Person_Branden-Barbara1Nog maar een paar dagen geleden ontvingen mijn vrouw en ik een mail van Barbara waarin zij aankondigde dat haar boek “The Passion of Ayn Rand” nu verkrijgbaar is als e-book en waarin ze ons verzocht om dat uitgebreid bekend te maken.

Barbara en haar man Nathaniel waren na het lezen van “The Fountainhead” al zeer jong bewonderaars en vrienden van Ayn Rand  en hebbn jarenlang met haar samengewerkt. Zelfs gedurende het schrijven van “Atlas Shrugged” besprak Ayn regelmatig vele uren lang met hen bepaalde delen van  het boek.

Barbara heeft de cursus “Principles of Efficient Thinking” uitgebracht op 10 grammofoonplaten. Deze cursus heeft in de begintijd van het objectivisme zeer veel bijgedragen om de ideeën van Ayn Rand aan veel mensen te verklaren. Samen met de platencursus van Nathaniel Branden:”Lectures on The Basic Principals of Objectivism”.
De cursussen werden bij  “students of objectivism” thuis gegeven door middel van het afspelen van die grammofoonplaten. Dat speelde vooral in de jaren 70 en 80. Daarna zijn de lessen meer verspreid vis tapes.

Barbara heeft ook intensief meegewerkt aan verspreiding van het libertarisme en was een graag geziene spreekster op de ISIL Wereldconventies.

Persoonlijk denken wij dan ook nog graag terug aan de fijne tijden en warme contacten die we gehad hebben met haar bij haar thuis in Santa Fé en bij ons thuis in Terra Libra..
Het is moeilijk te begrijpen dat Barbara er niet meer is.

Hub  en Riet

4 REACTIES

  1. Een verlies voor de libertarische beweging. Jammer dat ik haar nooit heb kunnen ontmoeten.

Comments are closed.