De gemeenschapsmethode (EU) in perspectief, vergeleken met nazisme en communisme. Verder commentaar is overbodig:

http://www.youtube.com/watch?v=oyRbLhdfZ0U

11 REACTIES

 1. Voormalig London City employee Godfried Bloom vergeet gemakshalve te vermelden dat zijn voormalig werkgevers verantwoordelijk waren voor de financiering van het communisme en het nationaalsocialisme.

  London City + FED is als de dood voor het eurosysteem dat goud en niet fiatvaluta’s of staatsobligaties als opslag van waarde gebruikt in een zogenaamde goudwaardestandaard.

  Godfried Bloom en die andere charlatan Nigel Farage ( ook voormalig London City employee) zijn valse profeten propageren een goudstandaard waarbij het goud van de mensen wederom in het bezit van bankiers tercht komt waardoor het spelletje overnieuw gespeeld kan worden.

  Alleen de goudwaardestandaard van het EU systeem dat ook overgenomen is door de BRICS landen breekt de macht van bankiers voor eens en altijd.

  Elke politieke ideologie die het goud d.m.v. list en bedrog danwel geweld afhandig maakt van de bevolking is gefinancierd door bankiers. Daarmee kunnen we het libertarisme in het illustere rijtje plaatsen van communisme, socialisme en fascisme.

  Ratio [2] reageerde op deze reactie.

 2. Beste @Hugo [1]: Graag je iets beter inlezen. Goud in handen van de staat of bankiers in combinatie met het begrip wettig betaalmiddel is niet libertarisch. Libertarisme is tegen dwang en dus tegen wettige betaalmiddelen. En tegen corporatisme. Dus tegen de wetgeving die banken hun macht geeft. En tegen de huidige situatie zowel in de EU, de UK als de VS.

  Hugo [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Ratio [2]:

  U klinkt als een Marxist die vertelt dat Stalin, Mao en Pol Pot het communisme verkeerd begrepen hebben en dat we het nog maar eens moeten proberen…. zucht.

  Ludwig von Mises:

  The gold standard has one tremendous virtue: the quantity of the money supply, under the gold standard, is independent of the policies of governments and political parties. This is its advantage. It is a form of protection against spendthrift governments.

  Totale leugens als je de geschiedenis bekijkt. Zodra overheden en bankiers het goud van het volk in handen kregen, en het volk de papieren claims op dat goud, werden alle goede voornemens aangaande de gouddekking altijd overboord gezet. Vaak was er zelfs oorlog voor nodig om een alibi voor het loslaten van gouddekking te krijgen.

  De enige manier om overheden en bankiers in hun hok terug te duwen is door het goud in het bezit van de bevolking te brengen. Daarna is het totaal niet interessant meer welke fiatvaluta je gebruikt voor de economie.

  Bankiers en overheden hebben er een hekel aan als burgers het goud hebben want je kunt ze niet meer foppen met financiele producten, boom/bust cycli en belasting. De aandelenmarkten storten helemaal in want er is geen noodzaak meer om inflatie voor te blijven als vermogen in fysiek goud wordt omgezet.

  De Angelsaksische wereld produceert niets behalve schijnwelvaart en terreur en de ECB maakt daar een einde aan. Tja, en Wilders voelt de bui ook al hangen. Zonder oneindige dollarstroom is Marxistisch Israel ook volkomen kansloos.

  Charlatan Wilders vergeet overigens ook steevast te vermelden dat het multiculturalisme een verzinsel is van z’n koosjere vriendjes van de Frankfurter Schule. Maar ja, de domme massa trapt toch overal in is het niet?

  Anyway, de enige manier om van de EU af te komen is door gewoon niet meer te stemmen.

  Ratio [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Hugo [3]: De rode draad door de geschiedenis van de mensheid is het afpakken van het goud van de burger. Mises heeft gelijk als hij wijst op de negentiende eeuw waar de gouden standaard hand in hand ging met een grote stijging van de welvaart. De eerlijkheid gebied wel te vertellen dat de gouddekking niet constant 100 procent was. En tot een goudkernstandaard verviel.

  Afschaffen van het begrip wettig betaalmiddel is wat mij betreft nodig, en vrijheid om transacties zo af te sluiten als men wenst. Ik heb geen vertrouwen in de ECB. Als er een valuta op leugens is gegrondvest is het wel de euro. Ik snap je voorliefde voor de ECB in deze niet. Die staat juist door net zo hard de geldhoeveelheid te doen toenemen de dollar in staat om te overleven.

  Hugo [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Ratio [4]:

  Moraal van het verhaal is dat fiatvaluta’s altijd in waarde dalen ongeacht of je ze zogenaamd koppelt aan goud. Het is absoluut niet interessant hoeveel valuta’s er gecreëerd worden zolang het systeem maar blijft draaien.

  De ECB is de eerste bank die dit volkomen duidelijk heeft gemaakt. Diezelfde ECB heeft er wel voor gezorgd dat u uw euro’s altijd kunt blijven inwisselen voor het echte geld, goud genaamd.

  Dat u wilt blijven sparen in andermans schulden is uw probleem en niet die van de ECB.

 6. Hugo heeft gelijk. Goud is handig in tijden van grote inflatie, maar niet noodzakelijk in een geldsysteem. De NLG en DM waren fiatmunten die perfect voldeden vanwege een onafh. centrale bank. Goud is nergens voor nodig.

  Hugo [7] reageerde op deze reactie.

