Euro_kapot1Door een NOS bericht werden we doorverwezen naar een uitgebreider AD-bericht. En toen begonnen we zwaar gefrustreerd te gillen:”I told you so!”

Door het bekende bureau Centre for Economic and Business Research (CEBR) is berekend:”Nederland zou, evenals Duitsland, beter af zijn zonder de euro omdat de groei wordt beknot door zwakke prestaties in andere eurolanden.”
Nederland tuimelt nu van de 18de naar de 30ste plaats! 

 

Uit dezelfde studie blijkt dat Engeland (zonder euro) de eerste plaats van Duitsland (met euro)  gaat overnemen.

CEBR: ‘Een Duitse economie op basis van de mark zou vele jaren, wellicht nooit, worden ingehaald door het Verenigd Koninkrijk.’

Nederland wordt onder andere ingehaald door de Filipijnen.
Sterk, een land waar de libertarische stichting LIFHAS nu privé hulp verricht om mensen weer in hun herstelde vernietigde woning te kunnen laten wonen. (zie artikelen elders op de Vrijspreker)

Hoe kan “Nederland” zo’n domme koers met de euro blijven varen? Hoe kan dit “land” zo dom zijn dat het zijn hoofd steeds dieper in dejus steekt en nu weer ondergeschikt aan de BankenUnie wordt?

Hol de straat op en vertel aan iedereen dat we uit die euro, uit die EU moeten! Laat u niet langer misbruiken!

—-
Het hele AD artikel:
http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/3568045/2013/12/26/Nederlandse-economie-tuimelt-naar-plaats-30.dhtml

19 REACTIES

 1. ‘ ingehaald door Filipijnen’ mja, qua grootte BNP misschien, maar dan wel met 100 miljoen mensen.

  China zal ook de US inhalen, maar dan met 1,3 miljard mensen vs 300 miljoen. En de US heeft geen last van de euro (sterker, ik gok dat ze zelfs veel profijt hebben van hun fiat geld op dit moment, ze krijgen echte spullen (autos TVs ) in ruil voor staatsobligaties die ze tergubetalen in bijgedrukte papiertjes (of zelfs dat niet eens, electronisch) )

  probleem is meer de verplichte transfers naar het zuiden. bovenop alle andere verplichte transfers naar binnenlandse parasieten en politici (but i repeat myself) waar NL heel groot in is.

  overschakelen op crypto valuta zodat de euro vanzelf irrelevant wordt. politieke actie is zinloos, dat moge inmiddels toch wel duidelijk zijn? (referendum, verraad van Lissabon)

  Hugo [5] reageerde op deze reactie.

 2. Je zou toch verwachten dat de plucheverwarmers in Den Haag dit soort berichten ook tot zich nemen. En dan zou je toch als plucheverwarmer een keer achter je oren moeten krabben? En dan als dat klaar is een keer iets gaan roepen tegen de andere plucheverwarmers? Of ben ik een dromer?

  Burnitall [4] reageerde op deze reactie.

 3. De stelende, corrupte en liegende onderdrukkers van de EU zouden in vroeger eeuwen met geweld zijn bestreden. Dat past echter niet meer in de huidige tijd. Bovendien zitten de EU dictators veilig achter hun barricaden in Brussel en gebruiken ze hun handlangers aan nationale politici om de zaken voor hen te regelen.
  We zijn terug in de middeleeuwen maar dan in een gemoderniseerde versie.

  In ons volkslied staat letterlijk: “den tyrannie verdrijven……” Het is de hoogste tijd om dat dan maar eens te gaan doen.

 4. @Hijseenberg [7]:

  Oh, een cryptovalutabank…

  En u gaat daar uw cryptovaluta’s onderbrengen in ruil voor rente neem ik aan?

  Waar moet deze rente vandaan komen als ik vragen mag, het aantal cryptovaluta’s is toch beperkt?

  En welke domme ondernemers gaan een lening in cryptovaluta aan terwijl die cryptovaluta’s steeds duurder worden?

  Er komen steeds meer aardbewoners bij, hoe houdt de cryptovaluta daar rekening mee?

  Echt, u heeft al meerdere maken uitvoerig bewezen geen snars te begrijpen van economie en monetaire economie.

  Deflationaire geldsystemen werken niet dat heeft goud, goudstandaard en goudwisselstandaard al meerdere malen bewezen.

  Succes met je piramidespel!

  Hijseenberg [9] reageerde op deze reactie.
  Philosoof G&R Eigenwijs [10] reageerde op deze reactie.

 5. @Hugo [8]:

  en u heeft nog nooit van Oostenrijkse school economie gehoord en bent totaal gespeend van historisch besef. Zeker louter staatsscholing genoten? De enorme welvaartstoename tijdens de industriële revolutie was (bijna) volledig ten tijde van een goudstandaard.

  digitale valuta als Bitcoin zijn op te delen in nano units dus een groeiende wereldbevolking is een non issue.

