Mali_soldaatEindelijk vanavond dit geruststellende NOS bericht. U kunt nu rustig van uw avond genieten en zorgeloos gaan slapen. Immers uit het NOS-bericht krijgt u de verzekering dat de mensen die u gekozen hebt om uw belangen te behartigen, inderdaad besloten om met uw geld oorlogje te gaan spelen in Mali!!

Natuurlijk zou u ook graag hebben dat het geld besteed zou worden om zaken als luiers van incontinente ouderen te verschonen, maar ja u beseft natuurlijk ook dat het aanzien van “Nederland” en zijn president Marx Rutte nu even voorrang hebben.

——————————-
NOS: Kamer stemt in met missie Mali woensdag 11 dec 2013, 

Soldaat van het Malinese leger EPA

De Tweede Kamer is in principe akkoord met een Nederlandse missie naar Mali. Eerder kondige het kabinet aan 368 militairen deel te willen laten nemen aan de VN-vredesmissie MINUSMA in het Afrikaanse land. Nederland gaat zich vooral richten op het vergaren van informatie maar ook op het trainen van Malinese agenten.

Kritische vragen
Mali werd begin dit jaar voor een groot deel ingenomen door islamitische extremisten. De VN-missie moet de veiligheid voor de bewoners in het land terugbrengen.

PvdA en VVD steunen de missie. D66, CDA en ChristenUnie zijn daar ook toe geneigd, maar hebben nog wel kritische vragen aan het kabinet voor ze willen instemmen.

Zo willen de partijen meer duidelijkheid over de mogelijkheden om militairen als dat nodig is per helikopter snel te kunnen evacueren. In Mali lijken geen VN-helikopters beschikbaar te zijn.

Voedingsbodem
De ChristenUnie wil ook weten hoe kan worden voorkomen dat Mali een voedingsbodem blijft voor Taliban en al-Qaida-achtige groepen. “Anders is na twee jaar missie de kans dat het daarna weer fout loopt veel te groot”, aldus Joel Voordewind.

Vanavond en morgen vergaderen Kamer en kabinet over de missie naar Mali

8 REACTIES

 1. Zolang de mastodont SHELL er zit zal er beveiligd worden in Mali. Het ze echt niet om de veiligheid van de bevolking maar het veilig stellen van de leegroof door NL en FR.

 2. “Mali werd begin dit jaar voor een groot deel ingenomen door islamitische extremisten”.

  Klopt, dat zijn de Toearegs, die hun eigen grondgebied verdedigen tegen de roof, volkerenmoord en plundering van het immer destructieve Westerse grootkapitaal.
  Want het land waar zij al duizenden jaren wonen zit barstensvol met goud, diamanten, olie, uranium etc.

  “Anders is na twee jaar missie de kans dat het daarna weer fout loopt veel te groot”,

  De ‘fout’ begint al met daar naar toe te gaan, dus is reeds gemaakt.

  Vrede, Why not?

  Zé.

 3. Je zal toch maar zo’n incontinente ouderen zijn opgesloten in een mensen pakhuis wachtend op de verzorging terwijl je nog net even het laatste journaal heb zitten bekijken.

  Dat moet wel een goede nachtrust opleveren zo’n mooi gebaar om het aanzien van NL weer even op te poetsen.
  Ben benieuwd wie het ze uit gaat leggen dat deze missie net even voorrang had en toch net even iets belangrijker was.

 4. Mali is de nieuwe democratie-kolonie die straks van onze plunderbanken de helpende hand krijgt toegestoken, een hand die het land daarna verder ‘bevrijdt’ – van de grondstoffen, lithium, radium, palladium, goud… Mali is business jongens, dacht je nou echt dat de agenda anders zal zijn dan dit? Nederland is het roven nog niet afgeleerd: binnen en buiten de landschgrenzen! Die VOC mentaliteit….

 5. Waarvan wordt dit betaald we hebben bijna geen defensie meer is compleet uitgehold. Mensen worden massaal ontslagen bij defensie maar op tv etc verschijnen dagelijks propaganda filmpjes om bij defensie te solliciteren. Wat moeten wij in Mali? Een voormalige Franse kolonie en de Fransen zitten er al zelf o.a. met het Legioen. Dus die zijn bter in staat om daar mensen (politie) te trainen dan de Nederlanders die in gebrekkig schoolfrans deze mensen moeten gaan onderrichten. Belachelijk en volkomen zinloos het wachten is op de 1e dode Nederlandse soldaat want het is gewoon een oorlogsmissie. Gaat de huidige minister van defensie ons dansmarieke dit dan even persoonlijk uitleggen bij de familie van deze gesneuvelde soldaat!!!! Ik denk het niet. Grootdoenerij tegenover Amerika en niks anders, ten koste van mensenlevens!!!

  Hadjememaar [8] reageerde op deze reactie.

 6. @Ronald Soeverein Mens [7]: Sinds WO II is Ned. dankzij Roosevelt c.s.geen wereldmacht meer. lk verwijs naar de boeken van Prof.Antony Sutton,alsmede naar de vrijgekomen documenten over de uitgelokte Japanse aanval door FDR op Pearl Harbor,na de boycot van de olietoevoer voor het Japanse leger,was olie in de Indische Archipel te vinden,uitgebreid informatie op internet te vinden.Door de Marshall”hulp”werd o.a.beroofd Nederland(1945) aan handen en voeten gebonden,waardoor wij in de pas moesten lopen van de US regering.Wat in den Haag doorgaat voor regering is slechts een US uitvoeringsorgaan.Voorbeelden te over,laatstelijk nog met de JSF,die atoombommen kan vervoeren (zie vliegbasissen Volkel en kleine Breugel in Belgie,de Crem!welke laatste kennelijk hetzelfde baantje als Jaap de Hoop Scheffer ambieert)Aanbevolen websites voor een evenwichtiger beeld zijn Globalresearch.ca en Veterans today. Over het algemeen kan gesteld worden,dat er massale kolonisatie (zoals o.a.met de natives in de US gebeurd is,door een massale instroom van vreemde culturen)en daarbij een massale privatisering ,na het ineenstorten van de SU in 1989, onder US bewind, plaatsvindt, met geen ander doel dan de identiteit en de onafhankelijkheid van de volkeren te breken en de bodemschatten in beheer te krijgen,waarbij ook het geldwezen een belangrijke pilaar is.

Comments are closed.