.School_yeach-obey-orders

.

Voldoende, urgente en belangrijke reden om te werken aan een samenleving waarin overheid en onderwijs gescheiden zijn.

5 REACTIES

 1. Hmm het is toch wel een heel boude uitspraak dat scholen je in feite niets leren dan het gehoorzamen van bevelen. Ik heb er toch echt mijn vakkenpakket geleerd dus wat die meneer zegt over het ontbreken van andere zaken dan het gehoorzamen van bevelen is bezijden de waarheid. Tenzij dat voor zijn eigen omgeving misschien telde. Hij had 30 jaar de tijd om tijdens de lesuren zich te richten op het bijbrengen van een vak aan de leerlingen, kennelijk heeft zijn carrière als leraar die indruk niet bij hem achtergelaten, dus daar is duidelijk wat mee waar hij eerst om zijn eigen huis heen hoort te wandelen, wat het ook moge zijn.

  Ik geloof nog wel dat poëten Engels hebben gehad (als het Engelse poëten zijn dan…) en ik geloof ook dat wetenschappers exacte vakken hebben gehad, en daarvoor geslaagd zijn, maar het zou wel eens kunnen dat ik zijn twijfels over de achtergrond van politici hier en daar met hem deel. Veel te weinig bèta’s en mensen die een vak hebben geleerd en een bedrijf wisten te runnen.

 2. Als ik kijk naar wat ik geleerd heb aan de universiteit, dan kan ik het met uitzondering tot de exacte vakken alleen maar met deze stelling eens zijn.

 3. Ja de nationale illusie van ‘ons onderwijs’ dat dat zo belangrijk is voor de toekomst van ‘ons’ land en ga maar door. Het veranderd ook nooit iedereen gaat er vanuit dat die staatsdwang zo noodzakelijk is. Een soort ‘fundamentele basis voor ons land’. In zekere zin hebben ze gelijk.. Een zwaan kleef aan democratie. Die oldskool apparatchniks van de pvda die wisten precies waar ze mee bezig waren. De apparatchniks zijn dood en vergeten en het ‘systeem’ dendert nou op autopilot door. Het heeft een ‘air’ van communisme dat hele systeem en die ‘overheid’. Ik ben de hele moderne staat zat. Je weet niet door wie je geregeerd wordt het wordt alleen maar steeds erger en men denkt dat ze er vat op hebben en dat hebben ze helemaal niet en nog erger ze gaan er nog in geloven ook. Het is alleen maar een organisatie die zich uitbreidt omdat van ‘belastinggeld’ leven schijnbaar ‘winstgevend’ is. Maar het is ook een beetje een geldillusie dat hebben ze slim gedaan dat belastingheffen bij ‘de werkgever’, als de nederlander zelf de helft van z’n loon over zou moeten maken zou ‘ie wel anders piepen, je ziet de kosten niet echt. Ze hebben die belasting mooi verstopt. Die kosten van dat ‘onderwijs’ zie je ook nooit die koters hadden al jaren geld kunnen verdienen. En als ze geld gaan verdienen zijn ze een paar jaar kwijt aan belasting voor datzelfde ‘onderwijs’, hoppekee 15 jaar door de drain.

  Een heleboel dingen zijn onzichtbaar het heeft helemaal geen nut om in discussie te gaan met de democratische massa. Wat vooral onzichtbaar is is nederland als echt vrij land.

  (en dan mogen ze een vinexbunker kopen waarvan de prijs astronomisch opgedreven is door de gemeente en overheid en daar dan voor werken in een fabriek en datzelfde bedrag gaat in de vorm van belasting naar diezelfde overheid en dan kunnen ze aan het eind crashen in dat zorgstelsel samen met andere bejaarden op elkaar gepropt en als je uit het raam kijkt dan zie je de nieuwe generatie koters naar school gaan in een ‘maatschappij’ die compleet door ‘de overheid’ beheerst wordt en eigenlijk een gigantisch social engineering project is om er een ieder voor zich en de staat voor ons allen totalitair staatskamp van te maken phew)

 4. Hoe hoger je opgeleid bent, hoe meer theoretische kennis je hebt. Maar die theoretische kennis is vaak geen praktische kennis. Wat theoretische achter een bureau uitgedacht is, is in de praktijk nooit exact zo uitvoerbaar. Daarbij komt ook nog eens dat diegene die deze projecten achter het bureau uitgedacht hebben, nooit verantwoordelijk worden gehouden als deze projecten falen in de praktijk. Dus blijven deze mensen steeds de zelfde fout maken, zonder dat zij zelf beseffen. Maar als ondernemer weet je dat als de burgers te veel moeten bezuinigen dat de economie verpletterd, en zal leiden tot nog meer ontslagen mensen en faillissementen. En wat dat de overheid kost is meer dan het bezuinigen opbrengt. Daarnaast is het onbegrijpelijk dat ons land vanuit Europa uitgekleed wordt, want geen enkele burger wil onder de juk van EU zijn bestaansrecht, toekomst en vrijheid inleveren. De EU is geen gevaar maar de onkunde van deze club bestuurders.

 5. Onze scholingsinstituten worden gefinancierd door het ‘systeem’ en aangezien dit systeem een grote behoefte heeft aan ‘ja-knikkers’ en niet aan ‘onafhankelijke geesten, is het ‘systeem’ inmiddels verworden tot een systeem van ‘gorganiseerde domheid’. Hulde voor libertariërs om dit verschijnsel met zoveel woorden te benoemen!

Comments are closed.