemen gewoon weg. Nederland is platgeslagen als een soort hamburger. Het lijkt wel of nederland een gigantisch social-engineering project is om er een soort staatskamp van te maken en het is ze nog gelukt ook iedereen slaapt er doorheen.
  http://www.pinterest.com/mojva/autochrome/ autochrome een blik in een andere wereld. En het probleem met ‘het moderne nederland’ is niet dat het ‘modern’ is maar totalitair. Het enige wat nog ‘werkt’ is die markteconomie die nog doordraait maar die lijkt er ook alleen maar te zijn om die enorme verzorgingsstaat te kunnen aandrijven. Of dat is in elk geval het ‘model’ wat onze overheid lijkt te hanteren. “onze economie moet het goed doen en dan gaan we daarmee een heilstaat bouwen”. Maar ik ramble maar door waneer wordt ‘nederland’ een keer wakker na decennia ‘overheid’ en gaan het een keer zien?

  Zé [6] reageerde op deze reactie.

 5. @Prepperoni [1]:
  “En zolang die vrijheid geen direct voordeel lijkt op te leveren voor de Gewone Man zal het libertarisme niet doorbreken.”
  En terecht, als (je denkt dat) vrijheid nadelig voor je is, was je wel gek om dat na te streven!
  Het gaat er dus om om AAN TE TONEN en overtuigend te verklaren dat vrijheid voordeliger is, meer keuzes, meer mogelijkheden voor zelfverwezenlijking, meer welvaart, meer onafhankelijkheid, minder regels, minder last van regelgevers, minder last van parasieten die jouw je verdiensten afjatten.

  Het is nog een hele klus om al die dingen duidelijk te maken aan mensen die zodanig gebrainwashed zijn dat ze bvb niet inzien, zelfs niet willen of durven inzien dat
  -belasting diefstal (roof) is
  -dat democratie gewelddadig
  -dat oorlog moord is. En zeker niet als je het “vredesmissie” noemt of “peacekeepers” er voor gebruikt.

  Welke bijdrage kun jij leveren voor:
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/11/het-begin-van-de-vrijheids-revolutie/

  Prepperoni [7] reageerde op deze reactie.

 6. @Hub Jongen [5]: De site http://www.wat-is-libertarisme.nl doet dit bijv. al vrij goed. Heldere site waar de overtuigde overheidsbeliever aan het handje wordt genomen en vriendelijk op het alternatief van meer vrijheid gewezen. Mooi voorbeeld van hoe het libertarisme te communiceren.

  Mensen zullen echter niet zo snel uit eigen beweging naar deze site of die van bijv vrijspreker gaan. Je moet ze benaderen op fora waar zij zich bevinden, bijv geenstijl, joop ed. Plaats daarop libertarisch commentaar. Korte, vriendelijke maar toch prikkelende teksten met een link naar vrijspreker, learnliberty of andere libertarische site. Hier krijg ik vaak positieve reacties op.

  Het lijkt soms wat op evangeliseren, anderen het licht laten zien. Hoewel ik geen verwantschap voel met evangeliserende religies, zie ik stiekem toch raakvlakken. Wordt Jezus niet de eerste anarchist genoemd, met zijn schoppen tegen het establishment (farizeeërs)?

  Igor [9] reageerde op deze reactie.

 7. Als ik er in moet geloven wat “Vrijheid” voor me is, dan zou het het prettig zijn als er geen “overheid” is die mijn zaken regelt. Je zelfstandig je pad nemen zou geweldig zijn.

 8. GELOOFT U ZELF STERK IN “VRIJHEID” ? JA DAT DOE IK!!!!
  Aan een ieder die hierop reageerde.

  Mijn vast vertrouwen dat de ons ontstolen vrijheid zal terugkeren,zal uiteindelijk pas r4ealiseerbaar zijn,indien de massa duidelijk voelt en ziet dat zij nul comma nul zijn geworden door de rood/linkse dictatuur.Het begin is er,de drang naar ontworsteling is aanwezig,nog even en men ziet het in dat het niet langer verteerbaar is gebruikt te worden als financiele melk koe,voor de nieuwewereld orde versus de EU dictatuur er door te drukken.Geef de kiezer de keus,tussen vrijheid en knechting in armoede.dan kiezen zij voor VRIJHEID.
  Hiervoor is maar een aanpak denkbaar via een zachte revolutie de greep naar democratisch gecontroleerde macht te bewerkstelligen.
  Hiervoor richte ik op een NIET POLITIEKE NEUTRALE VOLKSPARTIJ. Het programma met kernpunten geeft duidelijk aan wat er voor de burger te winnen valt.De boven omschreven keus,zal hen dwingen voor zich zelf op te komen en hun stem te geven aan de beweging “DE OMWENTELING” kijk naar het success van de PVV,eerlijk zeggen waar het op staat wat wel niet voldoende is als je niet aangeeft een passent alternatief.
  Mijn tegenstreving in politiek en vakbeweging,was altijd omgeven met een goed doordacht alternatief.Werdt wel weggehoond maar de verandering kwam er.Daarom ben ik er van overtuigd dat via DE OMWENTELING,de VRIJHEID in zicht komt. Pim Fortuyn,zij,”IK KOM ER AAN” wij stellen “WIJ KOMEN ER AAN. Samen sterk,succes verzekert. Reageer via het mailadres. omwenteling2014@yahoo.com. en we praten verder.
  Ad van Kuijk

Comments are closed.