Fraude2NOS:  NL Fraude “groter dan Bulgarenfraude”

In dit bericht wordt officieel een tipje van de sluier blootgegeven hoeveel er in Nederland met de sociale voorzieningen wordt geknoeid.

Zie de essentie van het NOS bericht hieronder.

Het zal u na enig nadenken duidelijk zijn dat dit miljoenen systeem, dat gefinancierd wordt door gedwongen bijdragen, nooit door een overheid op een eerlijke basis kan komen.

De enige mogelijkheid om dit in een morele samenleving te krijgen, is om al die zaken te privatiseren en de persoonlijke verantwoordelijkheden weer tot leven te brengen.

Dit kunnen we niet in een klein artikeltje voor 100% oplossen., , Maar het is wel mogelijk om dit proces naar gezondheid op gang te brengen.

Als voldoende mensen dat willen en hun ideeën en adviezen willen inbrengen, zullen we daar zeker vorderingen in maken.

“Overal in het land kloppen inschrijvingen niet” ANP

Nederlanders frauderen massaal met zorg-, huur- en kindertoeslagen. Dat zegt RTL Nieuws op basis van gesprekken met de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) en de gemeente Bronckhorst. De omvang is volgens RTL veel groter dan de Bulgarenfraude.
De gemeente heeft 38.000 inwoners. Volgens burgemeester Fred de Graaf moet het landelijk gezien om enorme bedragen gaan. De NVVB bevestigt dat.

Jonge vaders
In Bronckhorst kregen ambtenaren argwaan door jonge vaders die aangifte kwamen doen van een kind. Opvallend vaak bleek de vader bij zijn ouders te wonen terwijl de moeder met het kind op een ander adres stond ingeschreven.

Toen de ambtenaren doorvroegen, bleken de jonge vaders in werkelijkheid bij hun gezin te wonen. Ze verzwegen dit om te kunnen frauderen met toeslagen.

Honderden euro’s
Als de vader op een ander adres ingeschreven staat, ziet de Belastingdienst het gezin niet als één maar als twee huishoudens. Het inkomen van de moeder is meestal lager dan dat van de vader. Het gevolg is dat zij dan aanspraak kan maken op hogere toeslagen.

Een modaal gezin met twee kinderen en een huurwoning krijgt 350 euro per maand aan huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. Als de hoofdkostwinner op papier elders woont, kan dat bedrag oplopen tot 850 euro per maand.

De NVVB behartigt de belangen van Nederlandse gemeenten op het gebied van burger- en publiekszaken. De vereniging ziet overal in het land inschrijvingen die niet kloppen.
“Er worden zelfs kinderen ingeschreven die helemaal niet bestaan”, zei een woordvoerder tegen RTL Nieuws.

 De ministeries van Financiën en Binnenlandse Zaken wezen naar elkaar toen RTL Nieuws om uitleg vroeg.

De Tweede Kamerfracties van CDA en D66 willen dat het kabinet morgen uitleg geeft.
——————————————-
En dit onderdeel is er nog maar één van de vele gelijksoortige zaken.
Graag uw inbreng hoe dit “libertarisch” op te lossen, (Dus met NAP in achterhoofd)

8 REACTIES

 1. We waren het sociaalste landje van Europa…we worden langzaam maar zeker het meest A-sociale landje van Europa. “Te links” wordt vast en zeker “Te rechts”.
  Het midden is voor de politiek vast “Te moeilijk”.

 2. “Overal in het land kloppen inschrijvingen niet”, en dat gaat nog veel erger worden als mensen op de vlucht gaan voor hun schuldeisers.

 3. Voor socialisten bestaat schaarste niet. Ze hebben de ballen verstand van economie waar het begrip schaarste tot les 1 behoort, en ze zullen hoe dan ook hun sociale doeleinden van behoeftenbevrediging voor alle personen waar wat mee is, willen bereiken waar dat een economie nooit lukt.

 4. Hoezo libertarische oplossen?
  Dit zijn typisch het soort problemen die in een libertarische samenleving niet bestaat.

 5. Typisch gevalletje van ; Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten. Gelijke monniken gelijke kappen..

  Ik heb hier persoonlijk geen moeite mee. Laten ze maar stelen.. de grootste crimineel is immers de regering en zij wil een monopolie hierin hebben.

 6. … En de ondernemer ploetert voort… Waarom nog vraag ik mezelf wel eens af.

Comments are closed.