woensdag, 11 december 2013
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Vragen om fraude!

Advies1Gisteren vermeldden we dat het Nederlandse sociale stelsel zo rot is als een mispel. Als een te rotte mispel!! Zelfs Kamerleden schrokken er van en riepen de verantwoordelijke minister, Ronald Plasterk, naar de Kamer. Daarbij bleek de situatie nog erger dan we dachten: “D66-Kamerlid Koolmees wees er op dat 90 procent van de Nederlandse huishoudens een toeslag krijgt van de overheid.”

 

Hij bedoelt natuurlijk dat die 90 % via een of andere regel geld krijgt dat de belastingbetaler moest betalen !
Dan komt toch de vraag waarom die andere 10% niets krijgen!! Waarom worden die gediscrimineerd??

Zulke aantallen vragen toch om fraude? En de oplossing van Plasterk om er nog eens 4,6 miljoen euro extra tegenaan te smijten voor controles, gaat de belastingbetaler ook weer extra geld kosten, Maar dat zijn voor politici peanuts, die werken meestal in miljarden.

Kamerlid Koolmees maakte een juiste oplossing door te stellen dat het hele systeem op de schop moet, maar Ronald Plasterk ging er niet op in.

ADVIES: Verminder al die toeslagen de komende 4 jaar met respectievelijk 10, 20, 30 en 40% , dan zijn we er helemaal van af!
En we besparen ook nog eens minimaal 1200 gemeenteambtenaren. (€ 60-100 miljoen )

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen, Belastingen, Economie, Overheid, Politiek
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Igor schreef op : 1

  Dat komt ook omdat de roverheid graag met geld schuift, eerst krijg je de aanslag en vervolgens de bijslag, sigaar uit eigen doos (minus de administratie kosten)

 2. najef schreef op : 2

  “In Control zijn” heet dat, dan ben je afhankelijk van de overheid en dus bang dat als je niet doet zoals zij willen krijg je je geld niet.

  En de meeste mensen hebben dat geld (wat anders direct van hun was) nodig om te overleven.

  Er is nu ook keerpunt bereikt en dat weten overheden ook. En proberen hun greep, afhankelijkheid in de overheid te vergroten.

  Hijseenberg [4] reageerde op deze reactie.

 3. jhon schreef op : 3

  Leer snel een VAK !

  Alvin Toffler

 4. Hijseenberg schreef op : 4

  @najef [2]:

  Inderdaad. Sluwe actie van de roverheid. Dit bevordert (het idee van) afhankelijkheid en dus zal het stemvee altijd voor meer overheid stemmen uit angst om toeslagen te verliezen.

 5. Sander schreef op : 5

  Het Nederlandse sociale stelsel zo rot is als een mispel? Klopt! En datzelfde geldt ook voor de cijfers die hierover de ronde doen:
  www.nachthemel.nl

  En hoe zal de elite dat gaan aanpakken? Juist! MEER ‘Europa’! Maak je borst maar nat.

 6. Pendragon schreef op : 6

  … En geloof het of niet… Er zijn nog steeds mensen die met droge ogen beweren dat ze blij zijn dat ze belasting betalen…