Jeff Berwick (Dollar Vigilante), Ken Johnson en hun team zijn bezig om een Chiligemeenschap op te zetten in Chili. Geïnspireerd op Ayn Rand – Galt’s Gulch Chile – en economisch gebaseerd op Bitcoin willen zij een self sustaining en rendabele vrijheidsplek creëren. Belangstellenden komen uit anarchistische, libertarische en Bitcoin miljonairs kringen.

Het terrein omvat bijna 7.000 hectare inclusief een boerderij van 100 hectare. Gelegen in een vallei 17 kilometer van Curacavi aan de weg tussen Santiago en het luxueuze strandresort van Viña del Mar. Met de auto vanaf Santiago’s vliegveld is het drie kwartier rijden naar een prachtige plek in de natuur.

De boerderij had al een 65 hectare aan citroenbomen. Onder de naam Galt’s Gulch Organics wil men kruiden, specerijen, fruit, noten en druiven gaan verbouwen. De Amerikaanse en Japanse markt betaald fors voor organische, niet genetisch gemanipuleerde producten.

Het team heeft de rechten op het land, het water en mijnactiviteiten. Aan de grenzen van het terrein stromen twee rivieren en de gemeenschap zit op 56 waterbronnen. Galt’s Gulch gebotteld mineraalwater staat dan ook op stapel.

Een innovatiecentrum zorgt voor de know how op het gebied van energie, afvalverwerking en water. Naast permanente woningen worden er ook gasthuizen gebouwd om toeristen te trekken. Een gezondheidscentrum gaat ook deel uitmaken van Galt’s Gulch Chili. Deelnemende artsen, tandartsen en zorgpersoneel kunnen hun praktijk hier beginnen of voortzetten.

De meeste kopers tot nu toe zijn expats of tweede-woning kopers. Qua inkomsten is er al 1,5 miljoen Bitcoin binnengekomen. Men rekent op vijf jaar hard werk om een plaats te maken waar je ‘kan leven en laten leven, gedijen en laten gedijen’. 

Waarom gaat het Galt’s Gulch Chili wel lukken waar andere projecten faalden ? Volgens Ken Johnson: ‘We zijn een vrijheidslievende gemeenschap maar we proberen niet om een soevereine staat op te zetten. We betalen onze belastingen en gehoorzamen de wet.’ Kijk ook naar Jeff Berwick in een recent interview met Max Keizer over Galt’s Gulch Chili en Bitcoin plus zie het team hier.

13 REACTIES

 1. 1,5 miljoen BTC, is ±USD $1.155.000.000,00. Voor boerenland in een dunbevolkt land als Chili lijkt mij dat erg veel geld. Foutje van de vertaalrobot? Met 1/7 van de totale Bitcoin voorraad daar uitgegeven, doet men het goed bij de Bitcoin miljonairs…

  Daskapital.nl meldde van de week dat het land in GGC duur verkocht wordt en ander boerenland in de buurt daar voor weinig geld te koop is. Ik kan het zelf moeilijk beoordelen. Jammer dat het zo ver weg is; je gaat er niet eventjes buurten op een vrije dag.

  Leuk initiatief overigens. Iets dergelijks is in Europa ook welkom.

  Naam * [2] reageerde op deze reactie.
  Seneca [4] reageerde op deze reactie.

 2. Geweldig, zou er zo naar toe willen..!!! Na een nader onderzoek dan altijd, want het is wel ver weg!
  Onder andere hoe het geregeld is met de Chileense overheid en belastingen. Kunnen die bvb morgen weer allerlei nieuwe bepalingen maken?

 3. @Naam * [1]: Er werd voor 1,5 miljoen Bitcoin verkocht onroerend goed gemeldt. Daar kan je verschillende kanten mee op: waarde van Bitcoin een half jaar terug of omgerekende waarde in dollars bijvoorbeeld. Heb mij verder niet aan waardeoverheveling gewaagd 😉

 4. Jeff Berwick c.s. zijn een paar gladde verkopers die houden van feestjes en lijntjes coke snuiven (liefst vanaf de billen van een hoertje, dat niveau). Ze hebben illegale valse bulgaarse paspoorten aangeboden (en daarmee hun evt. clienten jarenlang gevangenisstraf laten riskeren), en Jeff en z’n vrouw hebben in Argentinie ooit iemand van verkrachting beschuldigd (nadat z’n vrouw een slippertje had gehad met iemand en dat werd ontdekt). Ook hier werd iemand z’n leven potentieel geruineerd en bedreigd met een lange gevangenisstraf op basis van een leugen.
  Dhr. Berwick bewijst het libertarisme geen goede dienst imho door dergelijk dubieus gedrag.

  Seneca [8] reageerde op deze reactie.

 5. Leuk voorstel, maar zonder vrijstaat geen vrijheid. Dit kan je net zo goed opzetten in het westen van Texas of New Mexico waar land ook geen drol kost.
  En mocht men te zijner tijd alsnog proberen soevereiniteit te verwerven, dan zal de Chileense regering er echt geen moeite mee hebben om een stel immigranten het land uit te flikkeren. Terwijl dat in het thuisland een stuk lastiger is. Alleen vries je in Chili niet je reedt kapot zoals in Canada.

