EUrapeIn veel landen is het onrustig en ‘wij van het Westen’ helpen graag mee om de beste nieuwe leiders een handje te helpen, want als het democratisch is, is het goed. Oeps, hoe doen we dat dan in Egypte?  En Oeps:

Hoe doen we dat in Thailand? In beide landen is de democratisch verkozen leider afgezet. Blijkbaar waren de nieuwe machthebbers niet in democratie, maar in wat anders geïnteresseerd.

Dat speelt bijna overal: in Syrië is de ordinaire machtsstrijd door de oppositie, door grote interne tegenstellingen helemaal fout? aan het gaan en begint Assad weer terug te komen. Hoe fout het kan gaan zagen we in Libië. Heeft wel een enorm aantal doden en ontheemden gekost, al of niet met wapens geleverd door het westen. In Afghanistan zelfde verhaal, al gaan de westerse troepen daar nu ordelijk weg, maar gelooft u nu echt dat het daar nu een democratisch voorbeeld is? En hoe zit het met die enorme fortuinen die de huidige machthebbers daar vergaren?

Zelfde in Iran, daar heeft de opperste leider een enorm zakenimperium: Setad,  tot zijn beschikking, inderdaad, groter dan dat van de Sjah. Maar ondertussen is de bevolking er niks mee opgeschoten.

En zeg nou niet dat dit slechts wat voorbeelden van ontwikkelende landen zijn. Ook in het westen is u toch duidelijk dat er nauwelijks interesse is in de kiezer, maar in het politieke eigen belang. Kijk naar de verkiezingsbeloften in Nederland, kijk naar de salarissen en daden van de EU parlementsleden, wat vreemd dat presidenten enorm veel rijker uit hun ambtstermijn komen, allemaal voor god en vaderland natuurlijk.

Zouden al die lieden minder macht (over hun burgers) hebben, dan zouden ze ook minder kunnen beduvelen, had hun jokken minder gevolgen, waren hun fouten kleiner en werden de burgers gelukkiger. Wat wens ik u dat van harte voor 2014.

1 REACTIE

  1. Democratie wordt tegenwoordig op dezelfde manier misbruikt als godsdienst in vroeger tijden.

    In vroeger tijden diende men zich neer te leggen bij de wil van god; of je daar wel of niet in geloofde maakte niets uit.

    Tegenwoordig roept men bij elke politieke beslissing dat die democratisch tot stand is gekomen; waarbij men gemakshalve verdonkeremaant dat de zittende politici lak hebben aan hun verkiezingsbeloften als ze eenmaal op het pluche zitten.

    De vroegere dictatuur van de godsdienst is in het heden alleen maar vervangen door de dictatuur van de schijndemocratie.

    Alleen al daarom dient de EU gesaboteerd en aangevallen te worden. Laat u niet in de maling nemen door zgn. democratische besluiten. Lig dwars en stem anti EU op 22 mei 2014.

Comments are closed.