slaveHet asociale beleid van dit kabinet doet de staatsschuld naar verwachting ergens in 2017 de halve blljoen passeren. Dan hebben we een schuld verlegd naar de toekomstige generaties van 500 miljard euro. Waar ieder jaar rente over moet worden betaald. Rente die door de dalende rating zal stijgen. Een feit dat door iedere politieke partij wordt genegeerd.

Zie het volgende filmpje. Intergenerationele diefstal is geen enkel probleem voor de huidige burgers. Niemand die roept dat er eindelijk eens moet worden bezuinigd. (we betalen nog steeds ieder jaar meer dan er inkomt en dan bezuinig je niet). Men maakt zich druk om zijn eigen geld en eist dat zowel de intergenerationele welvaartsoverheveling als de intra generationele welvaartsoverheveling positief voor hun uitpakt. De politiek wordt schaamteloos misbruikt om zichzelf meer en meer geld toe te bedelen. Geld van toekomstige generaties en geld van andere huidige medeburgers. Volstrekt schaamteloos. En als dit dreigt te veranderen is men boos. En gaat de straat op.

De economie laten groeien door meer uit te geven is iets dat maar een paar decennia werkt, daarna is een land kapot. Heeft het weinig toekomst meer. In die situatie zitten we nu. Er is te lang een verschil geweest tussen degene die koopt (staat) en die betaalt (volgende generatie of andere burger) Dit is een recept voor een tragedie. Daarnaast, het geld moet verdiend worden. Dat doen de ambtenaren, de uitkeringstrekkers, de mensen in sociale werkplaatsen, de scholieren, gehandicapten, studenten huismannen en -vrouwen en bejaarden niet. Sommige van deze groepen zijn wel bezig maar doen dat helaas inefficient en doen daardoor veel welvaart verdampen.

Er zijn te weinig melkkoeien meer over in de particuliere sector die echt produceren. De enige manier uit de crisis is de melkkoeien populatie te doen toenemen op de belastingboerderij genaamd Nederland. De enige manier om burgers tot melkkoe te laten toetreden is het melkkoe bestaan dragelijker te maken. De enige manier daartoe is deregulering en belasting verlaging. Al het andere wat de poltiek doet is contra productief en trapt eenieder juist verder het moeras in.

NB: bij een normale rente van 4 procent betaalt men straks een jaarlijkse rente over de staatsschuld van 20 miljard, meer dan 1000 euro per Nederlander. Gezien de vergrijzing zal een steeds kleinere minderheid die interest moeten betalen, de productieve melkkoe van de toekomst zal vele duizenden euro’s belasting dienen te betalen alleen maar om de rente van de overconsumptie van voorgaande generaties te betalen. Uiterst asociaal. En dan die gezichten in de video die er zo van overtuigd zijn dat hun onrecht wordt aangedaan…….. Splinter, balk, iemand? Dit land is zo enorm verziekt. De collectivistische kanker is intussen tot in bijna ieder bot en ieder vezel van bijna iedere inwoner doorgedrongen.

5 REACTIES

 1. Meer melkkoeien?
  Minder denk ik juist met de lage loners die niet meebetalen zal het aantal melkkoeien afnemen.
  Om de multinationals overeind te houden en de macht,worden nou de werknemers uigeperst als een citroen.

 2. Vroeger toen ik besefte dat geld belangrijk was vond ik 100.000 gulden al heel erg veel. Nu hebben we het over miljarden- biljoenen. De berg geld wereldwijd is zo ontiegelijk groot dat er geen waarde aan kan vast kan zitten, maar ja, wij hechten er waarde aan en dus is het kostbaar. In de eurozone is er ongeveer 10.000 miljard (M3) in omloop, stijgend. Oftewel: 10.000.000.000.000 en in de wereld ongeveer 80.000 miljard. Nederland belastingparadijs is verantwoordelijk van zo’n 10% doorsluisen van die 80.000 miljard (fOK.NL)

 3. Het valt allemaal reuze mee. Die staatsschuld van 500 miljard is zo weg geinflateerd.

  Als schulden niet kunnen worden terugbetaald dan wordt de euro gewoon minder waard.

  Niet sparen in euro’s dus.

 4. Best knap. Gas uit Slochteren verjubelen en dan nog een half triljard schuld maken.

 5. Hoe wordt dit in een libertarische maatschappij opgelost?
  In ieder geval moet de staatsschuld afgelost worden en moet er verder zonder nieuwe tekorten (schulden) gewerkt worden.
  Dan raken we tevens van grote rentebetalingen af!

  1.Meer acties om de ontwikkelingshulp naar een NNGO.
  Spaart overheid 5 miljard en iedereen mag zoveel als hij/zij zelf wil in die NNGO betalen.
  2. uit de EU.
  3.Geen oorlog meer voeren (JSF en MALI en Afghanistan en…)

Comments are closed.