Person_Verhofstadt1.Mijn eerst impuls toen ik op EUobserver een filmpje met speech (6 min)  van Guy aangekondigd zag, was: overslaan en gebruik je tijd beter.. Maar ik bedacht me om weer eens een directe, originele speech van hem te horen; het waren immers maar 6 minuten.En ik was wel benieuwd naar wat de EU BIGGEST ACHIEVEMENT , waarmee de speech werd aangekondigd, zou zijn (Na de speech commentaar op dat “achievement!”

Wel, ik was niet teleurgesteld. Het was een echte politieke speech, met een aantal tegenspraken en politieke draai-kreten. Zie maar of je het zelf kunt opbrengen om te luisteren .

.http://www.youtube.com/watch?v=iWoWSwpD1aY?

.Die “BIGGEST ACHIEVEMENT is de “Freedom of Movement.”
Als we daar even naar kijken dan zien we aantal merkwaardige punten:

—-1.De Freedom of Movement was er al VOOR de oprichting van de EU!  Die is namelijk voor een groot deel tot stand gekomen in de tijd van de EG en EEG !

—-2.Het enige wat nodig was (is) voor vrij verkeer van personen, goederen, en geld, is dat overheden de belemmeringen die zij zelf hebben ingesteld, weer terugtrekken. Allerlei invoerrechten, accijnzen,en controles. Dat kan elke regering zelf doen. Daar heb je geen EU voor nodig.Zelfs al doen politici of je daar een EU voor nodig hebt!
Overigens is het opheffen van grenshinder een punt waar het libertarisme al vele jaren lang voorstander van is.

—-3 Het is belachelijk dat “Nederland” (=de belastingbetalers) daar elk jaar € 7 miljard voor moet betalen, zelfs al gebeuren voor dat geld ook nog wat “smaller achievements”..

—-4.Dat dit punt door politici steeds weer wordt genoemd als een enorme prestatie. Daarmee wil ik het niet minachten, maar wel tot normale proporties terugbrengen.

Hoe eerder we met die onzin ophouden, hoe beter.

Eerste openbare mogelijkheid om je afkeer te laten merken is bij de Gemeenteraadsverkiezingen.:

Wat doe je bij de gemeenteraadsverkiezingen ???????
—1.Als Voluntaryist: “Neither bullets nor ballots” Geen kogels en geen Stemmen., niet stemmen.
—2.LP, als zij meedoen
—3.PVV (voordeel duidelijk anti-EU, nadeel: de rest van hun programma)
—4.Anders

Mijn overweging nu om zelf te stemmen: 1=85%, 2= 10%, 3=5%, 4=0%
.Hoever is jouw besluit?

 

11 REACTIES

 1. Het is wel een komiek, of niet? Ik stem LP als mogelijk, PVV, of helemaal niet.

 2. Europees stem ik denk ik de piratenpartij, heb zo 123 geen anti liberale dingen kunnen vinden in hun standpunten.

 3. Ik ben tegen de EU. Sinds de euro is het voor het gewone volk alleen maar bergafwaarts gegaan. Armoede in Europa neemt toe evenals de werkeloosheid. Behalve voor de politici in de EU, die verrijken zichzelf wel in hun zelfgecreëerde belasting paradijs.

  PVV stemmen heeft voor mij geen optie, immers Wilders komt uit de VVD vandaan. Die komt dus ook niet op voor de gewone burger. Veel geschreeuw en weinig wol.

 4. punt 3
  PVV,(Voordeel anti-EU,nadeel de rest van hun programma)
  Ja,als je graag je land naar de knoppen ziet gaan,(en dat gaat het al dankzij de PvdA,VVD,D66,CDA en de rest van die kleine rooie linkse flutpartijtjes,moet je het verdere programma niet voor waar aannemen.

  Mijn besluit is om op een regionale partij te stemmen,ik kan hier namelijk niet op de PVV stemmen.

