Toine Manders en een van zijn collega’s van het Haags Juristen College zijn door de FIOD gearresteerd, volgens dit persbericht. Een voorteken van de angst van de roverheid, dat steeds meer mensen het vertikken voor de slavenstaat te moeten werken?

Toine is een goede bekende in de Libertarische wereld, (aftredend) voorzitter van de Libertarische partij en directeur van het Haags Juristen College. In deze laatste functie helpt Toine mensen om volgens geheel legale constructie belastingen te ontwijken. Let wel: legaal ontwijken, niet illegaal ontduiken. Zij doen niets anders dan gebruik maken van de incompetentie van de staat, zoals vele multinationals en leden van het koningshuis ook doen.

Namens de Vrijspreker-schrijvers: veel succes Toine en collega.

53 REACTIES

 1. @Markus [1]:
  De schrijver van die verwijzing weet kennelijk niet het verschil tussen belasting ontduiking (mag niet van de overheid) en belasting ontwijking die wel mag en gebruikt door alle grote bedrijven en het koninklijk Huis.
  Zo is het goedkope verdachtmakerij, terwijl er mogelijk interessante gegevens bij zijn.

 2. @Herman [3]: Wat een dom commentaar. Er is geen verschil tussen een beetje ontduiking en ernstige ontduiking, dat is beide illegaal. Maar om de parallel naar uw kindervoorbeeld te nemen: er is wel degelijk verschil tussen een kind een nachtzoen of welkomszoen geven, of een aai over de bol of klopje op de schouder als hij/zij iets goed gedaan eet, en seksuele handelingen bij een kind.

  Maar waarom neem ik eigenlijk de tijd om zo’n belachelijke vergelijking uit te leggen? Wat Seneca al schrijft: een goedkope opmerking. Daaraan toegevoegd: een domme en bovenal niet relevante of juiste opmerking in het geval van verschil tussen ontduiking en ontwijking.

  Waarschijnlijk omdat u niet weet wat die ontwijking inhoudt. Onwetendheid, dus? Verdiep u eerst in zaken, voordat u zich hier compleet voor gek zet.

 3. Ik snap hier even de redenering van de fiod en dnb niet.
  Het betreft een buitenlands trustkantoor, gevestigd op Cyprus.
  Welke zeggenschap heeft de dnb vervolgens over buitenlandse trustkantoren?
  In Nederland zat alleen een advieskantoor gevestigd.
  Iemand adviseren is niet strafbaar lijkt mij en is ook geen trustactiviteit.
  Het zou me niet verbazen als deze hele zaak met een sisser zou aflopen en meneer Manders recht heeft op een dikke schadevergoeding.
  Hoeveel gedupeerden zijn er eigenlijk?
  Wat gaat de fiod doen met de in beslag genomen stukken? de ontwijkers even stuk voor stuk kapot maken?
  Doe liever eens iets aan de idiote belastingdruk in dit land!
  Dit is slavernij wat hier plaats vindt.
  Moordenaars zonder berouw worden vrijgelaten, poog je eigen centen voor jezelf te houden en ze komen je van Cyprus weg halen om je op te sluiten…
  Achterlijk land.

  .M [11] reageerde op deze reactie.

 4. @MMAP Ik hoop niet dat u kinderen heeft want als kindermisbruik bij u gelijk staat aan ‘een aai over de bol of klopje op de schouder als hij/zij iets goed gedaan eet’ dan is dat gevaarlijk. Ik noem de woorden kindermisbruik en kinderverkrachting om aan te geven dat er tussen kindermisbruik en kinderverkrachting geen verschil is. U maakt kennelijk wel onderscheid tussen mijn aangegeven vergelijk. Ik begrijp dat u andermans commentaar dom vindt als u een dergelijke zieke opvatting over het leven heeft.

  MMAP [18] reageerde op deze reactie.

 5. @Henk [6]: Inderdaad een Cypriotisch trustkantoor met een rep. office in NL dat slechts informatie verstrekt over de diensten van het op Cyprus gevestigde bedrijf.

  Dat weten ze bij de roverheid best en dus moet ie wel weer vrijkomen maar a) dat kunnen ze lang laten duren waardoor zowel de LP als HJC schade lijden (organisatorisch en financieel), b) het zorgt voor imagoschade bij zowel klanten als kiezers en c) het intimideert zowel de gekidnapte als overige medewerkers van HJC (en mogelijk van de LP) dus ook al komt ie over een paar weken of maanden heus wel weer vrij, dan nog heeft deze actie vanuit roverheidsstandpunt veel zin.

