POLITICus_machtBurgerforum-EU vangt bot in Kamer
 In de aankondiging van het Burgerforum hadden wij al voorspeld dat dit een lofwaardig initiatief is, maar dat het resultaat bij de “politici” zeker teleurstellend zou zijn. Schandelijk dat dit inderdaad de uitkomst is. Zie NOS-bericht hieronder:

 

Ik heb een half uur life gekeken en goede kritiek van Eurosceptici gehoord: Thierry Baudet, Matlener, en nog een of twee waarvan ik de namen later wel zal achterhalen.

Bij de politici, VVD en PvdA alleen de bekende drogredenen: vooral dat we moeten SAMENWERKEN anders staan wij als klein land alleen tegen de hele wereld.

Wat een onzin! Misschien nuttig voor een volledig artikel. Het kan o.a. goed aangeven hoe politici denken: Mensen die in landen wonen die niet in de EU zitten, en die goede goedkope producten leveren willen, zullen wij het toch moeilijk maken met invoerrechten, voorschriften enz. Dat onze burgers daardoor slechtere, duurdere producten uit EU landen moeten kopen is jammer dan!
En nog veel meer.

Blijf sceptisch. Laat u niet langer belazeren.

Overweeg zelfs bij de gemeenteraadsverkiezingen,  waar de landelijke politici-elite zich zo hard mee bemoeit, om daar ZEKER NIET te stemmen op VVD en PvdA.

——————————
 NOS: Burgerforum-EU vangt bot in Kamer
dinsdag 21 jan 2014, 21:51 (Update: 21-01-14, 22:01)

Zoals verwacht is in de Tweede Kamer geen meerderheid om een referendum te houden over de Europese Unie. Burgerforum-EU, een burgerinitiatief, wil graag een referendum en debatteert er vanavond over met Kamerleden en met minister Timmermans.

Als er nieuwe bevoegdheden aan de Europese Unie worden overgedragen wil Burgerforum-EU dat er dan eerst een referendum over worden gehouden. Er zijn voor het burgerinitiatief meer dan 60.000 handtekeningen opgehaald. Dan moet de Kamer er over vergaderen.

Namens het Burgerforum-EU hield publicist Thierry Baudet een inleiding waarin hij aan de Kamerleden uitlegde dat volgens hem de Tweede Kamer op het punt staat om haar kernbevoegdheden kwijt te raken en de Nederlandse bevolking op het punt staat om haar zelfbeschikking te verliezen.

Burgerforum-EU en medestanders willen dat de macht van Brussel niet nog groter wordt. Baudet wijst erop dat die macht nu alleen maar groter wordt: “Op alle terreinen neemt de beslissingsbevoegdheid van de Europese Unie voortdurend toe. Nu is zelfs een bankenunie in zicht, een begrotingsunie, een Europees immigratie- en asielbeleid, een Europese buitenlandse dienst en een centraal gecoördineerde defensie.”

Minister Timmermans zegt dat er sinds de laatste Europese verdragswijziging geen nieuwe bevoegdheden aan Brussel zijn overgedragen. Er is volgens hem dan ook geen aanleiding nu een referendum over Europa te houden. “Een referendum is geen middel dat alle problemen oplost”, aldus de minister van Buitenlandse Zaken.

De kans dat er een referendum over de EU komt, is zeer klein. De regering en een groot deel van de Tweede Kamer voelt er niets voor.

(RED: Wat het volk voelt is niet belangrijk)

Geplakt uit <http://nos.nl/artikel/600493-burgerforumeu-vangt-bot-in-kamer.html>

9 REACTIES

 1. De kans dat er een referendum over de EU komt, is minder dan helemaal nooit De Eurofielen gruwen ervan. Stel je voor: een burger die wat te vertellen heeft.

 2. Mooi, hebben we dit ook weer gehad. Hopelijk leert men er wat van en gaan deze slaven wat nuttiger dingen doen voor de vrijheid dan bedelen om wat kruimels. Dit is hoe de heersers je zien:

  http://www.youtube.com/watch?v=Auf1rehiA-4

  Bovendien, zelfs als er een referendum wordt gehouden, denk je dan dat ze de uitslag respecteren? Lissabon verraad ring a bell? Treurig dat ze niet alleen je geld stelen maar dat deze slaven ook nog hun tijd en emotionele energie opgeven en meespelen in de poppenkast van ‘ democratie’.

 3. Wat het volk voelt, is wat zij hebben verkozen!
  Als het niet naar de zin is van het volk, bedenk dan, dat nadenken
  te laat is en klagen pas na de ramp plaats vindt.
  Als mosterd na de maaltijd.

  Dus DENK, zelfstandig vooruit!!!

 4. @Hub Jongen [5]: Jammer dat je niet reageert Hub, je zegt wel dingen maar probeer het te onderbouwen…. Weet je het niet, mag je ook gewoon zeggen.
  Bvd

 5. @ric ardo [6]:

  Wacht eerst eens de verkiezingen in Vlaanderen af.Zodra het in Antwerpen (havenstad)gaat rommelen,zou dat weleens het begin kunnen zijn.

 6. Politici die bereid zijn om zo aan mensen voorbij te gaan die missen elke vorm van empathie en hebben niet geleerd dat menselijkheid voor winstbejag, cijfertjes najagen gaat die de mensen beschadigen’.

  De overheid verdient ook een plaatsje in de DSM:
  Overheidsstoornis; burger is beschadigd in verband met onmenselijkheid door idiote wetgeving.

Comments are closed.