.HOWARD_MISES_gold

‘.

2014 wordt een spannend goud-jaar.
De “geleerden” spreken elkaar volledig tegen over de verwachte koersontwikkeling..

 

9 REACTIES

 1. Nu Bitcoin is doorgebroken bij de voorhoede van de grote massa, krijt goud concurrentie van Bitcoin en alle financiele diensten die meeliften op Bitcoin. Interessant om te zien hoe dat zich ontwikkelt.

  Het leuke van Bitcoin is dat je anoniem, snel en gratis geld/waarde kan overboeken naar overal ter wereld. En je kan er vermogen in opslaan zonder dat iemand anders het weet.

  Daarom was er van het weekend zo’n zielig verhaaltje in het nieuws over dat het een paar bonnenschrijvers was gelukt om een pistool te bestellen op internet en dit op te laten sturen per post. De hetze is begonnen. Want er heeft nog nooit iemand een pistool gekocht met euro’s, toch? Of drugs?

  Naam * [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Naam * [2]:
  Aanvulling: de bonnenschrijvers betaalden het pistool per Bitcoin. Per wanneer zullen ze boetes laten betalen per Bitcoin? Voor of na 1 april?

 3. @Sander [4]:
  Deze link gaat naar een lezenswaardig stukje van Rene Tissen over een mogelijke zwendel met fysiek goud door de Centrale Banken.

  Een vraag is of er voldoende goud is om weer een belangrijke rol te spelen in het monetaire verkeer.
  Ik denk dat dit geen probleem is. Je kunt en immers een prijs voor laten bepalen door de vrije markt.

  En voor de vraag of het “puur” genoeg is, en geen tungsten, zijn al testmethodes.

 4. Er is toch niemand die zegt dat men niet in goud moet stappen. En er is toch niemand die verbiedt goud te kopen en je waardeloze fiat geld om te zetten in waardevol edelmetaal? Wie wordt er gehinderd om niet in goud of andere metalen zijn heil te zoeken? Waarom nog zoveel en zo vaak goud promoten? Al die tijd dat men stopt in topics of andere holadijee verhalen kan men beter aanwenden om te kopen zoveel men maar kan dragen, zoveel men maar kan kopen, zoveel men maar kan aanschaffen. Kom mensen, niet langer wachten, niet langer eromheen dralen, kopen, kopen, kopen!!!

 5. Bitcoin wordt op dit moment gemined door supercomputers die in handen zijn, jawel, de rijke elite van deze geweldige aardkloot. Derhalve koop je met Bitcoin geen droog brood, water of kleding. En dat lijkt me toch een basisvoorwaarde van een ruilmiddel/valuta.
  En wat ook niet geheel onbelangrijk is, is toegankelijkheid. Internet en de daarvoor benodigde pc’s is zelfs in Europa nog geen gemeengoed. De helft van de Europeanen heeft (nog) geen internet en dus ook geen toegang tot Bitcoin. (bron: http://tweakers.net/nieuws/70219/nederland-in-eu-koploper-met-internetaansluitingen.html). En als overheden en banken besluiten om Bitcoin te boycotten, is het uitschakelen van het internet of zelfs het energienet voldoende.
  Leuk Bitcoin, maar ik blijf er met argusogen naar kijken en vertrouw het niet verder dan onze eigen valuta…

  Johnny Feelgood [9] reageerde op deze reactie.

 6. Met een druk op de knop kunnen alle bitcoins met supercomputers door overheden gevonden worden,voor fysiek goud en zilver ligt dit anders,daarbij is dat niet virtueel,
  Toch heb ik de indruk dat de bitcoin een proefballonnetje is van de echte machthebbers,het kan dus geen kwaad om een bitcoin te bezitten.
  Het is namelijk zo dat indien er in werkelijkheid maar 3 miljoen van die virtuele dingen gecreëerd kunnen worden en de machthebbers deze currencie werkelijk in willen voeren(die indruk krijg ik een beetje)de waarde van een bitcoin boven de miljard zal liggen.

Comments are closed.