Ceterum censeo Brusselem esse delendam

of

Toine Manders ante portas!

of

Brusselem homini lupus est

of

Homo proponit, Brusselem disponit

vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

8 REACTIES

 1. Heb je er ondertitels bij? Er zitten ook ’tokkies’ op het forum die het potjes-latijn niet (meer) zo machtig zijn. Voor mij persoonlijk is het Gymnasium al weer lang geleden, dus ik schaar mij onder de tokkies. Alvast dank, professor Zonnebloem.

  On topic: leuk voor de LP dat men een poging waagt bij de EU verkiezingen, maar ik zie geen reden om er op te gaan stemmen.

  Naam * [2] reageerde op deze reactie.
  ratio [3] reageerde op deze reactie.
  ratio [4] reageerde op deze reactie.

 2. @Naam * [1]:
  Je moet eigenlijk ook de context kennen van deze spreuken, zonder de context is een vertaling vrij zinloos. Van achter naar voren, op 4 een alternatief voor de mens wikt en god (brussel) beschikt.

  Dan op 3 een aanpassing van de gedachtes van Thomas Hobbes die stelt dat er een centrale overheid moet zijn omdat de mens slecht is, je kan zijn grondslag zien als teruggrijpende op de aloude spreuk de mens is voor de andere mens een wolf. Wij hebben thans Brussel

  Spreuk 2 is een sterke overdrijving, Hannibal voor de poorten van de stad was de paniek kreet van de Romeinen. Het zou mooi zijn als men in Brussel ooit in vertwijfeling roept “Toine Manders voor de poorten”

  En spreuk 1 is een klassiekertje, overigens ben ik van mening dat Carthago / Brussel moet worden vernietigd. Hier eindigden sommige Romeinen hun betoog mee, om aan te geven dat er geen duurzame toekomst mogelijk was voor de Romeinen zolang er nog Carthago bestond

  Naam * [7] reageerde op deze reactie.

 3. @ratio [4]:
  Zolang de NL eerste minister, Marx Rutte, iemand als Guy Verhofstadt tot baas van EU promoot, (kan promoten) blijft het hard vechten voor de Vrijheid.

 4. @ratio [3]:

  Dank voor de ‘ondertitels’!

  En dan sluit ik af, vrij naar een Engelse quote:
  “Een mens heeft een leider nodig gelijk een vis een fiets nodig heeft…”

 5. Waarom niet focussen op de gigantische belastingverlaging die we krijgen met de LP aan de macht? Met een paar leuke rekenvoorbeeldjes erbij…

  En ook zou het fijn zijn als Toine Manders, voor wie het natuurlijk ook maar liefdewerk oud papier is, niet na iedere vraag 2 seconden wacht met het geven van een antwoord. Dat komt verstrooid over.

Comments are closed.