King-Bhumibol-Adulyadej-Vrijspreker: U was voor onderzoek naar Bangkok afgereisd ? 

Opperdienaar: Ja, ik had gehoord dat daar anti overheids demonstranten waren die de hele stad gingen blokkeren, door 5 cruciale kruispunten te bezetten.

Vrijspreker: En wat demonstreerden de demonstranten?

Opperdienaar: Vooral machteloosheid. Ze zwaaien met de vlag van hun heersers en bliezen op fluitjes. Hun doelstelling is een andere heerser. Hiertoe dragen ze een geel t-shirt, de onderdanen die graag overheerst willen blijven worden door de huidige heersers dragen een rood t-shirt. Het hele conflict valt samen te vatten als:”Wil je met de rode of met de gele zweep krijgen?” De demonstranten willen een andere zweep en geven dit aan door op een fluitje te blazen.

Vrijspreker: Tot Uw opluchting heeft het dus niets met anti-overheid te maken, terwijl dit wel zo in de media omschreven wordtDe denkkaders van de onderdanen zijn voldoende beperkt. Er is ook nog een koning, wat doet die?

Opperdienaar: De media had mij inderdaad even op het verkeerde been gezet. De koning, Rama iX of Bhumibol, staat boven de politiek en daarom is er een wet en die stelt dat je de koning niet mag bekritiseren, anders komt de politiek je opsluiten. Dit is de zogenaamde ‘lèse majesté‘ wet.

Vrijspreker: Ik neem aan dat de politie en de rechters je dan komen opsluiten. Is er geen scheiding der machten met totale onafhankelijkheid tussen de verschillende armen van de octopus?

Opperdienaar: Zoals gebruikelijk heeft de octopus zijn prooi wijs gemaakt dat al zijn armen onafhankelijk van elkaar werken.

Vrijspreker: Is er in de rest van de stad nog wat te merken van onlusten?

Opperdienaar: Nee, alles gaat gewoon zijn gang. Het is alleen wat rustiger, omdat veel buitenlandse roverheden hun onderdanen hebben verteld dat de zaak op ploffen staat. Het leven in Bangkok gaat echter gewoon door. De portier van het hotel rookt een sigaretje buiten het zicht van zijn baas en maakt een praatje met me: ‘Holland good’. Massages, maatpakken, medische voorzieningen en prullaria worden overal aangeboden. Ik zag dat veel toeristen fanatiek de gele shirts steunden door Singha bier te drinken, het bier van de oppositie. De seksslaven lopen ook nog steeds de straten af op zoek naar een prostituee. Ik zag 1 opmerkelijke club voor toeristen die hun eigen roverheid misten. De vrije markt heeft daar een oplossing voor gevonden: een etablissement genaamd Spanky’s. Als je er voorbij liep, sloegen 2 aantrekkelijke dames je met een apparaat op je achterste, wat een harde knal gaf. Ze lachten lief bij het slaan. Tegen betaling kon je je met de rode of gele zweep laten slaan, zodat het ook de locals aansprak.

Vrijspreker: Hadden de andere gasten van Spanky’s nog wat te vertellen over die keuze?

Opperdienaar: Ik heb geen verkiezingen gezien. Het blijft toch een derde wereld land.

10 REACTIES

 1. ”Wil je met de rode of met de gele zweep krijgen?” De demonstranten willen een andere zweep en geven dit aan door op een fluitje te blazen.
  Fraaie quote. Dit gaan wij hier in maart en mei (of is het juni?) ook weer zien.

  Was het eten en de dames smakelijk in Bankok. Of eet Opperdienaar het liefst bij McDonalds?

 2. Ha ha,de buren aan de overkant zijn roden met een winkeltje,mijn vriendin een gele,ze zijn allemaal lief,dit land is voor zijn inwoners ongelooflijk vrij,helaas niet voor mij,dan was ik in een jaar multimiljonair,en eigenlijk is dat maar goed ook.
  Ik moet wel zeggen dat aan de overkant de radio/tv erg hard staat,en als je het met mijn lawaaidoofheid aanhoort lijkt het wel of goebbels of hitler een speech houd.
  Eigenlijk weten de Thaien niet hoe vrij ze werkelijk zijn t.o.v. Nederlanders.
  En een derdewereldland is het zeer zeker niet,het land is veel rijker dan nederland,alleen beseffen ze het niet.
  En Nederlanders met hun vinexwoninkje op afbetaling beseffen niet hoe arm ze zijn.
  Het leuke is dat ze nog steeds dankzij de opperdienaar denken dat ze rijk zijn.

 3. @Ikke [6]: Waar zit je ergens? Vaste land of eiland?
  De Opperdienaar kraamt soms de raarste dingen uit,
  @Hub Jongen [2]:
  De Opperdienaar deelt liever de klappen uit, maar van deze dames was het wel te tolereren. Het zwakke punt van de tiran is blootgelegd.

 4. pcrs Ik zit in in de provincie Lop Buri,dichtbij Lam Narai.
  Ja,hier in Thailand heb je opperdienaressen,en die zijn soms ondeugend,ze nemen ook wel wat geld af,maar dan heb je er in ieder geval plezier van gehad.

  pcrs [9] reageerde op deze reactie.

 5. @pcrs,Jammer,inderdaad een beetje ver,Phuket is mooier,maar duurder,maar ik ga volgende week een biertje drinken in pattaya,bij piet de leugenaar op soi 11.@pcrs [9]:

Comments are closed.