  Als crypto valuta steeds duurder worden (dat betekent trouwens dat ze werken en dat er vraag naar is) dan vraag ik een hogere vergoeding (dat betekent ook dat de interest steeds meer waard wordt trouwens). Wil iemand niet lenen tegen een door de markt bepaalde rente. Soit! Dan is zijn idee/business waarschijnlijk niet rendabel genoeg (in dividenden die ook steeds meer waard worden) . Prima dat er niet in geïnvesteerd wordt, dan krijgen we ook geen boom bust cycle en geen verspilling van resources (ook goed voor het milieu).

  ben blij dat er nog steeds mensen zijn met een Cro Magnon mind set , kan ik nog ff goedkoop mijn waardeloze fiat papiertjes omruilen voor iets wat wel waarde behoudt.

  Succes met je van overheidswege afgedwongen ponzi scheme!

  Hugo [11] reageerde op deze reactie.

 6. @Hugo [8]:

  Het gaat er niet om op welke wijze er een standaard wordt ge
  vormt, goud vindt zijn waarden in het schaars zijn, van dit metaal. (het is onnodig verricht werk)

  Een standaard, ge koppelt aan het aantal gebruikers,
  van het ruil middel. (recht middels geboorte)
  Door een limit te stellen, aan de hoeveelheid,
  die elke gebruiker kan en mag bezitten.
  Leid tot stabilisatie en een vaste waarde.

  In welke tijd deze maximum hoeveelheid wordt verkregen
  is niet van belang.
  Wel dient men werk te verrichten, om het bedrag te verdienen,
  dat dan eigendom is geworden.

  Het mag je ook door een ander gegeven worden,dan heeft deze persoon jouw werk verricht.

  JE KAN EN MAG ER MEE DOEN WAT JE WIL!!!

  Echter niemand KAN ooit meer bezitten,
  dan het vast gestelde maximum.

  Door de dood vervalt je recht.

 7. @Hijseenberg [9]:

  Als je Austrian economics had begrepen dan zou je weten dat deze theorie in de praktijk nooit gewerkt heeft.

  Goudstandaard werkt niet en heeft nooit gewerkt. Alleen de domme massa komt daar altijd weer te laat achter. Diezelfde domme massa die nu weer als een kip zonder kop achter bitcoins, butcoins of weet ik wat voor ponzicoins aanloopt.

  De goudstandaard begint altijd met een 100% gouddekking, maar geef een bankier een kilo goud en hij leent ‘m 10.. 20 30 40 keer uit. Gaat goed zolang de economie kan groeien, alleen de economie kan niet ongelimiteerd groeien omdat er een max aan goedkope energie en grondstoffen is en we afhankelijk zijn van de techniek.

  En daar ligt hedentendage nu net het probleem, er is nauwelijks nog economische groei mogelijk binnen het huidige energie/grondstoffen voorraad en er zijn steeds groter investeringen/leningen nodig om nog economische groei te behalen.

  Maar koop gerust aandelen want die stijgen en dat is een teken dat de economie groeit toch?

  Stop jij je eurootjes maar in bitcoins dan spaar ik wel rustig verder in gouden muntjes die dankzij de EU btw vrij verkrijgbaar zijn.

  Ach, wat vervelend voor je, na China doet ook India de bitcoins in de ban.

  http://www.zerohedge.com/news/2013-12-27/indian-bitcoin-exchanges-halted-government-shifts-capital-control-attention-away-gol

  Alleen de FED is nog pro bitcoin…Tja, die hebben dan ook geen goud he..

  Marcel [12] reageerde op deze reactie.

 8. @Hugo [11]: Maar beste Hugo, ik kan de redenering niet helemaal volgen.

  Eerst beweert u dat de goudstandaard niet werkt.
  Vervolgens beweert u verderop dat u fysiek goud oppot.

  Als u (op dit moment overtollige) waarde opslaat in fysiek goud
  als spaarpotje voor later
  dan bewijst dat toch juist dat goud DE standaard voor waarde is ?

  En dat tegoeden (bankrekeningen, virtueel geld) en waardepapieren als bankbiljetten slechts een ‘harde’ waarde representeren als er vertrouwen is een of andere tegenwaarde.
  Die tegenwaarde moet hard zijn. Als de tegenwaarde slechts bestaat uit beloften, schuld, en de vraag om vertrouwen dan valt toch de bodem uit het systeem ?

  Ik begrijp niet zo goed waarom een goudstandaard niet zo goed zou samengaan met
  – ik noem maar wat –
  een bankbiljet van 100 gulden.

  Volgens mij beleven we juist sinds de verbanning van goud en zilver uit ons betaalstelsel de ene monetaire crisis na de andere, terwijl die eerder niet voorkwamen.

