hennepbladDitmaal is het de NOS dat met een lezenswaardig artikel komt. Minister Ivo Opstelten draagt zorg voor de willoze vaderlandse burgers en wil de hennepteelt in het zwarte circuit houden. Stel je voor dat mensen hier legaal wiet zouden kunnen telen! Dat moeten we met z’n alles niet willen toch?

Erg liberaal is de VVD al lang niet meer, ik vind het gewoon een sociaal-democratische partij. ‘Vrijheid’ is tenslotte al lang geen principieel punt meer van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (de grootste beperking op vrijheid die er is). Ik zal dit met voorbeelden illustreren:

De VVD maakt zich bepaald niet sterk voor het inperken van de verstikkende arbeidswetgeving. De vrijheid om zelf met je werkgever te onderhandelen over salaris en arbeidsvoorwaarden is de VVD blijkbaar al teveel vrijheid.

De VVD maakt zich bepaald niet sterk voor een structureel laag belastingtarief, poll tax of vlaktaks. Het huidige belastingtarief van 60% is de VVD misschien ietsjes te hoog, maar het terugbrengen naar bijvoorbeeld 50% of 40%, of nog beter 0% is zeer zeker geen principieel punt van de VVD.

Het fundamentele recht om zelf met je lichaam te doen wat je wil is voor de VVD teveel. De VVD wil het gebruik van drugs niet legaliseren, net zo min als de hennepteelt. Wie coke snuift en geen vlieg kwaad doet is de VVD een doorn in het oog. Het strafrecht wordt als oplossing gezien.

Vrijheid van associatie is geen fundamenteel punt of zelfs maar een zijdelings punt van de VVD. Wetgeving tegen discriminatie – ofwel: zelf bepalen met wie je omgaat – is ook voor de VVD de normaalste zaak van de wereld. Vrijheid? Hier even niet s.v.p.

Het overovergrote deel van de brave burgers van Nederland is zelf prima in staat om zijn onderwijs te regelen, zeker als er geen torenhoge belastingen zijn. Desondanks wil de VVD gewoon het onderwijs voor iedereen vanuit Den Haag blijven regelen. Contraproductief en bepaald geen signaal dat ‘vrijheid’ een principieel punt voor de VVD is.

Ik zou nog wel even door kunnen gaan, maar dit is vooralsnog wel afdoende.

Om even terug te komen op het legaliseren van hennepteelt, die vrijheid heb je in Nederland ook volgens de VVD en minister Opstelten niet. Dat wil niet zeggen dat henneptelers nu allemaal stoppen met hennep telen, hoe graag Opstelten dat ook zou willen. Ze gaan gewoon door, alleen in het zwarte circuit. Het is absoluut ondoenlijk om te trachten de hennepteelt door de politie onmogelijk te maken. Dat is de dagelijkse praktijk, maar slechts een beperkt percentage van de kwekerijen wordt opgerold. Ik woon in Nijmegen waar veel coffeeshops zijn, en heb in Enschede gewoond waar er ook veel zijn daar beide steden dicht tegen de grens liggen. Een bordje ‘uitverkocht’ heb ik echter nog nooit aangetroffen. Er wordt zelfs zoveel geproduceerd dat – volgens het artikel – 80% kan worden geëxporteerd! Nog een lange weg te gaan dus. Opmerkelijk genoeg is dit blijkbaar de praktijksituatie die de VVD prefereert, hoe vaak ook is gebleken dat het zinloos is.

Opstelten argumenteert dat we ook gebonden zijn aan internationale verdragen. Blijkbaar mogen we de teelt hier niet vrijgeven omdat andere landen besloten hebben dat dat niet mag. Over het opzeggen van die verdragen rept hij niet en dat is jammer. Die verdragen zouden toch tot wederzijds voordeel moeten leiden? Als dat niet meer het geval is, dan schiet zo’n verdrag toch z’n doel voorbij?

Verder voorziet het gedoogbeleid in het voorhanden hebben van vijf planten per persoon voor eigen gebruik. Deze kleinschalige thuistelers worden niet opgejaagd, vervolgd, opgepakt, berecht, beroofd en opgesloten. De problemen die deze thuistelers veroorzaken zijn zo gering dat ze zelfs volstrekt onzichtbaar zijn! Waarom zou dit bij grote kwekerijen fundamenteel anders zijn? De criminaliteit zal zich met legale activiteiten niet bezighouden, dus het criminaliteitsprobleem rond de hennepteelt zal verdwijnen. Aanlokkelijk, maar helaas niet voor Opstelten…

Het wordt tijd dat de VVD gewoon wordt gezien voor wat ze zijn: sociaal-democraten. Echte fundamentele vrijheid wordt slechts gepropageerd door libertariers. In Portugal zijn alle drugs gedecriminaliseerd en de resultaten zijn erg positief. Tijd voor Vadertje Staat om zijn handen van genotmiddelen af te houden!

6 REACTIES

 1. Ik heb ergens gelezen dat ten tijde van de IRT affaire de nederlandste staat met afstand de grootste drugsdealer was, en Bram Moscovitz zij laatst op de radio dat Tapstelten heeft gezegt dat ie weer een dergelijke operatie wou opstarten, niet zo vreemd dus dat er geen interesse is voor het legaliseren, de staatsmafia dult geen concurrentie.

  kalimero [5] reageerde op deze reactie.

