Person_HalbeZijlstraZondag bij Buitenhof zou Halve Zijlstra verklaren dat er ondertussen veel te veel overheidsregels zijn, i.h.b. voor banken. Dit belemmert banken in het ondernemen, ze worden te voorzichtig en daar hebben “wij allemaal” de nadelige gevolgen van.

Dan krijg je een eerste blijde impuls en vraag je je af of hij libertariër geworden is, of toch minstens de Vrijspreker heeft gelezen. En een straaltje hoop treedt je hart binnen.

Maar dan! Dan gaat hij een pleidooi houden voor de EU-BankenUnie. Weg hoop!
Dan komt de vraag hoe dat nu zit.
Hij lijkt niet dom. Maar is het dan een gespleten politicus die met twee tongen praat, net als de meeste politici?

5 REACTIES

 1. Halve Zoolstra wil de Nederlandse regels voor banken beperken maar wel vervangen door de Europese regels van een bankenunie. Kortom het volgende stukje soevereiniteitsoverdracht naar een EU dictatuur!
  Je moet toch wel masochist of dom zijn om nog op de VVD of een ander Eurofiele partij te stemmen en dat doe ik dan ook niet; en zeker niet op 2 mei 2014 voor het Eu Parlement.

 2. In feite heb je alleen maar regels nodig die een bank houden aan iets wat neerkomt op een gouden standaard. Het gemis van bepaalde regels is dus juist het probleem, waardoor er vele andere regels nodig zijn die een probleem niet bij de kern aanpakken. Met die regels dweilt men met de kraan open. Een bankenunie zou ook geen probleem hoeven te zijn als men maar een soort gouden standaard hanteert.

 3. An let wel, dat streven naar meer controle over “ons” wordt hier gedragen door de lijsttrekker van de Partij voor VRIJHEID en Democratie.

 4. In eerste instantie zou ik denken, dat man is niet goed wijs, eerst klagen over te veel regels, en dan pleiten voor een bankenunie.
  Ik denk dat NL akkoord ging met het Verdrag van Maastricht, het ESM en de bankenunie. Reden: de regering weet dat de banken het niet halen en zijn niet in staat de boel zelf te redden. Een financiële sector van 6 biljoen euro is een maat te groot voor NL.
  Dus gaan zij akkoord met de redding via “Europa”. Ik denk dat alle partijen inclusief de PVV, liever onder Brussel willen komen dan zij met de billen bloot moeten en aan het volk liever niet willen uitleggen, dat wij feitelijk failliet zijn.
  In tegenstelling tot de complotdenkers, zijn onze leiders gewoon mensen, die liever alternatieven verzinnen, dan gezichtsverlies willen leiden.

Comments are closed.