  Hugo [13] reageerde op deze reactie.

 9. @Marcel [12]:

  Goed gezien, goud is inderdaad DE standaard voor waarde. Goud is dus bij uitstek HET middel om waarde in op te slaan over langere periode.

  Juist omdat goud als enige deze unieke functie bezit is goud niet te gebruiken als geld. Niemand wil er namelijk mee betalen. Vroeger gebruikten we daarom zilver als geld totdat door economische- en bevolkingsgroei de intrinsieke waarde van zilver hoger was dan de nominale waarde die op de munt stond en papiergeld (goudstandaard) deze rol over nam.

  De goudstandaard is in feite ontstaan door het goud in bewaring te geven bij een bank/overheid in ruil voor goudcertificaten. Deze goudcertificaten gingen dienen als ruilmiddel en de bankier zag dat maar heel weinig mensen hun certificaten inwisselden voor het echte goud.

  De bankier/overheid kon hierdoor extra goudcertificaten maken en uitlenen waardoor de economische activiteit kon toenemen. Echter elke periode van een goudstandaard eindigde altijd in een megadepressie gevolgd door een bankrun waarbij er dus te weinig goud was.

  Het is overigens ook heel erg vreemd dat libertariers zo graag een goudSTANDAARD willen want een goudstandaard is niets meer dan een LOZE belofte van overheden en bankiers om niet meer leningen te verstrekken dan er goud in de bank is.

  De oplossing voor een duurzaam geldsysteem is om goud juist te demonetariseren (niet als geld gebruiken of te koppelen aan geld) maar als opslag van waarde te gebruiken zoals de ECB en BRICS dat doen.

  Goud gaat in dit systeem de concurrentie aan met de $ financiele industrie die u obligaties, aandelen, banksparen en weet ik wat voor piramidespellen nog meer probeert aan te smeren.

  Heeft u een hekel aan de FED, London City, bankiers en overheden dan moet je juist bidden op je blote knieen dat het eurosysteem er is.

  Overigens is het heel opvallend dat juist op het moment dat er nagenoeg geen fysiek goud meer op de vrije markt te krijgen is Bitcoin wordt gepumpd als zijnde het nieuwe goud/ geldsysteem en de aandelenmarkten record na record vestigen in een neergaande economische activiteit.

  Daarom stuur ik de bitcoinpumpertjes ook direct weer terug hun mandje in..

  Marcel [16] reageerde op deze reactie.

 10. Wat een toestanden hierboven me. Is het niet zo, dat we vrij zouden mogen kiezen wat we als waardevol zien (bepaalde waarde hebbend) en daarmee vrijelijk mogen handelen met wie we willen? Hoe meer centrale macht binnen welk systeem dan ook (bankwezen, landbouw, politiek) hoe slechter, dus laat mensen vrij om te kiezen. Als Jantje graag bitcoins wil en Pietje wil goud en Klaasje wil papier (en Josefientje wil graag die zilveren ketting om haar nek), prima. Geen noodzaak om elkaar in de haren te vliegen. Aan het einde van de rit zien we wel wie in de dikste auto rijd en in het dikste huis woont en dan zien we ook wel vast wie de tegen die tijd moddervette Josefientje buit heeft gemaakt met allerlei cadeautjes, gekocht met bitcoins, goud of papier. Er zullen vast geen buttcoins aan te pas zijn gekomen.

 11. @Hugo [13]:
  Ik geloof dat wij het eigenlijk wel eens zijn Hugo. Bankbiljetten zijn handig omdat goud erg zwaar is. Het probleem is dan dus niet dat er een goudstandaard is.

  Het probleem is dat er banken zijn die denken van ach er komt toch nooit iemand bankbiljetten in klinkende munt omzetten. En die gaan dan meer papieren guldens uitgeven dan er guldens zijn. Ze gaan de geldvoorraad onverantwoord verruimen. Onverantwoord want er is geen dekking voor.

  En een klinkende munt hoeft niet per se van goud te zijn, andere metalen zijn ook mogelijk. De gulden ken ik nog van zilver maar zelfs dat zat er op het laatst niet meer in.

  Hugo [17] reageerde op deze reactie.

 12. @Marcel [16]:

  Inderdaad, de wijze les die wij kunnen leren van de goudstandaard is dat wij bankiers en overheden niet kunnen vertrouwen met ons goud.

  De goudstandaardprofeten vertellen eigenlijk dat de overheid uw goud komt confisceren.

 13. De plucheverwarmers volgen alleen maar orders op.
  Dit is de derde wereldoorlog op slinkse manier.
  De NWO zal er komen door eerst een ravage aan te richten op allerlei manieren, financieel, onder de bevolking, enz.

Comments are closed.