zondag, 1 december 2013
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Gift aan Lifhas kan fiscaal gunstig.

Belasting_aftrekuit Taxsense: tinyurl.com

Particulieren en bedrijven die giften doen aan culturele instellingen kunnen gebruik maken van de multiplier in de Geefwet. Wij van LIFHAS (IBAN NL95ABNA0497967944) zijn voor de verandering blij met deze regeling, want dat geeft u extra mogelijkheden om de Libertarische Stichting voor Human Assistence, te steunen en wij daarmee ons werk verder kunnen uitbreiden.

Staatssecretaris Weekers en minister Bussemaker hopen dat deze maatregel voor een stimulans van giften aan de culturele sector zorgt. Particulieren mogen voor de inkomstenbelasting 25% meer aftrekken dan er gegeven wordt. Voor hen kan het extra belastingvoordeel oplopen tot          € 650. Bedrijven mogen voor de vennootschapsbelasting de aftrek van hun gift met 50% verhogen. Voor hen kan het extra voordeel oplopen tot € 625.

Op initiatief van de Rijksoverheid is in samenspraak met de cultuursector een campagne gestart om het geven aan cultuur onder de aandacht te brengen: ‘Cultuur, Daar Geef Je Om’. Op www.daargeefjeom.nl is informatie te vinden over de extra aftrek en wijst de Geefwet: tinyurl.com de weg door de fiscale faciliteiten. Wat let je?

Door nu aan de Libertarische Stichting Lifhas te geven, krijgt u meer belastingaftrek dan u geeft.
En mocht u over het maximum van 2013 heen wille gaan, in januari gaat er weer een nieuwe mogelijkheid voor u open.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Goed Geregeld, Subsidie Industrie
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. reiny schreef op : 2

  INVESTEER HET GELD MAAR IN DE ECONOMIE!!!

  Economisch blijven wij achter op andere grote landen doordat wij als klein landje veel kapitaal geïnvesteerd hebben in het oplossen van de CO2 perikelen, waarbij andere landen. die de meerderheid van de CO2 in het luchtruim veroorzaakt hebben, maar naar oppervlakte verhouding minder investeren in het opheffen van CO2. Nu andere landen weer kolencentrales opstarten zou het wijsheid zijn even een paar jaar het geld en subsidies anders te gaan besteden om de economie op orde te brengen. Gaat dat goed, dan is het altijd mogelijk verder te investeren. Eerst geld verdienen dan pas geld uitgeven hebben wij op school al geleerd.

 2. reiny schreef op : 3

  @Dr. Kwast [1]: Dit kan allemaal in een land waar een overvloed van bestuurders is die alleen maar aan zichzelf denken. Een egoistische samenleving dus!!

 3. Ratio schreef op : 4
  Ratio

  Beste Dr. Kwast [1]:
  u kunt via info@vrijspreker tips doorgeven aan de redactie of stukjes insturen, we zitten niet 24-7 de inbox te monitoren, soms kijken we meerdere keren per dag, soms slaan we helaas wel eens een dagje of 2 over, maar via deze manier kunnen we er indien we het tijdig zien een artikel aan besteden indien we het de aandacht waard vinden.

 4. pteranodon schreef op : 5

  Abraham zou hebben gezegd: ik accepteer nog geen schoenveter van de koningen van Kanaän, opdat zij niet kunnen zeggen, ziet, wij hebben Abraham groot gemaakt.