GAS1Gaswinning heeft maar één belangrijk doel, de Staatskas vullen, wat op zich aanvaardbaar zou zijn, ware het niet dat het geld, door alle regeringen, tot dusver verspild is aan prestige projecten en steun aan andere landen via EU.

 

Ook het opvangen van vluchtelingen en investeren in groen, en een multiculturele samenleving opbouwen heeft Miljarden gekost.

Helaas, nu blijkt dat de gaswinning grote schade veroorzaakt heeft in het Noorden is men niet bereid of in staat dat te vergoeden.

Nu voor de verkiezing komen ze met mooie verhalen, maar na de verkiezing begint het geld verdienen weer als belangrijkste onderwerp.
In ieder geval moet je niet verwachten dat bestuurders in het westen er echt mee zitten, enkel het politieke spel telt, en gaat gewoon door.
En de noordelingen zijn met de brokstukken opgezadeld.

————————————
Red: Een interessante vraag is: Van wie is dat gas eigenlijk? Wie is de eigenaar?

11 REACTIES

 1. Minister kamp is een ramp en de mainstream media zit de aandacht af te leiden van de werkelijkheid. ondertussen word heel Nederland kapotbezuinigd en steeds meer mensen moeten naar de voedselbank omdat ze niets te vreten hebben. Alles wordt steeds duurder, ook op onze vrijheden word bezuinigd.
  Dit is onder meer schuld van het ongrondwettig kabinet en de graaiende bankiersmaffia. Vergeet niet dat wij de crisis niet hebben veroorzaakt maar wij wel van alle kanten bestolen genaaid en bedrogen worden.
  Het is nu genoeg geweest, wij als Nederlanders moeten achter onze tv vandaan komen ons gaan verenigen tegen deze ongrondwettige regering en koningshuis, en in opstand komen.
  Wij normale hardwerkende mensen horen de macht te hebben en niet andersom. Laat de graaiende elite de Groningers en de crisis maar gaan betalen, Weg met de politiek!

  ric ardo [3] reageerde op deze reactie.

 2. @Overijssel in opstand [2]: BEn het helemaal met je eens.. ik ben dan ook een tukker.. Nederland moet kapot worden gemaakt. De regering is bezig met tweedeling in het voordeel van de andere nederlander. De participatie komt vooralsnog uit één hoek, u mag raden welke…! Zoals jullie op de foto hebben kunnen zien gingen de grunningers op de vuist met de politie. Nu wordt er enkele miljoenen vrijgemaakt om de getroffen mensen tegemoet te komen. Dus opstaan IEDEREEN en een vuist ballen tegen onze curupte machtsgeile politici die naast een hoop hypocrisi harder kunnen liegen dan de hardhoutenkop van pinokkio.

 3. @reiny [4]:
  Bovengronds is het van degene die het gekocht heeft, maar beneden 2 meter heeft de Staat alle rechten opgeeist

  Nu de grond door gaswinning twee meter gezakt is, is de staat nu eigenaar van de grond?

 4. @reiny [4]:
  Een interessant punt:
  -Van wie is eigenlijk dat gas??Eigenaar? En waarom??
  –de eigenaar van de grond? Die wist niet eens dat het er was
  –de ontdekker?
  –degene die het uit de grond haalt?
  –degene die (mbv geweld) gewoon zegt dat hij het claimt? Het recht van de sterkste?
  –“de Groningers”??
  –“de Nederlanders”?
  –“de EU-ers”?
  –“de wereldbevolking”?

  Richard [7] reageerde op deze reactie.

 5. @Hub Jongen [6]: Dat gas is van niemand en dus vrij toegankelijk voor iedereen. De enige rechtmatige eigenaar van het gas is diegene die het daadwerkelijk wint en dan alleen van het deel dat hij gewonnen heeft.

  Mijn recht is immers datgene wat ik bestuur, wat ik controleer dan wel onder controle heb gebracht zonder daarbij dezelfde rechten van een ander te schenden. Dat gas is nog door niemand onder controle gebracht.

