Duimen opBij het schrijven van het stukje “Wat is grootste Stommiteit” van 2013
http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/12/de-grootste-stommiteit-van-2013/#comments
moest ik echt een keuze maken uit een aantal domme of nadelige zaken. Maar bij het zoeken naar “het Beste” had ik moeite om “goede” zaken te verzinnen.

Ik ben toen raad gaan vragen en was verbaasd dat zowat iedereen het zelfde probleem had. Een nadelig of dom ding werd meestal snel genoemd. Maar het positieve kostte veel moeite, en dan nog was het niet spontaan en was men er niet echt over tevreden.
Hoe komt dat toch? Is er in het algemeen een negatieve instelling? Tellen mensen negatieve ervaringen zwaarder dan positieve?

Uit deze gesprekken zou je die indruk wel krijgen. Maar als je met mensen over het verleden praat,krijg ik toch ook vaak de indruk dat positieve ervaringen langer/beter blijven hangen dan negatieve.

En dat is maar goed ook. Het doel van je leven is niet om ongelukkig te zijn. De nonsens van het “tranendal” kunnen we het beste snel vergeten en waar maken om gelukkig te zijn.

Enkele 2013-positieve punten die genoemd zijn:
—Het is merkbaar geworden dat er meer mensen  zich bewust worden van het door de mand vallen van de huidige politiek, dat de burgers “gebruikt” worden en bedrogen ten behoeve van “anderen”.

—De onthullingen van Edward Snowden waardoor veel mensen geleerd hebben hoe overheden ook met hun eigen mensen omgaan en hen beschouwen als “slaven”.

—Het opkomen van BitCoins als mogelijk alternatief voor het vals gemunte overheidsgeld.

Het komt neer op het constateren van een kleine begin aan ontwaking van het individu die zich niet langer wil laten misbruiken.
Laat eens weten of dit ook zo IS, of is ook bij mij de wens de vader van de gedachte.? Alsjeblieft, graag feiten!

Misschien lukt het dan die trend te versterken en kunnen we eind 2014 constateren dat we op de goede weg zijn.

Een mooie wens voor 2014.

