HaHa“Brussel wil industriële revolutie”   Nosbericht 22 jan.   *****

Europa moet veel meer zelf gaan maken in plaats van spullen te laten fabriceren in China of Oost-Europa. Een nieuwe industriële revolutie is beter voor de economie, vindt de Europese Commissie.

Omdat Europa niet goed kan concurreren met andere delen van de wereld, stelt de commissie 100 miljoen euro beschikbaar voor bedrijven die investeren in slimme producten.
En op de eerstvolgende Europese top zullen de regeringsleiders zich buigen over de vraag hoe ze de industrie in Europa een duwtje in de rug kunnen geven.

Energiekosten
Nederlandse bedrijven zeggen dat ze het meest geholpen zijn met lagere energiekosten en met minder bureaucratie. Ook voor die problemen probeert Europa de komende maanden een oplossing te vinden. ZIE <http://nos.nl/artikel/600972-brussel-wil-industriele-revolutie.html>
——————————————————————–

Ik ben vreselijk benieuwd wat “Europa” nu gaat maken, en door welke personen dat uitgevoerd gaat worden. (Wie is “Europa” eigenlijk? Bedoelen ze de mensen in de “EU”?

Deze genieën nemen dus € 100 miljoen van het geld waarmee de koopkracht van burgers is verminderd en loven dit uit voor bedrijven die investeren in “slimme producten”.Bij voorbeeld in automatisering waardoor ze met minder personeel toekunnen???

En toch zou ook hier weer DE oplossing zijn als die politici en ambtenaren de burgers meer vrij lieten. Zo zou de nu weer toenemende werkloosheid veel minder snel groeien en zelfs afnemen door eenvoudig het wettelijk minimumloon af te schaffen.

6 REACTIES

 1. Ja “slimme” producten. Omdat we met “gewone” producten niet kunnen concurreren, vanwege veel te hoge loonkosten, vanwege veel te hoge belasting druk. Als de EU ons die E. 100 miljoen niet had ontfutseld was onze positie al weer wat beter.

  Maar het moet weer “slim”, alsof wij inherent slimmer zouden zijn dan Chinezen, met onze 6-jes cultuur. Net zo’n fiasco als die zogenaamde kenniseconomie wordt dit dus.

  ric ardo [2] reageerde op deze reactie.

 2. @Francois [1]:
  Hoge loonkosten….?? Ja, echt wqel. Had vandaag een aanbieding in Amsterdam. Werk als internationaal inkoper/ approvisionneur, betaalde € 37000,- p,j.

  Berekening Bruto-netto Loon LH
  Salaris 37000,00 37000,00
  Loon LH 37000,00
  Loonheffing 18530,23-
  NETTO/TOTAAL 18469,77

  Berekeningsgegevens
  Inkomensafh. arbeidskorting: 30,58
  Heffingskortingen: 175,25
  Afbouw heffingskorting: 61,42

  En hier hetzlefde loon in Frankrijk:

  Le calcul du salaire brut en net

  Salaire Brut Net
  Horaire 20,33 € 15,65 €
  Mensuel 3 083 € 2 374 €
  Annuel 37 000€ 28 488 €

  Scheelt al gauw €10.000, eh nee ik kom niet terug naar NL…!!

 3. Het word pas echt lachwekkend als je naar het bedrag kijkt.

  Wat kan je zoal met honderd miljoen doen? Google maar eens op 100 miljoen!

  Dit vond ik de leukste:

  http://www.nvm.nl/Actual/december_2013/Barneveld_100_miljoen_voor_bedrijventerrein.aspx?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

  Jawel, de EU denkt dus dat je met een bedraag waar je normaliter een bedrijventerrein in Barneveld mee bouwt je Europa breed een complete industriële revolutie kan ontketenen!

  Oftewel: Men is daar in Brussel tot een dermate laag niveau van stompzinnigheid afgezakt dat ze het daar zelf niet eens meer doorhebben.

  Alhoewel ik het vermoeden heb dat voordat deze “Belangwekkende beslissing” genomen werd de 100 miljoen al verdeeld was.

  En dat crapuul moet Europa regeren?

  ric ardo [4] reageerde op deze reactie.

 4. @arvr [3]: MMMhmm waarom zou Griekenland nu weer een lening aanvragen van 17 miljard als Europa het met 100 miljoen moet doen??.. Volgens mij worden die 100 miljoen eurootjes gewoon verdeeld onder vriendjes van vriendjes… laten we zeggen, afkoop sommen!

 5. Investeer in nucleaire research. Een andere energietransitie dan naar kernenergie is niet mogelijk als tenmisnste de welvaart gehandhaafd moet blijven. Windenergie voert richting middeleeuwen.

 6. 100.000.000 in perspectief:

  ca. 20 ct per inwoner van de EU
  ca. 5 euro per werkloze (ofte: 40ct per maand gedurende een jaar)

  Ja dat gaat veel zoden aan de dijk zetten.

  Maar wacht: deel het door 70k (5k per maand x 14) en je zou er zomaar 1400 EU-baantjes kunnen mee bijcreeren voor zonen, dochters, neefjes en nichtjes van politici en reeds op de loonlijst staande eu-ambtenaren…

Comments are closed.