  De staat kan wel heel hard roepen en met geweld afdwingen dat zij de eigenaar van dat gas is, maar daarmee is zij nog niet de rechtmatige eigenaar. Net zomin als dat ik de rechtmatige eigenaar van de maan ben door dat heel hard te roepen of dat met geweld af te dwingen.

  Richard [8] reageerde op deze reactie.

 6. @Richard [7]: Het woord recht is afgeleid van het Engelse woord ‘right’ dat weer etymologisch verwant is aan het Latijnse ‘rectum’ (dat wat onder controle is gebracht). Via het Spaanse ‘derecho’ en het Italiaanse ‘diritto’ komen we uit bij het Latijnse ‘directum’ (dat wat bestuurd dan wel geregeerd wordt).

  Mijn recht is dus datgene wat ik onder controle heb (waaronder dus mijn eigen lichaam en geest, vandaar zelfbeschikkingsrecht) of heb gebracht en hetgeen is bestuur dan wel regeer, zonder daarbij dezelfde rechten van anderen te schenden. Er wordt hier ook verwezen naar het ‘onder controle brengen van iets tov de natuur’, zoals onder meer beschreven door John Locke.

 7. Gaswinning.!! 21 jan.2014

  Mijn inziens is het Groningse gas,gemeenschappelijk bezit. Men,de regeringen vanaf 1960,hebben donders goed geweten dat bij het wegpompen van het gas uit de bodem,dit gevolgen zou hebben w.o bodemdaling en ondergrondse aardverschuivingen, met als gevolg van bevingen,die vernietegende gevolgen hebben. Bewust is hieraan voorbij gegaan.Dat domme politici deze stommiteit begaan is inherent aan hun”BEKWAAMHEID”(kijk naar Rutte en Samson met hun desastreusbeleid) maar dat de NAM haar ogen heeft gesloten voor wat zich nu in het Groningse land afspeeld,is gewetenloos en is wettelijk vervolg baar te stellen.De NAM is een professioneel bodenschatten delver,met alle kennis in huis,zij wisten vooraf met welk gevolg daar aan de slag is gegaan. Zij zijn dan ook collectief met de overheid verantwoordelijk te stellen voor de door hen veroorzaakte schade.Nam is groot aandeelhuoder van de miljarden die al reeds gewonnen zijn,zij
  zijn sluw en betalen al regelmatig ontstane schades als doekje voor het bloeden.DE Groningse bevolking moet zich blijvend verzetten en niet acsepteren de aalmoes van 1,2 miljard.De schade zal verder vreten en nagenoeg in 10 / 20 jaar dit gebied onbewoonbaar maken. Er is maar EEN methode,het gehele winningsgebied totaal ontvolken en een nieuw leefgebied stichten op een andere Groningse locatie.De overheid en NAM zullen doorgaan met hun winningspolitiek,er is geen weg meer terug omdat het wegvallen van de inkomsten Nederland totaal naar de verdoemenis zal gaan.DE MILJARDEN DIE NOG TE WINNEN ZIJN ZULLEN IN EEN FONS GESTORT MOETEN WORDEN,WAARUIT DE GRONINGERS GENOEGDOENING KAN WORDEN ZEKER GESTELD.DE REST MOET BESTEED WORDEN VOOR HET NUT ALGEMEEN,W.O. RESERVERING VOOR DE TOEKOMST. Maar eerst moet dit cabinet verdwijnen waarna een NIET politiek zakenkabinet op deskundige wijze gecontroleerd e.e.a. kan uitvoeren.Lukt dit niet,gaan de miljarden naar Brussel en de rest verdwijnd in het overheids tekort en een ieder heeft het nakijken,zeker de Groningers.

  Hadjememaar [11] reageerde op deze reactie.

 8. @Ad van Kụik [10]:

  zij zijn dan ook collectief met de overheid verantwoordelijk te stellen etc.

  Het voorgaande doet de vraag rijzen:Hoe wilt U die overheid aanpakken?Velen leven al niet meer en waarvan wordt de schadevergoeding wegens zware wanprestatie,dan wel onrechtmatig handelen dan betaald,bovendien zal het oude riedeltje weer tevoorschijn gehaald worden:Het algemeen belang,wat dat inhoudt is inmiddels wel duidelijk geworden.

Comments are closed.