9 REACTIES

 1. Sinds ik de geestvervuilende smog van alle media uit mijn waarnemingsveld heb verbannen, ben ik onbereikbaar geworden voor weerpraatjes, reclamemakers, talk-shows, onzinnige discussies, academici met hun quasi-wetenschappelijk geleuter en de overige marionetten van de perceptie-industrie. Geen krant, TV of DeeJee op de achtergrond… niks. Daar knapt een mens van op. Dus, als je er onpasselijk van wordt… simpelweg elimineren uit je dieet. Dat is veel gezonder, je leert het weer voorspellen en te luisteren naar wat zich in je eigen lijf afspeelt. Er is trouwens geen nieuws, alles is eeuwig.
  Ja, en dan de crisis. Je zou bijna vergeten dat die er ook nog is… Joris Driepinter en Bazooka Joe, de guitige reclamemannetjes uit Phantasialand die zijn ingehuurd om jullie de EU aan te smeren, heben hun politieke miskraam overeind weten te houden – met assistentie van glibbertinus Pechthold in zijn rol van dubbelagent. Die fungeert als z.g. ‘gecontroleerde oppositie’, net als Wilders trouwens, allemaal theater. Fraai stelletje leiders, daar kom je voorlopig niet meer vanaf. Wat is democratie toch een groot goed. Dat zullen ze in de Deutsche Democratische(!) Republiek ook wel gedacht hebben vanachter hun ijzeren gordijn. Maar toen het ogenblik rijp was, stonden ze met z’n allen op de muur te hakken waar ze een jaar tevoren niet bij in de buurt durfden te komen. Eindelijk bevrijd! Of toch niet helemaal…? Hier is mijn definitie van een bevrijding, noteer:
  a) het besef dat je wordt gemanipuleerd;
  b) er niet langer vatbaar voor zijn.
  Dat klinkt gemakkelijk maar is het niet. Het is een pijnlijk, eenzaam proces en er is geen weg terug: wie A zegt moet B zeggen.
  Maar… “Nederlanders het derde gelukkigste volk ter wereld”, lees ik in een propagandablaadje voor onderwijspersoneel (volkskrant)*. Zo,zo… Zeker omdat ze in zo’n ruimdenkend land wonen, waar een stoet travestieten als een hoogtepunt van beschaving wordt beschouwd… Ha!.. Als dat zo is, ben ik blij dat ze mij nooit normaal hebben gekregen, geen enkel label blijft plakken. Ik ben dan ook van plan nog veel abnormaler te worden. Het irriteert control-freaks and trekt vrouwen aan. Twee vliegen in één klap.
  Ik heb me al die jaren afgevraagd hoe het komt dat de hele meute maar in die mallemolen blijft zitten… Nou weet ik het. Ze zijn zo geconditioneerd (=geprogrammeerd/gehersenspoeld) door (staats)opvoeding, massamedia, onderwijs en imitatiegedrag, dat ze niet anders willen. Nederland, gidsland in A Brave New World. Proeftuin voor de hybride mens alias de ideale, gecertificeerde werknemer. Vlees noch vis.
  Wat civilisatie wordt genoemd, is onnatuurlijk, ongezond, gewelddadig, roofzuchtig, destructief, neurotisch en hypocriet – in die volgorde ongeveer. Wil je daar bijhoren? Ik niet.
  Neem een voorbeeld aan natuurvolken. Die hadden geen wetenschap(pers) nodig, want wisten alles wat er te weten valt door overlevering. En werden daar zonder mankementen oud mee. Maar het waren geen kuddedieren die als zodanig konden worden uitgebuit, dus moesten worden bekeerd en van hun natuurlijke rijkdom en eeuwenoude wijsheid beroofd. Ziedaar het systeem.
  Als het aan de elite(bankmaffia) ligt, mag de crisis nog wel een tijdje duren. Het houdt de schrik er bij de schapen in, zodat die niet in opstand komen. Ondertussen profiteren ze. Momenteel wordt Griekenland leeggeplunderd. Ik geloof dat ook Willem de Twitteraar er met zijn diva aan het rondtoeren was, waarschijnlijk om te zien of ze een leuk privé-eilandje in de uitverkoop zagen, waar hij ongestoord met z’n royale reet in de zon kan gaan liggen. ‘Het gepeupel kan wel even zonder mij’ zal hij (terecht) denken; dat laat zich alles wijs maken!
  Zo gaat dat in zijn werk: politici worden omgekocht om het land via een onbetaalbare schuldberg over de afgrond te kieperen. Waarna dat land in ruil voor ‘hulp’ (nog meer schuld) wordt kaalgeplukt, terwijl het volk mag creperen en/of elkaar onderling afmaken. Binnenkort in een theater bij u in de buurt. Daar komt geen verandering in, totdat alle psychopaten in posities van macht uit de wereld zijn geholpen. Dat wil zeggen, de hele bovenlaag in politiek, bankwereld en corporaties. Daar klitten ze samen, soort zoekt soort. Met geweld gaat dat niet lukken, temeer omdat ze met hun geldmonopolie genoeg imbecielen kunnen ronselen die graag een politiepet opzetten om zich ook wat te verbeelden, aanbod zat in dat segment. Dat politieleger blijft maar groeien en wordt steeds agressiever, niet zonder reden.
  Distantieer je van deze dictatuur, boycot, ondermijn het waar het kan… laat ze voelen dat je het spel doorhebt en weigert nog langer mee te spelen. Daar zijn legio mogelijkheden voor, al moet ieder het vanuit zijn eigen situatie doen; wees origineel/creatief! (hint: daar zijn geen opleidingen voor). Ik ben veranderlijk optimistisch/pessimistisch of genoeg mensen eindelijk eens ‘nee’ durven te zeggen tegen de oprukkende tirannie… Zijn er eigenlijk nog mannen in deze wereld of hoe zit dat? Wakker worden kan op verschillende manieren: rustig ontwaken met nieuwe energie, of een emmer water over je kop krijgen. De uitkomst is hetzelfde: de droom is uit. Niemand weet wat er over een minuut, een dag, of een jaar gebeuren zal, maar smoesjes van ‘we wisten het niet’ of ‘wat kan ik eraan doen?’, gaan in dit tijdperk niet meer op; de vermoorde onschuld is dood. Onze verwende generatie komt in de fase van confrontatie met gemaakte (of vermeden) keuzes: de waarheid kondigt zich onverbiddelijk aan. Of dat noodlottig of bevrijdend zal zijn, hangt af van de mate van bewustwording. The truth shall set you free.
  Waar het ook heengaat, ik ga met vertrouwen in een nieuwe richting, én met mijn ziel intact. Want daar draait het uiteindelijk om. See you there?

