minimumloonBij de samenstelling van de nieuwe regering in Duitsland viel onder andere op dat, vooral door deelneming van de socialisten, daar nu ook gewerkt wordt aan het invoeren van een verplicht “Minimum Loon”. Dat was er tot nu toe niet. Eén van de redenen waarom in Duitsland de welvaart groter kon zijn dan in Nederland.

Plaatje: Gefeliciteerd;ik heb je minimumloon verhoogd

 

Immers het is algemeen bekend dat een minimumloon een grotere werkloosheid veroorzaakt.

Voor iedereen die een (vaste?) baan heeft, klinkt minimumloon als een verbetering. Totdat de baas het niet meer kan betalen.
Voor iedereen die nog geen baan heeft, is het meteen een verhoogde hindernis om een baan te krijgen.

Hoe zit dat nu moreel?
Stel dat iemand die een baan zoekt deze zou kunnen krijgen en willen als de werkgever 25% beneden het minimumloon zou mogen betalen. Meer kan hij zich niet veroorloven omdat dan zijn producten niet te verkopen zijn. Bvb aardbeien, kersen, asperges, en bvb Roemeense of Bulgaarse werklozen.

Wie ben ik dan om die twee mensen te verbieden en te verhinderen dat zij samen met elkaar in zee gaan? Zo ze niet snel gehoorzamen gebruik ik geweld en laat ik ze nog een boete betalen ook.
Ik denk dat ik dan immoreel  bezig ben.

En net zo vind ik ambtenaren en vooral politici die deze wetten maken immoreel.
Bij het goedkoper werken komt geen geweld tussen de partijen ter sprake. Het is dus puur NAP.
De derde partij (roverheid) begint met geweld/

Haal dit geweld al vast de wereld uit:
Vergroot de algemene vrijheid, schaf minimumloonwetten af.
 —————–
P.S.
In een discussie verdedigde iemand de werknemer.  Die moest terecht zorgen voor eten voor vrouw en kinderen.
Maar de werkgever zou “fout” zijn want die had “beloofd ” geen lager loon te betalen en zou zich dus niet aan zijn “afspraken” houden en dus strafbaar!

De vraag is in hoeverre hier sprake is van “afspraak” of van een “opgelegde verplichting”?  Immers om alleen maar te denken om iemand in dienst te nemen wordt je al verplicht een vergunning aan te vragen!!

Van vrijwillige afspraak is geen sprake.
Bovendien is de werkgever niet in strijd met NAP. Hij houdt banen in stand.

ZIE: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/personeel_en_loon/loonadministratie/gegevens_werknemer_administreren/aanmelden_als_werkgever 

9 REACTIES

 1. De lonen moeten gelijk getrokken worden, in deze moderne maatschappij is het niet normaal dat een financieel ingenieur die alleen maar dromen bouwt 1000 keer meer kan verdienen dan een ingenieur die echte bruggen bouwt.
  Verpleegkundigen worden uitgebuit om het management en dokters hun riante salaris te betalen.
  De overheid eist hier ziveel belasting dat bijna geen enkele zelfstandige ondernemer nog het hoofd boven water kan houden zonder subsidies om van te leven.
  In Duitsland en de rest van Europa kosten goederen tot 25% minder dan in Nederland, hoezo Europese solidariteit en gelijkheid, mensen worden hier letterlijk kapot belast dat begint al met de 20% die ze elke maand van mensen hun loon stelen.
  Het zijn een stelletje gore dieven en huichelaars en ze oogste uiteindelijk wel wat zij zelf zaaien, zei Griekenland Spanje Portugal Ierland en Italie hier zijn de onlsten al begonnen en schreeuwd de bevolking moord en brand dat ze alle politici en bankiers tegen de muur moeten zetten voor landverraad.
  Ze zullen ook voor iedereen hier heel snel de grens van het acceptabele ook hier overschrijden en dan staat hier ook 90% van de lagere en middenklasse met hooivorken klaar.

  Sander [2] reageerde op deze reactie.

 2. Ik ben meer voor een vast basis salaris voor iedereen en daarnaast zou je kunnen gaan werken, omdat werken dan weer leuk wordt. Als mensen nu 25 procent van hun loon zouden moeten afstaan, komen de meesten in financiële moeilijkheden.

 3. Heard about the guy who fell off a skyscraper? On his way down past each floor, he kept saying to reassure himself: So far so good… so far so good… so far so good…
  It’s about a society on its way down. And as it falls, it keeps telling itself: “So far so good… So far so good… So far so good.” It’s not how you fall that matters. It’s how you land.

  You can create all of the money you want, however, production of real things cannot be accomplished with a keystroke.

  The country is filled with a population that remains clueless about its de facto
  bankrupt corporate government, and especially its own fiat currency.

  If a Euro is a liability of the central bank, then what is the asset? The only possible answer is the nations productivity. So, in essence the central banks, which are privately owned, owns the entire productive output of a free and democratic nation. People who speak of liberty and democracy in such a system only delude themselves.

  The government has been on the greatest debt binge in history and the central banks have been printing money like crazed lunatics.

  It’s absolutely amazing how the world is still holding those worthless pieces of fiat paper, thinking they’ll retain value forever.  LOL!

  The arrogance of the political class that is not doing without any privileges, but is just intent on perpetuating their own existence.

  The management of the public resources, of social services, of the health service, of education and of law and order, is in a mess. The economy is collapsing.

  China is becoming an unexpected center stage protagonist for ridding the world of the
  fiat “dollar,” once and for all.  It has become their mission, one in which they will not fail.

  Truth, like gold, is to be obtained not by its growth, but by washing away from it all that is not gold. ~Leo Tolstoy

 4. Het is simpel. Ik neem geen mensen in dienst. Reden: Krankzinnige regelgeving ten aanzien van premies, ziekteverzuim, betalen van WW na ontslag en ga zo maar door. Als ik iemand nodig heb dan huur ik hem/haar in voor de klus. Einde klus, einde overeenkomst. Duur? Nee hoor, immers geen werkgeverslasten, gedoe met UWV en zo.

  Werknemers in de klassieke zin zouden zich eens moeten bezinnen op de verworven “rechten”. Die rechten immers moeten wel ergens van betaald worden. En de beurs van de baas is tegenwoordig ook echt niet meer zo goed gevuld.Dankzij 50 jaar socialisme…

 5. Het is niet algemeen bekend wat het werkelijke effect isan het minimumloon…… Was dat maar zo

 6. De gemiddelde welvaart is in Duitsland misschien hoger maar dat geldt niet voor de groepen die ”vrijwillig” onder het minimum werken. Duitse werknemers doen dit omdat ze geen andere keus hebben. De werkzoekende (zeker in de lager opgeleide klassen) is duidelijk de zwakkere partij ten opzichte van een werkgever. Om uitbuiting te voorkomen moeten bepaalde rechten gegarandeerd zijn, anders creeer je een samenleving waarin de sterkste/slimste wint ten koste van de ander. Wellicht een hogere gemiddelde welvaart maar over de rug van een bepaalde groep. Dat is foute vrijheid.

Comments are closed.