 2. @deZotVanZwammerTotKletsMajoor [1]: @deZotVanZwammerTotKletsMajoor [1]:
  beste mensen natuurlijk zit er een reden achter waarom wij niet legaal wiet mogen kweken.voordat jullie mij voor gek verklaren wil ik jullie er op wijzen om naar de volgende reportage te gaan kijken op you tube,run from the cure [bekijk hem helemaal en ga dan ook even kijken naar cancer the forbidden cures] doe hierna nog wat meer onderzoek en je zult zien dat het echt waar is wat hier beweerd word,[als je goed zoekt vind je de patenten die klaar liggen in amerika om door het congres te krijgen ,[dit soort dingen doen ze meestal als er feestdagen in amerika zijn of andere vakanties zodat niemand er vanaf weet en ze stiekem dit soort dingen er door duwen.] en dan zullen jullie ogen open gaan en begrijpen waarom er zo’gigantische jacht op het wietplantje gemaakt word ,en dit is de echte reden in mijn ogen. helaas weten vele mensen dit niet maar ik hoop dat jullie bereid zijn om dit in heel nederland [en evt europa ]bekend te maken via de social media zodat we met zijn allen een gezonder leven kunnen hebben.want dit is gewoon een wonder plant die al duizende jaren gebruikt word in de medische wereld.als jullie dan ook even wilen kijken naar hoe de farmaceutische industrie in elkaar zit en wie de eigenaars daar van zijn ,dan weten jullie ook in een keer waarom wij ons zelf scheel betalen aan zorgkosten[de meeste westerse ziektes worden namelijk gecreeerd door die industrie [doe jullie onderzoek op youtube] en verbaas jezelf.kijk ook even naar karen hudes klokkeluider van de wereldbank[dan weet je ook waar onze belastingcenten naar toe gaan.[schrik niet!!!!!!!!!!!!!!!!]groetje kalimero ps. hopelijk gaan we dan met zijn allen eens een keer echt naar het binnenhof om ze daar ook wakker te maken .want praatjes vullen geen gaatjes wij moeten ons recht zelf in handen gaan nemen want ze willen ons de wereld af helpen [kijk de bilderburg groep]

 3. @igor [3]:
  ook hier sta ik niet van te kijken want het is bewezen dat er militaire vliegtuigen vanuit afghanistan naar amerika zijn gevlogen vol met heroinen en wiet.dit schijnen de grote inkomsten te zijn voor amerika[want 60 tot 80% van alle belastinginkomsten verdwijnen rechtstreeks naar the bank of london[eigendom van de rotschild familie]en naar het vaticaan in rome doe je eigen onderzoek op youtube kijk naar karen hudes zij is een klokkeluider van de werldbank[zeeeeeer iterresant]

 4. Opstelten draait oorzaak en gevolg om:

  “De georganiseerde criminaliteit heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de huidige omvang en professionaliteit van hennepteelt,”

  Waren drugs niet illegaal verklaard, dan was er dus geen georganiseerde misdaad in drugs geweest, net zoals die er voor de Drooglegging niet was. Het legaliseren van drugs zal de georganiseerde misdaad in drugs doen verdwijnen, net zoals de beëindiging van de Drooglegging dat deed.

  Nog zo’n kromredenering:
  “Door een aantal gemeenten wordt nog gewezen op mogelijke financiële voordelen die gepaard zou gaan met regulering van hennepteelt, ofwel door belasting te heffen ofwel omdat het de overheid geld zou besparen in de handhaving. Dit is een misverstand. Op grond van Europees recht is het niet toegestaan om invoerrechten, btw, omzetbelasting en/of accijns te heffen op hennep, omdat het een verboden middel is.”

  Opstelten meent dus geen accijns en/of BTW te mogen heffen over drugs, omdat die verboden zijn. De man is te dom om te begrijpen dat legalisering inhoudt dat die drugs NIET meer verboden zijn en dat daarmee zijn hele argument dom gezwets is. Over het ‘handhavings’gezwets kan ik kort zijn: dat apparaat bestaat al. En: kent u mensen die op zolder tabak verbouwen?

  Zonder criminelen geen macht, en als er niet genoeg criminelen zijn maak je die gewoon door allerlei onzinnige dingen te verbieden. Daarnaast is hennep natuurlijk een universele grondstof die voor van alles en nog wat toegepast kan worden, toepassingen die nu middels olieproducten worden ingevuld. Vrijgeven van hennep levert dus stevige concurrentie voor de olie-industrie. Follow the Money!

  Overigens is het typisch overheid om meteen maar te kijken of er wat te belasten valt, waardoor er toch weer ‘illegale hennepteelt’ zou kunnen bestaan, net zoals er sigaretten gesmokkeld worden. Maar ook deze tak van ‘misdaad’ kan slechts bestaan omdat de staat ZELF een crimineel is, die geen concurrentie duldt. Belasting is immers ook diefstal.

  Opstelten is een aartsleugenaar of, zoals Godfrey Bloom het zegt: een ‘smooth-talking sociopath’.

Comments are closed.