Mali_soldaat Ik heb de laatste tijd met redelijk veel mensen gesproken over de militaire missie naar Mali. En gek, ik heb NIEMAND getroffen die daarvoor een greintje enthousiasme kon noemen. In tegendeel, ik kan wel zeggen dat 100 % van die gesprekspartners tegen is.
Wie schetsmijn verbazing als de NOS meldt “Brede steun voor missie Mali”. Heb ik misschien toevallig met uitzonderingen gesproken??

 

 

 

NOS:.” . . . . . .  Behalve de regeringspartijen VVD en PvdA stemden ook CDA, D66, GroenLinks, ChristenUnie, 50Plus en SGP in met de missie.”

 

 Alleen PVV, SP en de Partij voor de Dieren zijn tegen. De PVV vindt dat islamitische landen aan de beurt zijn om troepen te leveren. De SP en de PvdD zijn bang dat het sturen van militairen alleen maar tot nog meer onrust in Mali zal leiden.
http://nos.nl/artikel/585859-brede-steun-voor-missie-mali.html

 

Zie ook:
http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/12/hoerah-kamer-stemt-in-met-missie-mali/#comments 
———————————
Op de manier waarop de overheid begroot in deze crisistijd gaat deze missie omstreeks € 200 miljoen kosten.
Over voorbereiding, reddingshelicopters, afwikkeling en gewonden of doden kan ik niets vinden. Het eerste jaar zullen de kosten van de missie 65 miljoen bedragen, daarna kost de operatie tussen de 40 en 50 miljoen per jaar, aldus Rutte.
http://www.nrc.nl/nieuws/2013/11/01/kabinet-stemt-in-met-militaire-missie-in-mali/

 

 

 

 

Het eerste jaar zullen de kosten van de missie 65 miljoen bedragen, daarna kost de operatie tussen de 40 en 50 miljoen per jaar, aldus Rutte.

 

Geplakt uit <http://www.nrc.nl/nieuws/2013/11/01/kabinet-stemt-in-met-militaire-missie-in-mali/>

 

12 REACTIES

 1. Die “Brede steun voor missie Mali” is allang en veel eerder bepaald door de EU baasjes.
  Alleen wij moeten nog even leven met de gedachte dat we met een onafhankelijke regering te maken hebben die nog zelf besluiten neemt en van enige invloed is. Niets van dit alles.
  1 grote poppenkast voorstelling is het, meer niet.
  Er zijn namelijk helemaal geen NL’ers te vinden die hier voor zijn.
  Ik denk zelf helemaal niemand waar dan ook in de EU.

 2. Mij boeit vooral uw verhaal dat u heeft gesproken, dichtbij, en vanuit daar geen steun vindt voor Mali. Mijn ervaring is dezelfde. Ik zie in mijn directe omgeving ook geen steun. Dus sluit me aan bij de verbazende conclusie dat er ‘brede steun’ zou zijn. We hebben niets, helemaal niets meer te melden/vertellen.

 3. Verbazend die brede steun.
  Heb ook nog niemand gesproken, die er voorstander van is!
  Wie heeft er belang bij het verspreiden van dergelijke valse berichten en bij bet wegmaken van zoveel geld?
  Hugo van Reijen

 4. Die “brede steun” is vooral een politieke zaak. De burgers steunen zo’n missie absoluut niet! Politici hebben de gewoonte om de mening van hun kiezers aan hun laars te lappen.
  Als ze eenmaal zitten doen ze wat ze zelf willen of wat de partijdiscipline voorschrijft.

  En dat noemen ze democratie; ze zijn immers gekozen in “eerlijke” verkiezingen? Nou, hoe eerlijk dat die waren mag je je afvragen, als de kiezers moeten stemmen op basis van hele leugens en halve waarheden van de kandidaten en hun partijen.

  Ik geloof niet meer in het bestaan van democratie, niet Europees en niet landelijk of locaal. Wat zij democratie noemen is een legale vorm van oplichting.

  BertG. [5] reageerde op deze reactie.

 5. @boos casje [4]:
  Stemmen, op wie dan ook, is het systeem in stand houden zo als het nu bestaat.
  Met geen enkele stem, maar dan ook van helemaal niemand, is iets om ze duidelijk te maken dat ze geen enkel recht of mandaat meer hebben of te geven aan hun aanwezigheid.
  We zijn allang geleden verkocht. We mogen het alleen nog niet weten. Dat is de laatste stap die nog genomen moet worden.
  Een goed verkoop verhaal voor deze truc.
  Maar een kritische lezer heb dit natuurlijk allang door.
  Het draait allang niet meer om ons of ons belangen.
  Zolang mensen blijven stemmen, zal dit door blijven gaan.

  boos casje [6] reageerde op deze reactie.

 6. @BertG. [5]: Politici hebben ook voor niet stemmen een oplossing. Ze beweren dan dat mensen zo tevreden zijn over de “prestaties” van politici en de partijen dat ze het wel goed vinden zoals het gaat en dus niet gaan stemmen. Dit werd bij een van de vorige verkiezingen door diverse partijen geroepen toen de opkomst erg laag was.
  Jouw signaal komt dus niet aan.
  Als helemaal niemand meer zou stemmen bestaan politici het geheid om te roepen dat verkiezingen nergens meer voor nodig zijn.
  Je ziet het nu ook al gebeuren: partijen die hinder hebben van het slot op de deur dat Eerste kamer heet, roepen om het hardst dat de Eerste kamer kan worden afgeschaft. Wat ze bedoelen is dat de Eerste Kamer ze in de weg llop om hun plannen door te drukken.
  Dit alles bevestigt allen maar dat Nederland en de EU alleen een democratie heten maar dat niet zijn.

 7. Er is geen brede steun op z’n engels noemen ze dit ‘manufacturing consent’.

 8. En geen van de tegenstanders argumenteert op morele gronden. PVV zegt: iemand anders moet het doen, en de andere twee partijen vinden eigenlijk dat het een probleem is dat (door ons) op een andere manier moet worden opgelost.
  Terwijl ‘we’ ons nooit hadden mogen bemoeien met een ander land.

  boos casje [10] reageerde op deze reactie.

 9. @marnix [9]: Rutte riep een tijdje geleden dat Mali onze achtertuin was en dat we daarom mee moesten doen met een missie. Rutte lult uit z’n nek!

  Het enige waar Rutte in geïnteresseerd is, is het oppoetsen van zijn eigen imago; over de rug van ons burgers en de militairen die de risico’s mogen lopen.

 10. “Brede steun voor missie naar Mali’ moet in de juiste context gezien worden, d.w.z. er is zowel onder militairen, voor wie dit weer een aardige ‘p.r.klus’ is als onder politici, ‘Nederland spreekt een woordje mee’, ‘brede’ steun voor een beperkte militaire bijdrage. Aan het ‘volk’ wordt niets gevraagd, dat moet z’n mond houden; de ‘staatsomroep’ NOS wordt gebruikt voor de suggestie dat hier toch iets van ‘volkswil’ van toepassing zou kunnen zijn!

 11. @Hugo [8]:

  Juist google ook op:
  http://www.veteranstoday.com

  en op die site vervolgens op Mali.

  Onze troepen worden op onze kosten en met gevaar voor hun leven uitgezonden om voor een ander volkje de bodemschatten te roven,waarvoor wij dan weer bovenmatig moeten betalen!

Comments are closed.