Werkloos4Wanneer een flexwerker ziek wordt tijdens zijn flexwerk, moet de werkgever tot 10 jaar zijn ziektekosten betalen. Goed bedoeld? ter bescherming van die arme zieke flexwerkers? Maar de onverwachte consequenties komen er al meteen aan.

Leuk toch, ook flexwerkers kunnen ziek worden, dus laten we die ook beschermen en als ze ziek worden tijdens hun contract voor 3 maanden, kan de werkgever toch zeker best de komende 10 jaar die arme zieke betalen?

Nou nee dus, die werkgever nam juist een tijdelijke kracht om een gat in de topdrukte op te vullen. Met als voordeel dat bij een beperkt contract, er ook geen hoge kosten van werkloosheid doorbetalen of wat dan ook was. Dat maakte dat onze werkgever ook gerust mensen aannam, zouden ze niet voldoen, dan was de financiƫle loonramp te overzien. En voor de flexwerker, die kreeg veel gemakkelijker een kans om ergens een baan te krijgen want de drempel was laag.

Nu gaan we dat goed regelen voor de zieke flexwerkers: tot 10 jaar moet bij ziekte door de werkgever doorbetaald worden.Dan wil ik niet meteen over de kans op misbruik door de flexwerker beginnen: met de Kerstdrukte bij de post invallen en dan een verzwikte duim/rug oid krijgen na een week, waarna je 10 jaar goed zit.

Maar wat veel erger is, bij twijfel wordt er geen flexwerker aangenomen, een werkgever kan dat ziektekostenrisico niet lopen. En alle potentiele flexwerkers met een vlekje als: handicap, leeftijd of ziekte geschiedenis, komen dus nooit meer aan de bak, laat staan krijgen zo een kans op een vaste baan.

Goed geregeld hoor, weer een groot percentage van de werkzoekers buitengesloten.

6 REACTIES

  1. Hier zie je weer dat een overheid zich niet met de markt moet bemoeien. Je kunt niet alles van bovenaf regelen. We hebben gezien dat centraal geleide economieƫn zoals in Rusland en China niet werken. Wat dat betreft willen politici, met linkse achtergrond, maar niet leren. Net zoals die nieuwe paus die het kapitalisme verkettert.

  2. Hopelijk kunnen ze zich als schijnzelfstandigen toch nog verhuren.

  3. Eh, we hadden toch een verplichte ziektekostenverzekering voor iedereen? Waarom moeten werkgevers er dan in het bijzonder voor opdraaien als iemand ziek wordt en toevallig een uitzendkracht is die 1 dag ergens werkt?

  4. Welke ondernemer althans mkber zal zich dit risico op de nek durven halen of hij richt hier een bvtje voor op dat hij laat plofen als hij getroffen wordt door een ziekeflex werker ,hoe ziek is nederland geworden . het is echt waanzin tentop

  5. 10 jaar is wel behoorlijk lang. Dat hij niet meteen in de Ziektewet komt, alla, maar 10 jaar is 5 keer zo lang als de loondoorbetalingsverplichting voor vaste werknemers.

Comments are closed.