  Hub Jongen [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Lucie [6]: Vanaf mijn 18e heb ik op de VVD gestemd. Sinds de laatste verkiezing ben ik ermee gestopt. Ik ben tot de conclusie gekomen, dat wie er ook aan de macht is, steeds hetzelfde doet en steeds met dezelfde oplossingen komt.
  Via zoeken op internet kwam ik op de site van de LP. Hun uitgangspunten bevallen mij, niet allemaal, maar toch.
  – soevereiniteit van het individu ipv de overheid
  – vrijheid in handelen en denken, zonder dwang, met enigste beperking dat je de vrijheid van anderen niet mag aantasten
  – het NAP: non agressiviteitsprincipe. Ik mag anderen geen schade aanrichten of hun vrijheid beperken. Stelen, fraude, bedrog en misleid is verboden. Dit zijn ongeveer de regels.
  – sociaal zijn, komt dus van het individu af, en niet van de groep. De verantwoordelijkheid ligt bij jouw zelf, en niet bij anderen of een of ander grote Leider.
  Dit is behoorlijk rechtlijnig.
  Het huidige systeem is behoorlijk sektarisch. Binnen de regels van de sociaal democratie worden mensen en groepen ingedeeld. Links, die vecht tegen de klassenstrijd en rechts heeft een nationalistische agenda tot een rassenstrijd aan toe. Echter, beide, willen niets te maken hebben met de rechten van het individu. Beide bestrijden deze, want de groep is alles bepaald, niet jij en ik. Het individu moet zich schikken, doet deze dat niet, dan met geweld. Het sektarische gedeelte…
  Het geloof in God is in nederland aan het verdwijnen en het geloof in de overheid komt ervoor in de plaats. De definitie van een sekte: een geloofsgemeenschap met opvattingen en gebruiken die zich onderscheiden van overige geloofsgemeenschappen die behoren tot dezelfde stroming als de sekte. Sekten zijn vaak gesticht door een charismatische leider met een nieuwe leer of openbaring.
  De LP wilt de overheid terugdringen en de soevereinitet van het individu (u en ik dus) voorop stellen. Links en rechts zijn hierop tegen, omdat de macht van de overheid willen gebruiken om hun eigen waarden en normen door te drukken. Afwijkingen in welke vorm dan ook, zijn verboden.
  De LP staat niet voor sektarische groepen maar voor de soevereiniteit van het individu. U mag het zelf beslissen zonder dwang van buitenaf.
  Wilt u niet stemmen op de LP, is dat uw recht. Als u wilt stemmen op een regionale partij, dan moet u dat doen. Maar wat u ook doet, denk na, of het zinvol is. Vergeet nooit, het is nog maar de vraag of de politieke partij of leider na u luistert, tenslotte uw hebt gestemd op uw leider, en waarschijnlijk heeft netjes de belasting betaald. Zijn doel is bereikt, maar uw doel nog niet.

 6. LP of anders helemaal niet. PVV is oude wijn in nieuwe zakken. Hun toontje vind ik niet sympathiek, maar nog geen reden om niet op ze te stemmen. Hun programma (dichtere grenzen, tegen hoofddoekjes) is ronduit anti-libertarisch. Daarvoor ga ik niet naar het stemburo fietsen.

 7. Sorry, Hub, maar 6 minuten naar dat ongeïnteresseerde en ontevreden smoelwerk kijken, kan ik echt niet opbrengen. 🙂

  En stemmen?
  Neen, al jaren niet meer, nu niet en nooit meer.

 8. @Plato [8]:

  Vechten met de US lijkt wat moeilijk.Sinds 1945 is o.a.Nederland economisch aan de US gebonden,bovendien lijkt het verlies van identiteit nu niet direct bij te dragen aan een superstaat,wel een mengelmoes van culturen,waaruit huurlingen kunnen worden gerecruteerd.

Comments are closed.