Immigranten“Kamer: zorg om komst werknemers”

Deze titels staan respectievelijk boven een artikel in Elsevier en een Nos-bericht.  Afzonderlijk en samen nogal collectivistische kreten die bedoeld zijn om collectivistische gedachten of suggesties over te brengen.

 

De opmerkingen hebben betrekking op de afspraak die Nederlandse politici jaren geleden met EU-politici gemaakt hebben. Toen vonden ze het fijn om de EU uit te breiden met Roemenië en Bulgarije en kregen de inwoners van die landen allerlei mooie aanbiedingen om toch maar ook hun staat aan de EU te verkwanselen. Daarbij was ook de belofte dat na een bepaalde datum Roemenen en Bulgaren vrij Nederland mochten binnenkomen en daar dan ook van de landelijke voordelen mochten meegenieten. Op een plein in Sofia was zelfs een grote aftelklok die aangaf hoeveel dagen/uren het nog moest duren eer ze binnen mochten.

Het eerste collectivistische irritatiepunt komt al in de eerste titel.

“Nederland”en “Roemenen en Bulgaren”. Wie IS hier eigenlijk “Nederland” die tegen bvb “Roemenen” is?
Ik niet. Ik heb zelfs goede Roemeense en Bulgaarse relaties.

Waarschijnlijk gaat het om (veel)  mensen die bezwaren hebben dat er allerlei mensen uit vreemde landen hier binnenstromen en hier in de watten worden gelegd met allerlei sociale voorzieningen waarvoor arbeiders betaald hebben. En die nu zelf gevaar lopen ontslagen of gekort te worden.

Dat is wel heel wat anders!

Om een verandering is de huidige politiek te krijgen is het wel noodzakelijk om het kindje echt met de juiste naam te noemen.

14 REACTIES

 1. Ik heb an sich helemaal niets tegen mensen uit andere landen. Ik heb wel iets tegen lapzwansen van politici die uit angst voor de dictators van de EU onze samenleving onderuit halen door ongelimiteerd mensen binnen te laten die vooral komen voor een inkomen en zich niets gelegen laten liggen aan onze normen en waarden.

  Wat een verschil in behandeling met asielzoekers; deze mensen hebben moeten vluchten uit andere landen en worden (zorgvuldig?) gescreend om vast te stellen dat ze geen economische vluchtelingen zijn.

  Oostblokkers mogen echter uit economische motieven gewoon binnen komen.

  En daarom stem ik op 22 mei 2014 anti EU!

 2. Als deze buitenlanders hier komen betalen ze ook belasting en zorgpremie, anders zouden ze , als ze ontslagen worden, niet geholpen kunnen worden, Daarom zullen ze de zorgpremie gelijk in moeten houden, anders komt daar niets van terecht en moeten de inwoners dat met elkaar betalen. En aangezien er al veel buitenlanders hier zijn maakt dit geen verschil meer,een meer of minder mag geen probleem zijn.ook ik stem wederom tegen EU.

 3. 80 % Van alle Nederlanders is bij herhaling van mening dat inwoners uit voormalige Oostbloklanden helemaal niets in Nederland hebben te zoeken. En deze wetenschap kan tot slechts één enkele conclusie leiden: indien de Nederlandse regering een andere mening is toegedaan dan 80% van het Nederlandse volk, dan heeft ook deze regering helemaal niets in Nederland te zoeken! Dan kunnen de huidige kabinetsleden zich beter vervoegen bij de Roemeense, Poolse, Bulgaarse of Hongaarse ambassade met het verzoek om politiek asiel:

  http://www.nachthemel.nl/index.php/27-eussr/139-kabinet-overweegt-politiek-asiel-in-roemenie

  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Hub Jongen [4]: Nog veel meer als de invloed van het internet is de invloed (beeldvorming) van de TV Hub. Frank Zappa zei het als een van de eersten: de TV is een bijzonder kwaadaardig kastje, een groot gevaar voor het Amerikaanse volk. (Hij was nu eenmaal Amerikaan)

  Neem eens een volledig TV avondje op, een enkele zender, en analyseer dat maar eens achteraf: brainwash, brainwash en brainwash.

  De kijker, met name de jeugdigere kijker, staat doorlopend bloot aan overheid brainwash in optima forma, zonder ook maar het begin van een eerste vermoeden te hebben. Op school wordt het ingenome nog eens extra onderstreept en bevestigt tijdens pseudo intelligente praatsessies.

  Ziekmakend.

  Ziekmakend waarom niemand zich ook eens afvraagt waarom alle Pauw en Wittemannen van deze wereld zich niet uitsluitend druk maken om de werkloosheid? Dat is toch het allergrootste sociale probleem? Waarom men dan nog steeds geen serie programma’s start met dit onderwerp, dat pas stopt zodra de werkloosheid onder de 200.000 is gedaald?