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 2. Een tijdje terug zei ik bij n ander topic van je al dat het positieve van al het negatieve, is dat steeds meer mensen het systeem doorzien dus beseffen dat ze tgv zeg maar illuminati misbruikt en uitgebuit worden (dus als slaven behandeld worden), in iets andere bewoording natuurlijk, maar het is gezegd, maar jammer genoeg werd het genegeerd 🙁 Hoe dan ook, het is en blijft n gunstige ontwikkeling dat hopelijk n basisinkomen zal realiseren omdat mensen steeds duidelijker zien dat geenszins van parasieten afhankelijk zijn de oplossing is 🙂

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 3. Het bewuster worden van een deel van de samenleving met betrekking tot de economie en het monetaire systeem vind ik een van de goede dingen uit 2013, en de opkomst van de technology achter crypto valuta’s vind ik ook een van de beste dingen van 2013, het is een belediging voor alle 125 miljoen werklozen in Europa die zelfs geen geld meer voor eten hebben om een piramide spel en bubbel mania als bitcoin als een van de beste zaken van 2013 te noemen.

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 4. Moet “Het Beste” van het jaar groots en meeslepend zijn? Stormachtige Revolutie & Sen-sa-tio-ne-le Openbaringen?

  Ik vind van niet. Verbeteringen zitten hem in vaak in vele kleine dingen. Bijvoorbeeld om mij heen zijn er steeds minder mensen die de regentenkaste van NL nog (redelijk) serieus nemen. Dat vind ik positief. Maar groots ende meeslepend is het niet.

  Niet dat men klaar is voor oproer en revolutie maar men ziet steeds meer in dat men van staat weinig goeds te verwachten heeft en dingen zelf moet gaan doen. Ik hoop dat deze mensen volgend jaar de negatieve krachten in de wereld (de regentenkaste) meer een meer zullen negeren, en vooral zullen gaan uitlachen.

  Dat laatste is misschien wel een leuk idee – 2014, Het Jaar Van De Lach? Een campagne beginnen om iedereen met mallotige grote-overheid ideeen gewoon hard gaan uitlachen. Daar kunnen mensen doorgaans slecht tegen. Vooral die gefrustreerde types die de politiek in gaan en o zo serieus willen worden genomen.

  Verder kan ik mij grotendeels aansluiten bij wat hierboven is gepost. Iedereen alvast een goed 2014 gewenst, en sterkte met het doorvreten later vandaag.

  En als laatste: een kijktip voor vandaag (mocht je Home Alone, The Grinch en Sissi niet nog een keer willen zien). Een interessante video van Anarchast over zelf dingen regelen:
  http://youtu.be/McWv8oeHGz8

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 5. Het beste van 2013 was dat ik weer het gehele jaar super gezond was zonder ook maar het kleinste ongemak …en eigenlijk vindt ik dat ook heel normaal. De wijsheid die daarbij komt kijken wens ik ook iedereen toe in 2014 zodat ze ook de tijd en energie hebben om bewuster te gaan leven op alle vlakken.

  Hub Jongen [7] reageerde op deze reactie.

 6. Ik ben het met het artikel eens!
  Proberen onafhankelijk te leven en je net genoeg aantrekken van de Roverheid om niet gepakt te worden, is mijn motto!

 7. @Jan [1]:
  “. . . . . .Distantieer je van deze dictatuur, boycot, ondermijn het waar het kan… l Daar zijn legio mogelijkheden voor, al moet ieder het vanuit zijn eigen situatie doen; wees origineel/creatief! . . . of genoeg mensen eindelijk eens ‘nee’ durven te zeggen tegen de oprukkende tirannie… ;. Onze verwende generatie komt in de fase van confrontatie met gemaakte (of vermeden) keuzes: de waarheid kondigt zich onverbiddelijk aan. . . The truth shall set you free.
  Waar het ook heengaat, ik ga met vertrouwen in een nieuwe richting, én met mijn ziel intact. . . . . .. See you there?

  @Roos van Beurden [2]:
  “”’. . . .et positieve van al het negatieve, is dat steeds meer mensen het systeem doorzien dus beseffen dat ze tgv zeg maar illuminati misbruikt en uitgebuit worden; ; ”

  @1b3xp34k [3]:
  “. . . .Het bewuster worden van een deel van de samenleving met betrekking tot de economie en het monetaire systeem vind ik een van de goede dingen uit 2013. . .”

  @Naam * [4]:
  ” . . .Dat laatste is misschien wel een leuk idee – 2014, Het Jaar Van De Lach? Een campagne beginnen om iedereen met mallotige grote-overheid ideeen gewoon hard gaan uitlachen.”

  @Henk Mutsaers [5]:
  ” . . De wijsheid die daarbij komt kijken wens ik ook iedereen toe in 2014. . .”

  Het lijkt er op of we het allen eens zijn.
  Nu proberen dit te realiseren!
  Wie begint met een actie? Dan gaan we die onmiddellijk promoten en zien of we deelnemers vinden!

 8. @Andre M [8]:
  En dat ben ik roerend met je eens.
  Laten we ons voornemen om flink dwars te liggen als hij wordt opgepakt en laten we onze politici die hem willen uitleveren boycotten.

Comments are closed.