 6. @Seneca [8]: Het is gewoon een “barrio privado” (closed/private community) zoals er vele van bestaan in Chili en omringende landen. Maar deze is overgoten met een libertarisch sausje door mensen aan wie ik mijn leven/privacy/vermogen niet aan toe zou vertrouwen, hoe graag ik ook zou willen omdat ze filosofisch gezien vrienden zijn.

  Ik gun ze alle succes, maar wil alleen mijn reserves delen t.a.v. de persoon Berwick, zodat evt. kopers de beslissing nemen met een wat minder gehyped beeld.

  Naam * [10] reageerde op deze reactie.

 7. @N.N. [9]:
  Heb je toevallig een linkje naar een artikel over dit soort strapatsen van Jeff Berwick?

  Hij en zijn team zijn interessante lieden, filosofisch gezien. Maar het lijkt mij ook een zootje ongeregeld waar ik mijn geld ook niet zomaar aan zou toevertrouwen. Maar goed, Anarchast.com is interessant en is gratis te zien.

  Ik ben ook benieuwd naar de ontwikkelingen rond GGC, nu een ex communist de nieuwe regeringsleider van Chili is. De regering welke boeken van Ayn Rand zou lezen is weg nu.

  @Seneca [5]:
  Maak daar maar “zooooooooo 2006” van. Geenstijl heeft zichzelf overleefd maar komt van tijd tot tijd met iets interessants. DasKapital leek daar een voorbeeld van, maar het begint steeds meer op een variant van de Telegraaf te lijken. Niet verwonderlijk, want die is de eigenaar van GS.

  N.N. [10] reageerde op deze reactie.

 8. @Naam * [10]:

  De due diligence rondom die valse paspoorten die door ze werden aangeboden vond plaats door de leden van het forum internationalman.com. Ik kan de link niet meer zo snel vinden, maar door redelijk wat speurwerk werd duidelijk dat het niet legitiem kon zijn.

  Met de volgende 3 artikelen heb je een beetje chronologisch overzicht van gebeurtenissen rondom valse aanklacht van z’n vrouw:
  http://www.eltribuno.info/salta/140632-El-acusado-de-violacion-ya-declara-ante-el-juez-Farah.note.aspx
  http://www.eltribuno.info/salta/141025-Nadie-defiende-a-la-turista-mexicana-ni-sus-amigas.note.aspx
  http://www.eltribuno.info/salta/139688-La-mexicana-que-denuncio-haber-sido-violada-no-se-presento-a-declarar.note.aspx
  Een valse aanklacht doen is ook in Argentinie strafbaar, maar waarschijnlijk heeft de oude gouverneur (business partner Doug Casey in zijn estancia, http://www.lec.com.ar/) ervoor gezorgd dat alles met een sisser afliep voor ze (z’n broer is eigenaar van de krant btw)

 9. Toch een beetje uitkijken voordat je er alles voor opgeeft. Het is nog steeds in Chili en er is een gelijksoortig initiatief in de buurt van Simon Black en de twee projecten vlogen elkaar in de haren afgelopen jaar. SB beweerde dat GGC de waterrechten niet had op hun terrein en zette daarom hun eigen project tijdelijk on hold.
  Dat vond ik altijd wat vreemd. Vanuit GGC werd beweerd dat SB de eigendomsrechten van hun community niet goed hadden vastgelegd.
  Jeff B. is idd iemand die wel de juiste dingen zegt, maar ik zou zelf ook voorzichtig zijn om er al te veel op in te zetten. De bitcoin ATM werd ook grootst aangekondigd en daarna trok hij zijn handen er van af en ik zie dit project (GGC) nu ook steeds minder met JB geassocieerd en meer met KJ.

 10. Tevreden klanten van Berwick aan het woord, wie wil dat niet lezen? Daarom een copypaste van zijn website, voordat deze wordt verwijderd:

  TheTruthismySword
  Let me get this right. You are holding a Wealth Management conference, running the typical gloom and doom, and charging exhorbitant fees for the privilige of talking to your internal staff. I think it is false advertising to call it a wealth management conference at all. I inquired in September about your product offering. You are pushing one product, ONE!!!!!! A Charitable Remainder Trust structuring. An entire Wealth Management conference to push one product, and a product receiving close scrutiny by the IRS since 2008. Yours being nonstandard will make it a target down the road for any foolish enough to trust you. I believe your swapping out of charities to keep the trust going beyond standard CRT protocol to be “untested” by the IRS so we will see if your alteration to standard Charitable Remainder Trusts stands the test of time. It is unlikely to when compared to standard annuity and unitrust Charitable Remainder Trusts which END. The income paid by the trust to the grantor during his or her lifetime is TAXABLE also. You only serve yourself and your drinking and hooker fund Mr. Berwick.

  Why mr Berwick would anyone in their right mind pay your internel staff, represented as experts, 6-7k to attend a conference to meet with, ding ding, your staff. Anyone foolish enough to hand you up to 100k in fees, with ongoing ad nauseum management fees, for something they can establish themselves for 10k via reputable Asset Protection specialists is well, foolish. Most of your writings are about how much you had to drink, of the local hookers, or whining about why you cannot smoke where you want to. I hope most people are smart enough NOT to hand you their hard-earned moneys for your drinking binge and hooker fund.

Comments are closed.