  Sterker nog: het gaat zo goed als nooit(!) over de werkloosheidscijfers. Laat staan over de oplossingen.

  Nee, men babbelt liever onderuitgezakt met een alcoholistische Amerika-kenner over de invloed van de regen op het seksuele leven van de rode bosmier in Afghanistan.

  Begrijp je?

  Hub Jongen [8] reageerde op deze reactie.
  R. Hartman [9] reageerde op deze reactie.

 5. @Sander [5]:
  INVLOED VAN DE TV.
  Ja, ik denk dat er heel veel in zit. Ik woon in een flatgebouw waarin de meeste bewoners 65+ zijn.
  En het valt me op als ik ergens kom (bvb al om 10.30 uur) dat de mensen al aan de TV hangen.

  Zouden libertariërs met enig inzicht daar niet een project voor moeten maken??
  Titel weet ik nog niet, maar iets als:
  “Hoe de negatieve TV invloed terug te brengen tot Realiteit?

 6. @Sander [5]: In 2008 schreef ik dit op HVV – TV: Propaganda instrument #1

  Het grootste probleem met TV is dat het de ultieme invulling is van Bastiat’s ‘That which is seen, and that which is not seen‘.

  Wie iets op TV gezien heeft meent dat hij het ‘met eigen ogen gezien’ heeft. Of dat gemanipuleerd is, weet hij niet, en wat hij niet ziet weet hij nog minder. Wat hij niet ziet bestaat domweg niet, en wat hij ziet is waar, vanwege die ‘eigen ogen’.

  Ik ben ooit eens verketterd wegens kritiek op ‘United 93’-dwepers, die meenden dat die film alle critici op de officiële lezing toch wel de mond moest snoeren. Toen ik vroeg hoe een film, een fictief werk gemaakt op basis van die officiële lezing, in vredesnaam een bewijs kon zijn voor die lezing kreeg ik verweten dat ik dan maar eens moest uitleggen waar die kindertjes (met naam en toenaam) gebleven waren, en dat ik, kort en goed, niet wijs was.

  Dat heeft diepe indruk gemaakt; ik ben het nooit vergeten. De kracht van propaganda, met name die via bewegend beeld.

  De waarschuwingen van Bastiat en andere denkers zoals Orwell zijn omarmd door onze onderdrukkers; ze hebben ze als handleiding gebruikt…

 7. Het is allemaal niet de eerste keer.
  http://www.bigbenventure.com/welfare_death100508.html
  At the time Julius Caesar seizure of power (49 BC) the number of people living on social welfare assistance had increased to a staggering 320.000, in a city with 1 million inhabitants. Publius Clodius Pulcher abolished the charge in 58 BC, and began distributing the grain for free. The result was a sharp increase in the influx of rural poor into Rome, as well as the freeing of many slaves so that they too would qualify for the dole. Ceasar man-aged later to introduce a means test that squeezed down the social welfare population to 150.000.

 8. Voorbeeld van verplichte schoolkost tijdens maatschappijleer of staatsinrichting:

  ‘…Wat zijn kiezers toch hardleers. “Als vadertje Stalin maar wist wat er in zijn naam met de koelakken in de provincie gebeurt, dan zou hij er wel een stokje voor steken!” maakten die stakkers van Russen elkaar wijs. Men wil coûte que coûte blijven geloven in de integriteit en de goedheid van de machthebbers. En hoe meer de bewijzen tegen die lui zich opstapelen, hoe hardnekkiger men in hun onkreukbaarheid gelooft. Hitler had helemaal gelijk: juist bedrog van astronomische proporties, dat gaat er in als koek. Mijn eigen vader, een halfjood, wilde in 1944, naar eigen zeggen, nog steeds niet geloven dat de nazi’s joden vergasten. Dat moesten wel indianenverhalen zijn, want zo verdorven was toch zeker niemand?..’

  Complete artikel op meervrijheid:

  http://www.meervrijheid.nl/?pagina=1430

 9. Voor roemenen hoef je niet bang te zijn dat ze je baan afpakken, die stelen alleen maar.. dat is hun baan.

 10. @marnix [13]:
  Sorry maar Roemenen ook. Ik heb naast een Roemenen kamp gewoond in de omgeving van Parijs- Montreuil (93- Seine saint Denis). Ze stelen alles wat los of vast zit. Ik heb op een gegeven moment de auto maar de deur uitgedaan omdat de schade aan de auto groter was dan de gestolen voorwerpen.

Comments are closed.