Freedom_Next exitFederal judge: NSA phone surveillance legal.En dat vlak na in de EU mede door Nederlandse politici een BankenUnie zo goed als gereed is.
De Amerikaanse goedkeuring zal de EU (en Nederlandse) politici zeker aansporen om in EU en Nederland die spionage ook verder uit te breiden.

 

Een laatste strohalm om dit te keren is nog de Hoge Raad. Maar daarvoor zal die eerst het geval in behandeling moeten nemen. Geen idee hoe lang dit nog kan duren en wat er in die tussentijd allemaal kan gebeuren.

Het verhaal is natuurlijk dat die spionage nodig is in de strijd tegen Terrorisme.
Dat zal wel, ik kan ook nog meer bedenken dat het “veiliger” maakt, maar dan ook met minder vrijheid en minder leefbaarheid.

Het laatste zal hier nog niet over gezegd zijn. Maar wat kan er tegen gebeuren? Verzet van de Amerikaanse burgers zie ik nog niet zitten en van Nederlandse burgers al helemaal niet. Daar zijn maar weinigen die het woord “verzet” kennen.

 Heeft iemand een idee wat er tegen te doen is?
——————
Het hele artikel staat op
http://www.usatoday.com/story/news/nation/2013/12/27/new-york-nsa-phone-surveillance/4219055/
Zie ook NOS: http://nos.nl/artikel/591302-rechter-acht-tappen-nsa-legaal.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosjournaal+%28NOS+Journaal+Nieuws%29

6 REACTIES

 1. Economische spionage buiten VS is LEGAAL conform de wet op economische spionage van 1996.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Economic_Espionage_Act_of_1996
  In 2000 heeft het Europees Parlement gestemd voor een onderzoek naar de internationale surveillance project uit te voeren Echelon . Datzelfde jaar de Franse regering begon ook een officieel onderzoek naar beschuldigingen dat diverse samenwerkende landen kunnen gebruik maken van het programma voor illegale doeleinden. US Central Intelligence Agency documenten geopenbaard was de Britse pers, waaruit blijkt dat de VS is het gebruik van de technologie voor Europese zakelijke communicatie te monitoren. De Franse en Europese beschuldigingen gericht op het vermoeden dat dergelijke informatie werd doorgegeven aan Amerikaanse bedrijven. De VS stelde dat de controle was gericht op de deelname van Europese bedrijven bij het ​​verstrekken van buitenlandse WMD (massavernietigingswapens) programma’s, zoals het Iraanse nucleaire programma, op het ontwijken van sancties in Iran en Libië, en over de omkoping van buitenlandse ambtenaren, zoals Frans betalingen aan ambtenaren Saudi Defense.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.

 2. Roep dat het voor de veiligheid en alles, maar dan ook alles is dan plotseling toegestaan. Zekere politici accepteren deze drogredeneringen, maar ook de MSM. En de burgers? Ach die vinden tegenwoordig alles goed. Murw geslagen door tal van instituten van de EU.

  Hadjememaar [5] reageerde op deze reactie.

 3. Eigen burgers zegt al genoeg hé? Dat zijn amerikanen. Niets meer en niets minder…!

 4. @Hoeder [3]:

  Uit MOORD namens de “Kroon”? van Ine Veen:

  Blz.364
  -Nederland heeft sinds WO II een “traditie” opgebouwd van moorden,onopgehelderde ongelukken,intimidaties en andere (verdwenen) dossiers,die vanwege het landsbelang niet grondig werden onderzocht. Wiens “landsbelang” in het geding was bij de moord op Fortuyn moet de lezer voor zichzelf vaststellen.-

  Ik meen mij te herinneren,dat PvdA politici Kok (minister president)en de Vries (binnenlandse zaken)ten tijde van de moord op Fortuyn de verantwoordelijke ministers waren.

  Voor een dergelijke zware wanprestatie zouden deze lieden toch nooit meer in de openbaarheid dienen op te treden,wat verwacht U dan nog van politici,buiten het feit,dat ze kennelijk ook het gewicht van een ambtseed niet schijnen te beseffen,met een bord voor de kop lustig verdergaan,gelokt door de glinstering van de weg te geven baantjes in Brussel.

 5. “De Amerikaanse goedkeuring zal de EU (en Nederlandse) politici zeker aansporen om in EU en Nederland die spionage ook verder uit te breiden.”…

  Tja, ze zullen wel moeten. Doen ze het niet en er gebeurt wat, staat iedereen op zijn achterste poten.
  Vergeet niet dat Nederland niet meer zo veilig is als in de jaren ’50.
  Door de massale immigratie (die we zélf hebben laten gebeuren!) en de z.g. “open grenzen” (idem!) zijn er talloze fanatieke en vreemde vogeltjes ons kleine landje (en andere) binnengekomen die nou niet bepaald van plan zijn onze z.g. democratie te omhelzen. En aangezien de communicatiemogelijkheden ook voor dit soort gevaarlijke elementen onbegrensd zijn blijft er niets anders over dan de hele boel te “zeven”.
  Wie dat niet wil inzien is mijns inziens behoorlijk (en gevaarlijk) naïef bezig.
  Overigens is er niks nieuws onder de zon: spionage is van alle tijden. Alleen de omstandigheden en mogelijkheden zijn vele malen groter geworden.

Comments are closed.