RevolutieNOS: Rotterdam en Den Haag willen eerst controleren of werknemers uit andere EU-landen goede huisvesting hebben voor ze een burgerservicenummer (bsn) krijgen.

Maar dat mag niet van Brussel en dus ook niet van het kabinet.

Elsevier: Rotterdam en Den Haag willen Roemenen en Bulgaren van de arbeidsmarkt gaan weren als ze overlast dreigen te veroorzaken. De gemeenten zijn bang dat migranten, die vanaf 1 januari volgend jaar vrij toegang hebben tot de Nederlandse arbeidsmarkt, met velen in één huis zullen gaan wonen.

Rotterdam en Den Haag willen Roemenen en Bulgaren van de arbeidsmarkt gaan weren als ze overlast dreigen te veroorzaken. De gemeenten zijn bang dat migranten, die vanaf 1 januari volgend jaar vrij toegang hebben tot de Nederlandse arbeidsmarkt, met velen in één huis zullen gaan wonen.

Als er twijfel is over hun verblijfplaats, krijgen immigranten geen burgerservicenummer, schrijft AD maandag.

Die maatregel gaat tegen de wil van het kabinet in. ‘De ambtenaren van minister Plasterk zeggen dat we dit niet kunnen doen volgens de wet). ‘Maar we gaan het zo doen en de minister moet dan maar zeggen dat het niet kan en waarom.’

Dat is de omgekeerde volgorde, erkent de Rotterdamse wethouder Karakus in het NOS Radio 1 Journaal. Er moet worden gewerkt volgens het nieuwe registratiesysteem voor niet-ingezetenen.
. Maar de twee steden willen niet gelijk een bsn afgeven, maar eerst controleren.
De steden willen daarmee voorkomen dat de komst van de werknemers overlast en onrust veroorzaakt. Niet iedereen is het met deze aanpak eens.
Minister Plasterk moet hierover nog een uitspraak doen.

NOS: Minister Asscher is het niet eens met de plannen van Rotterdam en Den Haag om de regels voor de komst van Roemenen en Bulgaren aan te scherpen. Die plannen zijn in strijd met Europese regels, zegt Asscher.

Asscher laat weten begrip te hebben voor de problemen die de komst van de arbeidsmigranten kan veroorzaken.
Toch wijst hij er op dat gemeenten op basis van Europese regels verplicht zijn een bsn te verstrekken.

——————-
Dus zelfs Gemeentes mogen niet meer uitmaken hoe ze interne zaken regelen maar moeten vragen of het wel mag van Brussel.

Of gaan ze nu laten zien dat ze zelf hun zaken kunnen regelen?
Kan dit een voorbeeld worden dat niet elke betutteling wordt geaccepteerd?
Waarschijnlijk zullen ambtenaren/politici onder elkaar het wel weer zo oplossen dat ze allemaal gelijk krijgen.

16 REACTIES

 1. In 2010 heeft Sarkozy heel wat hutten in de binnenstad van Parijs en omgeving platgewalst. Italie volgde.. Heel de wereld vond het een racistische actie. Heel de wereld heeft ook niet nagekeken hoe die mensen leefden, hoe ze ales bij elkaar steelden, hoe ze hun kinderen de straat op jagen om geld te bedelen en niet eerder terug mochten komen met een x aantal bedrag. Nee, maar wel gelijk de vinger wijzen!! Nederland staat nog met één voet voor de afgrond. Als de Bulgaren en Roemenen komen (en echt meer dan 5000 stuks) dan is het echt gebeurt in NL. Wat ook zo hypocriet is is dat de gemeentes geen BSN nummer willen geven aan mensen die het aanvragen. Volgens mij moet je een BurgerSlaaf Nummer hebben alvorens te kunnen werken. Geen werk mag je niet in NL blijven is de regel. Wat we dus gaan zien is dat ze gaan werken, voor een half jaar en dan recht hebben op WW en dan gauw die mooie uitkering aanvragen… De meeste gezinnen uit die landen hebben 4 à 10 kinderen. Ze trouwen al op 14 jarige leeftijd.