 7. @Vrijdag [6]:

  Goud is wel degelijk nodig, maar niet als valuta. Goud is de tegenbalans van alle financiële producten.

  financiële producten, ook wel bekend als fiatvaluta, aandelen, obligaties en derivaten zijn allen op schuldverklaringen gebouwd.

  Ze hebben u 40 jaar lang wijs gemaakt dat goud geen rol speelt in het monetaire systeem maar dat is beslist niet waar.

  De olielanden worden nog steeds betaald in goud, alleen niet via de centrale banken (goudstandaard) maar via de vrije markt.

  Toen de goudwisselstandaard werd opgeheven in 1971 werd de oliekraan dichtgedraaid want in tegenstelling tot de onwetende bevolking accepteren olielanden geen papieren schuldverklaringen voor hun olie. Goud is het enige echte geld. Geen goud = geen olie

  De slimme Henry Kissinger heeft toen een deal gemaakt met OPEC. Alleen olie voor dollars en de VS zou de goudprijs kunstmatig laag houden via de Comex zodat de OPEC landen hun olie goedkoop zouden kunnen aanbieden en met hun overschot aan dollars het goud op de vrije markt konden kopen.

  Als de vraag naar fysiek goud te groot werd leenden de Centrale banken van de VS en EU hun goud uit zodat het goud en de olie bleef stromen.

  Met de komst van de euro is dit systeem aan z’n einde gekomen. De EU landen verkopen hun goud niet meer en moedigen hun inwoners juist aan om goud te kopen door het btw vrij te maken en te strooien met angst voor een implosie van de euro en confiscatie d.m.v. bail-ins.

  Het gevolg is dat de futureprijs van goud daalt omdat een futurecontract, wat een papieren claim op goud is, geen recht meer geeft op goud. Niemand verkoopt z’n goud meer op de Comex en de claim op elk stukje goud is opgelopen naar 92.

  Kortom, het goud zit muurvast en niemand verkoopt meer. En als het goud niet meer stroomt dan stroomt er ook geen olie meer en zal goud opnieuw geprijsd moeten worden zodat het weer gaat bewegen.

  We spreken dan over een herwaardering van x 30..x 40..x 50..

  Zijn de PIIGS dan nog failliet denkt u?

  Plato [8] reageerde op deze reactie.

 8. @Hugo [7]: Hoe kan de goudprijs dan de laatste tijd dalen? De EU-landen moedigen hun inwoners aan goud te kopen? Dat is nieuw voor mij. Waar kan ik dat lezen. En de goudprijzen dalen omdat een futurecontract geen recht op goud geeft. Nou, van die redenering begrijp ik weinig. Er is toch altijd een relatie met echt goud. En dat is echt nog wel te koop. Als niemand dat verkoopt gaat de prijs toch door het dak.

  Hugo [9] reageerde op deze reactie.

 9. @Plato [8]:

  U wordt al ruim 40 jaar gigantisch voor de gek gehouden.

  Maar het is zoals ik zeg, de goudprijs daalt omdat futurecontracten minder waard worden.

  Een futurecontract is een papiertje waarop staat dat je in de toekomst goud krijgt tegen een bepaalde prijs.

  Als u naar de voorraad goud op de Comex kijkt dan ziet u dat deze nagenoeg niet meer aanwezig is.

  http://tinyurl.com/c28p2h

  Wat is de waarde van een stukje papier als het steeds minder kans biedt op fysiekgoud?

  Onderstaande video legt op een goede manier uit wat de rol van goud is en hoe de futuremarkt in elkaar steekt.

  http://www.youtube.com/watch?v=C4X65TYo51U

  Sinds het ontstaan van de euro verkopen EU landen hun goud niet meer, hebben hun VS staatsobligaties gedumpd en is goud BTW vrij verkrijgbaar in de EU.

  Heeft u nog meer argumenten nodig?

  Plato [10] reageerde op deze reactie.

 10. @Hugo [9]: Je oorzaak en gevolg redenering klopt niet. Als er geen goud meer verkocht wordt door EU-landen moet de prijs omhoog gaan. Overigens maakt het niet zo veel uit of het papierengoud is, zolang de schuldenaar maar solvabel blijkt. In de future-contracten zal staan dat je geen echt goud hoeft te leveren, maar dat je wel het prijsverschil zal moeten lappen. Daar zal je margin voor moeten aanhouden. Met papierengeld is niet zo veel mis, zolang de overheid er maar niet bij kan. Kijk naar de Duitse mark. Dat is toch altijd goed gegaan. Overigens ben ik wel voor een gouddekking, omdat het blijkbaar op den duur toch fout gaat, maar dit zou theoretisch niet hoeven. Overigens heb ik al 40 jaar auto’s, een huis, leuke vakanties kunnen betalen van dat waardeloze geld. Dus wie houdt wie voor de gek.

 11. Je begrijpt overduidelijk niet hoe de futuremarkt werkt net zoals alle andere kakelaars die maar blijven roepen dat de futureprijs van goud omhoog gaat.

  Het is zoals ik zeg, de prijs van papiergoud wordt niet meer ondersteund en het slimme geld koopt nu als een dolle fysiek goud. Bekijk de instructievideo nog maar een keer.

  De totaal gemijnde voorraad is vorig jaar naar China verdwenen en de grootste goudvoorraad in de GLD is voor 40% leeggetrokken.

  De futureprijs van goud heeft helemaal niets te maken met de vraag naar fysiek goud.

  Hier nog een instructievideo

  http://www.youtube.com/watch?v=yXd3f5oKYc0

  het wordt tijd om wakker te worden!

Comments are closed.