  Voor de alerte overheidsmelkkoe, die sowieso al een tijdje emigratie overwoog, is het anderzijds wellicht de laatste druppel die hem doet besluiten dat de maat nu echt vol is en zijn biezen te pakken. Uiteraard zijn dit nou net degenen die de overheid nodig heeft om op te parasiteren. Bijstandstrekkers emigreren heus niet, maar hun bron zal nu hopelijk versneld opdrogen. En alzo schiet de roverheid met acties als deze dan toch in eigen voet.

  Naam * [13] reageerde op deze reactie.

 6. @artikel

  Gelieve dit topic te blijven opvolgen en het artikel desnoods “naar boven te verschuiven” op de homepage van de vrijspreker.

  @Hub
  Kunnen “we” iets doen?
  LIFHAS?
  Op enigerlei wijze veel lawaai maken?

 7. @.M [11]:
  Goede gedachte. De VVD gaat het niet goed doen bij de gemeenteraadsverkiezingen over een paar weken. Dus wat komt beter uit dan een prominent lid van een concurrerende partij in een kwaad daglicht zetten?

  Dat laatste duidt er dan wel weer op dat de VVD de LP als serieuze concurrent ziet…

  First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
  Mahatma Gandhi

 8. Wat een fantastische kans voor Manders om hiermee de Nederlandse staat in haar hemd te zetten. Een betere reclame kan je niet hebben. Ondernemers gaan gebukt onder een volkomen achterlijk belasting regime en zullen dus altijd zoeken naar mogelijkheden om zo min mogelijk belasting te betalen. De staat zou eens moeten kijken WAAROM zoveel ondernemers gebruik willen maken van de diensten het van het HJC. Als de BlauweEnveloppenMaffia zou stoppen met het afpersen van ondernemers zou er mogelijk zelfs een kans ontstaan dat meer mensen ondernemer worden. Nu wordt je in dit verziekte land ondernemer uit nood omdat je als 45 plusser niet meer aan de bak komt. En NIET omdat het zo prettig is om ondernemer in dit land te zijn.

  Ik was ernstig onder de indruk van de uitleg van het HJC en verbaasde mij er over dat er maar zo weinig ondernemers zijn die
  er gebruik van maken.

  De FIOD staat straks voor lul. Er zijn legitieme (vrijwillige) transacties gesloten tussen een dienstverlener (HJC) en een afnemer. Er is BTW betaald en de regeltjes zijn van A tot Z keurig gevolgd.

  Wees lief voor uw dierbaren

 9. @.m,
  Exact zo is het.
  Je kunt ook met extreem veel overheidsgeweld een legaal bedrijf binnen vallen en het zo, als gewenst door?, vernietigen.
  Helaas zullen we er wel nooit achter komen wie precies de drijvende krachten zijn in deze zaak.
  Hun vuile linkse motieven hierachter zullen nooit boven water komen.
  De parasieten in Nederland vinden gewoonweg dat zij meer recht hebben op uw geld dan dat u dat zelf heeft, daar komt het op neer.
  De belastingen in Nederland zijn veel te hoog.
  En dat komt dan weer door de miljoen linkse baantejscarrousel-ambtenaren, de miljoenen uitkeringstrekkers, de idioot achterlijke en waanzinnige plannen van onze opeenvolgende regeringen als windmolens, massa-immigratie, buitenlandse missies etc.
  Het achterlijk links-naïeve wereldbeeld dat alles en iedereen zielig is behalve de autochtone Nederlander.
  En vooral niet te vergeten, door Brussel!
  Logisch toch dat mensen dit zat zijn en geen zin meer hebben nog bij te dragen aan dit volledig corrupte systeem dat alleen maar neemt en zo goed als niks meer terug geeft aan de nettobetalers.
  Alleen maar plichten, plichten plichten en bek houden.
  Nou, laat de overheid maar weten dat het moment dat alles onbetaalbaar is geworden door waanzinnige belastingen (effectief tot 80 %!) gekomen is en alle lasten niet meer op te hoesten zijn.
  Leven wordt je hier onmogelijk gemaakt, vluchten in de vorm van emigratie eveneens.
  Ik zou best wel eens willen weten hoeveel hier mensen willen emigreren/vluchten maar dat niet kunnen vanwege financiële redenen.
  Deze tijden zijn inmiddels erger dan de slavernij.
  Van op afstand wordt men voortdurend gecontroleerd en als nodig even door de bureaucratische mangel gehaald, maar dan wel door de linkse mangel!
  Oh en de kleuter hierboven met zijn kinderverkrachtersvoorbeeld?
  Ga eens gauw weg met uw misselijke en ongefundeerde gezwam.
  Dit is een serieus topic dat serieuze reacties verdient.
  De vraag is of Nederland de stekker uit een Cypriotisch trustkantoor mag trekken?
  Men een medewerker van een advieskantoor in Den Haag zonder reden mag opsluiten?
  Administratie in twee landen zomaar in beslag mag nemen?
  De klanten van deze kantoren zomaar zo zwaar mag duperen door de stekker te trekken? Want dat exact gebeurt nu.
  De medewerkers brodeloos maakt in een klap.
  Hoeveel klanten had dit bedrijf?
  Kunnen zij ook problemen verwachten nu hun namen vanuit de administraties bekend zijn?
  Wie stopt dit waanzinnige machtsmisbruik?

