GaskraanEn dan hebben we het niet alleen over de aardschokken die er zijn geweest of over het onderzoek  over de godsdienst in het noorden, waarvan de uitslag was dat er in het Noorden de meeste ongelovige mensen wonen. Maar dat ze erachter gekomen zijn dat de overheid ze belazert op alle fronten. Overheid verdient kapitalen aan de aardgaswinning, waar de noordelingen nu de dupe van zijn.

 

Ook kopen ze op papier zogenaamde duurdere groene stroom in Noorwegen, wat door de benaming groen de indruk wekt dat ze milieu bewust inkopen, maar wat wel veel duurder is. Dat terwijl blijkt dat deze groene stroom net zo vervuilend is als gewone stroom.

Door Noorse waterkrachtcentrales opgewekte reguliere stroom wordt in Nederland als ‘groen’ verkocht maar duurder ingekocht en dat is uit belang om op papier het braafste jongetje van de klas te zijn.
Daarom gooien ze het geld wat in het Noorden verdiend wordt met handen vol weer weg om de milieugroepen tot vriend te houden.

———————————-
Maar nu de noordelingen wakker geschud zijn en geen vertrouwen meer hebben in de overheid, die hen geplukt heeft, en met veel ellende opgezadeld heeft, is hun geloof in de betrouwbaarheid van de overheid ook totaal verdwenen.

En als de overheid steeds meer vluchtelingen op wil vangen en onderhouden, gewapende vredesmissies wil uitvoeren, die nog nooit veel goeds opgeleverd hebben, dan  zal dat nog meer geld gaan kosten en eisen de mensen uit het Noorden per omgaande duidelijkheid van die overheid, en dat ze gelijk geld storten om alle schade te vergoeden, want anders is dat geld straks aan EU of derden besteed.

De Noorderlingen zijn wakker geworden door al dat gesjoemel  van de regering en eisen een rechtvaardige eerlijke behandeling, zonder daarbij, zoals activisten dat vaak doen dreigende toon aan te nemen om de gaskraan naar het westen af te sluiten.

wij hebben wat geleerd van Poetin!!!

 Ingezonden door Peter 100

12 REACTIES

 1. ” Dat Groningers niet willen afscheiden komt door de sluwe deal die ze hebben gesloten met de Hollandsche heerschers. Zet u schrap voor dit fraaie staaltje boerenslimheid. In ruil voor de gasbaten (die per jaar per inwoner van Groningen bijna even groot zijn als de staatsschuld per Groninger waar de Nederlandse overheid hen mee heeft opgezadeld) krijgen ze werkgelegenheid. Fraaie staatsbedrijven als KPN moesten in de jaren 80 van de overheid naar Groningen verhuizen en ondertussen bouwden politici met het gasgeld een verzorgingsstaat om veel afhankelijk stemboekvee te kweken. Dus in ruil voor hun eigen gas mochten ze werken en daarover weer belasting betalen! Dat is natuurlijk geen slavernij. Zie het als een soort gasarbeiders die ondanks hun rare culinaire gewoonten (erwtensoep) een netto positieve bijdrage leveren aan de NL samenleving.

  Omdat iedereen de broekriem moet aanhalen in tijden van crisis, wordt thans in Den Haag ostentatief een totaal overbodig megalomaan cultuurpaleis gebouwd. Investeren in infrastructuur noemt men dat, maar in de volksmond wordt dit gebouw al ‘de middelvinger’ genoemd. Adding insult to injury, het gebouw is volledig gasgestookt. Zelfs de keuken. De kosten zullen gastronomisch zijn. Uit betrouwbare bron heb ik verzonnen dat bij de opening een klucht zal worden opgevoerd met als titel de gevleugelde Haagsche uitdrukking: ‘Er gaat niets boven Groningen en binnenkort zit er ook niets meer onder’.”

  uit het artikel ‘ liever dood dan slaaf’ : http://www.libertarischepartij.nl/liever-dood-dan-slaaf/

  reiny [10] reageerde op deze reactie.

 2. Geen ambtenaar is nog te vertrouwen,die enkeling daargelaten.
  De hufters in Den Haag en Brussel zitten er alleen voor zichzelf,geilen op een mooie baan.
  Dat ondertussen de bevolking steeds armer wordt,interesseert ze geen ene reet(sorry).
  Ik ben die hele criminele bende meer dan zat en met mij vele vele anderen.
  Liegen en bedriegen is het enige wat ze doen,met die walgelijke Rutte voorop.

 3. Ach,ze zijn dan net op tijd wakker om in een heel diep sinkhole levend begraven te worden als het een beetje tegen zit.

 4. “Dat terwijl blijkt dat deze groene stroom net zo vervuilend is als gewone stroom.”

  Waaruit blijkt dit dan? waterkracht is volgens mij een van de weinige schone en betrouwbare on-demand manieren om elektriciteit op te wekken.

  En tja het is duurder, dat snap ik wel hoor, de overheid moet toch ergens die 2 miljard subsidie vandaan halen die ze aan de nieuwe kolencentrale op de maasvlakte geven, het grootse energie bedrijf van europa wordt je natuurlijk niet door zelf de rekening te betalen.

 5. Waterkracht werd jarenlang als grijs verkocht en het bleek ineens interressant om dit als “groen” te op de markt te zetten. Nu wordt de markt overspoeld door waterkrachtstroom. Ruim driekwart van alle stroom die nu als groen wordt verkocht is van deze waterkrachtcentrales. Op zich prima, maar de prikkel om een duurzame stroomvoorziening in eigen land op te zetten ontbreekt volledig. Daarom waterkrachtstroom = sjoemelstroom: http://www.groenestroomjagraag.nl

  Nb er wordt ook wel beweerd dat waterkrachtcentrales ’s nachts overtollige kolenstroom bufferen om die overdag weer groen te verkopen. Die mythe is onwaar. Dat houdt het RECS in de gaten.

 6. Ik kom zelf uit Groningen naast Slochteren. Onzin dat gas van Groningers is, is van alle Nederlanders. Zo ook de kolen vroeger uit Limburg. Verkeerde argumenten helpen ons Groningers niet en het bevestigd de Haagse heren dat we dom volk zijn.

  Wat wel zo is, is dat er in Groningen niet of nauwelijks wordt geïnvesteerd op het gebied van economie etc. Kan veel beter. Helaas accepten die Groningse leeghoofden grotendeels deze situatie dat alles op de randsteden wordt gezet als je bekijkt dat de PvdA onbedreigd al sinds de oorlog hier alles mag bepalen met hun corrupte vriendjes. En domme mensen kun je het makkelijke bedonderen. Vraag het aan de PvdA.

 7. De Groningers moeten zicht niet meer plat laten praten.
  Tijd voor actie. Den Haag zal alleen bang worden als de groningers in actie komen. Sluit de gaskraan. Wij in het westen zullen dan voor de Groningers respect hebben. Sluit de gaskraan juist in de winter. Dit word lol voor Nederland.

Comments are closed.