maar verafschuw de gewelddadige overheid!

.Country love

Definitie: “Democratie is een gewelddadig systeem waarin de meerderheid de minderheid dwingt haar orders op te volgen.”

4 REACTIES

 1. Ik hoe van Nederland, maar onze overheid (regering en ambtenaren) maken het me wel erg moeilijk.

 2. 01.
  To love your country you need a lovely country.
  02.
  The Netherlands is not a lovely country.
  03.
  Get your money out of the country (and leave our country), before your country gets your money out of you.
  Hugo van Reijen

 3. Houden van een land …
  Je kan natuurlijk houden van bergen en rivieren en invallende zonnenschijn en de afwezigheid van natuurrampen etc.
  Maar al de rest is wel door de mensen gemaakt.

  De overheid is ook door de mensen gekozen (althans door de meerderheid, dat wil dus niet zeggen dat elke burger persoonlijk medeplichtig is). Maar dus als van een land houden niet betekent van de natuur doch van de cultuur (in ruime zin, dus niet slechts bouwwerken en schilderijen maar m.n. respect en omgangsvormen), dan betekent dit dus dat je van Nederland houdt omwille van de heersende cultuur, maar dat is wel de cultuur die ervoor koos om productieven de helft van hun inkomen openlijk afhandig te maken (en nog veel meer via omwegen als btw, inflatie en nog een hoop heffingen, leges, “rechten” (denk aan successierechten), boetes (zoals wanneer je veilig 80 rijdt waar een stupide bord 50 aangeeft, wat duidelijk niets met verkeersveiligheid te maken heeft) etc.).

  Dus als van pakweg NL houden niet betekent van de Veluwe en het Veerse meer maar van “de Nederlanders” dan is dit dus wel van het volk wat dit (in meerderheid) goed vindt.
  Ik begrijp dus niet dat iemand van een land kan houden.
  Wel van individuen. Ik hou van Nederlandse libertariers (minarchist volstaat reeds), net als wereldwijd van zulke eerlijke lui, ongeacht welke bende hen een paspoort gaf.

  Ik hou dus niet van een land maar van gelijkgestemden en probeer me ergens te vestigen waar de overheid minder ver is doorgeschoten. Liefst ergens waar ik nog zo lang mogelijk kan blijven. Maar desnoods zal ik in de toekomst andermaal mijn biezen moeten pakken.

  Door sowieso reeds in 6 landen op 3 continenten te hebben gewoond, is die drempel voor mij wel een stuk lager (psychologisch) maar het blijft helaas telkens wel een heel gedoe (administratieve rompslomp).
  Dus ik hoop dat ik zo lang mogelijk kan blijven waar ik nu ben.

  Zomerse groeten uit Punta del Este.

  ric ardo [4] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.