  .M [19] reageerde op deze reactie.

 10. @Seneca [14]: Bravo, u heeft het woord intelligentie goed gespeld, zelfs zonder toetsenbord, in uw geval een dubbele prestatie!

  Trollen worden hier niet gewaardeerd.
  De moderator.

 11. @henk [16]: Wees gerust: in het grote schaakspel is Toine de meester die 3 stappen vooruit dacht tegenover de onproductieven die in de vrije markt wegens gebrek aan talent (m.n. intelligentie) niet zouden kunnen overleven en dan maar om den brode de belastingdienst vervoegen.
  Gezien een rep. office geen klanten heeft, zijn er ook helemaal geen klantengegevens in NL. Een rep. office heeft hoogstens naam en contactgegevens van prospects die eens langs kwamen voor informatie. Als de propsect vervolgens geinteresseerd is, kan hij besluiten om klant te worden … in Cyprus. Het kantoor in NL echter heeft GEEN klanten, alleen prospects.
  Geen enkele Nederlandse klant (op Cyprus) hoeft dus wat te vrezen.

  henk [20] reageerde op deze reactie.

 12. @.M [19]:
  Als ik het goed heb gelezen is ook in Cyprus de administratie n beslag genomen en mogelijk al in Nederland, lekker neuzen!
  Dat zou dan naar mijn idee illegaal verkregen bewijs zijn en geen stand houden voor een rechtbank.
  Gaan weer behoorlijk wat advocaten werk aan hebben aan dit zaakje.
  Vraag me alleen af waar de gedupeerden terecht kunnen?
  Een trust office zonder leiding kan niet bestaan.
  Wat gebeurt er met de gelden in die trust?
  Zou hij na vrij komen zijn eigendommen terug krijgen en weer verder mogen gaan?
  Of gaan ze hem 8 jaar opsluiten vanwege de eerdere zogenaamde faillissementsfraude etc.?
  Voor mij is gewoon een criminele afrekening gepleegd door de maffia die sommigen hier nog overheid plegen te noemen.

  .M [31] reageerde op deze reactie.

 13. @Herman de Trol [22]:

  Belasing ontwijken = je rookt of drinkt niet om accijnzen te ontwijken, dat mag (gelukkig nog) volgens de wet. Je bent niet verplicht om te roken en/of te drinken. Er zijn vele manieren om legaal belasting te ontwijken. Daar kun je advies over inwinnen en legaal gebruik maken van de mogelijkheden die de wet biedt.

  Belasting ontduiken is volgens de heersers illegaal, niet dat ik het met de heersers eens ben, maar de kans om gepakt te worden en de gevolgen zijn voor mij persoonlijk ietsje te groot. Of Toine ergens een wetje heeft overtreden is (nog maar) de vraag.

  Herman [27] reageerde op deze reactie.

 14. @Johnny Feelgood [26]: Als je je aan de wet houdt dan kom je over het algemeen niet in de gevangenis. Belasting ontduiken binnen een democratie is asociaal, ongeacht of een koningin of een multinational dat ook doet. Je kan altijd naar een ander land verhuizen als je het niet eens bent met het systeem in NL maar dan moet er niet van twee walletjes gesnoept worden. Misschien is het overigens voortaan beter om het over belasting te hebben en niet over belasing…Lol by Trol…

  Johnny Feelgood [28] reageerde op deze reactie.
  Alex [35] reageerde op deze reactie.
  pcrs [36] reageerde op deze reactie.

 15. @Herman de lol [27]:

  Belasting ontduiking is niet bewezen, blijkbaar is het mogelijk om ontvoerd te worden op verdenkingen.

  Belastingen betalen voor Griekse politici, oorlogen, ontvoeringen, onderdrukking, terroristische organisaties en religieuze regimes is democratisch en daarom moet ik weg als ik het daar niet mee eens ben?

  Dan is dit de democratie die je in gedachte hebt: http://www.youtube.com/watch?v=m41Tdl5mvdg&feature=share

  Herman [29] reageerde op deze reactie.
  Vilseledd [45] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.