  Als men niet tegen is is men voor, en maak je borst dan maar nat en lever nog eens 15% van je loon in om de tsunamie sociale voorzieningen te kunnen bekostigen.

  Vilseledd [4] reageerde op deze reactie.

 2. tsunamie sociale voorzieningen; Moet zijn: “de tsunamie aan aanvragen sociale voorzieningen”.

 3. Dit geeft zelfs de mogelijkheid nepdienstverbanden op te zetten met de bedoeling mensen uiteindelijk aan een uitkering te helpen.

 4. Die mensen zijn allang hier, illegaal. Alsof de Bulgaren en de Roemenen gaan wachten op een besluit van de overheid.
  Het bijstand een WW toestand valt mee. Om deze te ontvangen moet je voldoen aan de voorwaarden van deze uitkeringssystemen. Ze kunnen het wel aanvragen, maar dat wilt niet zeggen dat zij het ook krijgen.
  Een globale economie en de verzorgingsstaat Nederland komen nu op zeer gespannen voet te staan. Dit gaat nog leuk worden.

 5. @Sander [5]:

  Ik pik er even één uitspraak uit: “Vanzelfsprekend ben ik me er van bewust dat vernieuwing ook andere, nieuwe banen oplevert. Tegelijkertijd weten we allemaal dat dit slechts een druppel op de gloeiende plaat betreft.”

  Wie zijn die “we” die dat “weten” ?

  Mensen die te duur worden worden meestal te duur omdat ze dat vanwege overheidsmaatregelen worden. Denk aan (een hoger) minimumloon, beperking van het max. aantal werkuren, hoge belastingen en quasi-belastingen (zoals verplichte ziektekostenverzekering). Vervolgens wordt er alles aan gedaan om deze mensen van het werk af te houden door uitkeringen en de daaraan verbonden gebruiksvoorwaarden en wet- en regelgeving (“red tape”). En wordt er dus op andere plaatsen naar goedkopere oplossingen gezocht, zodat de uitkeringstrekker z’n goedkope iPhone 99 of Samsung Galaxy 99 bij de Phonehouse of Dixons kan kopen.

 6. Vrijspreker mag wat mij betreft wel een proggie inbouwen zodat we onze sgreivvouten kunnen verbeteren!! Trouwens Vilseled, volgens mij ls jij er ook overheen, gezien je late reactie..!! (of is het nou reaktie?)

 7. Ik begrijp die grote gemeentes wel, want nu zitten ze met enorm veel werkelozen. Als er nu nog meer werkzoekende erbij komen, die voor een minimum of lager willen gaan werken, verdringen ze die alle andere werkzoekende. De werkgevers kunnen zo de laagstbetaalde in dienst nemen en dwingen zo min of meer om de rest van de werknemers ook met het minimum loon genoegen te nemen (dat word ons toekomst plaatje, met een open Europa). De grootste verliezers zijn dan alle autochtone Nederlanders die kennis en ervaringen hebben, want die worden dan te duur voor de werkgevers. Nederland importeert laaggeschoolde en het hoger opgeleide met de kennis en ervaring (deze werknemers zijn veelal wat ouder) worden zo van de markt gedrukt, deze wijken nu veelal uit naar het buitenland. Hoe zou het over 20 jaar Nederland eruit zien?, zouden er nog oorspronkelijke Nederlanders hier wonen/werken.

  John [14] reageerde op deze reactie.

 8. heeft er iemand zitten slapen? …..op basis van Europese regels verplicht zijn een bsn te verstrekken.
  of te wel dat krijg je ervan als je een paard een wagen laat duwen.

 9. @Qvic [12]:
  Dat is wat ik nu al meemaak.
  Is solliciteer me een ongeluk, en krijg alleen maar afwijzingen, maar de vacature blijft open, wachtend op een goedkopere sollicitant.
  Liever geen werknemer dan een oudere werknemer.

Comments are closed.