Person_Wilders2 Vragen over het gelijk van Wilders krijgen we regelmatig.

  Om die echter te beantwoorden moet je de vraag eerst meer specificeren.  Over het totale programma is Wilders/PVV zeker niet libertarisch, niet NAP. Zeker niet wat betreft de houding en generaliserende uitspraken over allochtonen en over het sociale systeem. Maar hoe zit dat met de EU?

 

 DE slechtheid van de  EU begint bij Nederlanders toch steeds meer door te dringen. De Vrijspreker verkondigt dit al jaren.
Het blijkt dat de PVV daarover gemakkelijker bij meer mensen gehoor krijgt en kans maakt daardoor in mei veel stemmen te krijgen bij de verkiezingen voor het Europese Parlement (EP).

Zelfs van enthousiaste LP-leden krijgen we vragen of ze voor (anti-EU)resultaten niet beter op de PVV kunnen stemmen omdat die meer kans op zetels heeft.

Wilders heeft nu een aanzet gemaakt voor de verkiezngscampagne met een nieuwe video waarin hij interessant een aantal punten op een rijtje zet.

Ook voor libertariërs kan het nuttig zijn om deze EU punten eens objectief te overwegen. Dus los van de andere hierboven al genoemde zaken.

 

Hier is zijn recente video, met VRAAG:

Klopt wat hij zegt?  Wat klopt niet?

 

Http://www.youtube.com/watch?v=aK3jF-xjiaM?

 

21 REACTIES

 1. Hij heeft gelijk op het punt van de EU. We krijgen de kans om een keihard NEE te laten horen. Gelijk hebben echter is iets anders dan gelijk krijgen. We hebben dat in het verleden al gezien bij het bedrog van Lissabon. We zullen dat ook nu weer gaan zien bij de komende verkiezingen. De Brusselse technocraten gaan voort op de heilloze weg. En wij stemvee? Trekken nog maar s een zak chips open en doen er een koud biertje bij terwijl we naar Utopia kijken.

  Het klinkt wat cynisch, en ik hoop dat ik ongelijk krijg en dat NL uit de EU stapt om weer als autonome handelsnatie welvaart voor haar inwoners kan realiseren. Het pad dat nu gelopen wordt is te kostbaar voor ons kleine landje.

  Laten we hopen dat we niet bang worden van de roeptoeter van D66 die weer zal wijzen op de “vrede” die Europa kent. Laten we vooral kijken naar de kansen die een soeverein Nederland heeft. Als vrije handelsnatie. Misschien zelfs een nauwe samenwerking optuigen met onze buurlanden Duitsland en België.

  Maar laten we asjeblieft de EU laten voor wat het is, een miljarden verslindend monster. Bedenk eens…. 4 miljard netto per jaar…. Hoezo begrotingstekort wegwerken?

  Enfin, wees lief voor uw dierbaren…

 2. Laat ik beginnen met aan te geven dat ik deze vraag heel goed begrijp. En voor de duidelijkheid, ik ben iemand die niet onder stoelen of banken schuift dat ik PVV ga stemmen. Let wel, met een naar onderbuik gevoel. Het uitsluiten van medelanders of het beledigen van mensen op grond van hun geloofsovertuigingen is iets waar ik bij de PVV heel veel moeite mee heb. Anderszijds kan ik inmiddels toevoegen, dat ik me door voornamelijk LINKS denkende mensen net zo uitgesloten of beledigd voel. En dat gezegdhebbende, kom ik op dit punt. Is Wilders in het totaal dan zo gevaarlijker dan de andere partijen. Doen die andere partijen het dan allemaal zo goed? Is het destructieve regeringsbeleid, het pro EU gedrag niet vele malen gevaarlijker dan 1 Geert Wilders? Dat is mijn vraag. Hoe komt het dat steeds meer mensen er voor gaan kiezen toch PVV te stemmen? Komt dit in de ogen van links ULTRA RECHTSE denken niet voort uit het kiezersbedrog van alle voorgaande jaren? Hoe dan ook, de illusie dat stemmen uberhaupt nog een verschil kan maken ben ik verloren. De Eurofielen hebben ondertussen alles zo dichtgemetseld dat ook een G Wilders zijn belofte om uit de EU te stappen niet meer waar kan maken en als dat wel lukt, zitten we vast in een Transatlantisch verdrag. Is de Euro verdwenen, en betalen we met de transatlantische dollar.

  atheist [5] reageerde op deze reactie.

 3. PVV of PVDA is 2 zijden van dezelfde shekel.

  Zionisme versus cultureel Marxisme.. kosher gedachtegoed versus kosher gedachtegoed..

  Verdeel en heers…

 4. Deze U is een neoliberaal instituut bij uitstek en in het leven geroepen voor voor hogere winsten, meer expansie voor handel en activiteiten van multinationals, grootbedrijven, investeerders en financiers. Het is een handels en geldvoorstelling waaraan samenlevingen,naties, mensen aan ondergeschikt worden gemaakt en worden gereduceerd tot middel/consumenten/utilitoren
  Duidelijk elke belangen de hoogste prioriteit krijgen.
  Naderhand worden er allerlei noblele doelen bij verzonnen
  (vrede,integratie,stabiliteit enz enz)maar uiteindelijk draait het allemaal om geld, winst, rendementen en hebzucht
  De neoliberale doelen van geld, macht, status en bezitsvorming passen hier precies in
  De neoliberale ideologie heeft zelfs de moraal aangepast: het doel heiligt de middelen mag rustig gaan ten koste van mensen/anderen, samenlevingen, voorzieningen en hulp-werk de sociale cohesie er uit en ene samenleving ebtsaat uit een optelsom van losse individuen..die alles mogen doen om geld, macht etc. te verkrijgen, als z er maar voor zorgen niet gepakt te worden en in opspraak te komen…

  We hebben dit alles al goed mogen ervaren en gezien hoe integer onze vertegenwoordiging/bestuur is.

  Ik kan alleen constateren dat Wilders wat deze EU betreft gelijk heeft..
  De PVV is de enige anti- EU partij in NL (er zijn nog een paar kritische maar lang niet expliciet als de PVV
  De PVV is geen goede regeringspartij denk ik, de bemensing laat wat afweten, maar kan prima dienst dien als breekijzer om deze EU te proportioneren.
  Maak van deze EU en selfsupporting handelsorganisatie-dat was de bedoeling- en laat die bestuurlijke ambities maar achterwege

  Dat de euro een onding is geworden door de grote verschillen in lidstaten/regio (historisch/cultureel/economisch) is weer een volgende discussie.

  Maar vooralsnog is mijn stellige mening dat we eerst deze ongekozen EU moeten kraken/gijzelen voordat er een keer gelijkwaardig gesproken kan worden en we niet opgezadeld worden met idiote maatregelen van neoliberale aard.

 5. @Duncan [2]: Vind het een vreemde uitdrukking: naar onderbuik gevoel…. is dit een soort van excuus omdat U op de PVV gaat stemmen?
  Ik zelf stem op de PVV uit volle overtuiging omdat de PVV op ALLE fronten vroeg of laat hun gelijk krijgen en ik mij dus totaal niet schaam voor mijn stem op de PVV omdat ik mijn kinderen en kleinkinderen een fijn leven toe wens, en mij niet geroepen voel om de HELE wereld te voeden etc etc.

  Duncan [12] reageerde op deze reactie.

 6. Hier moet je ook eens over nadenken:

  Als de regering met droge ogen steeds meer Nederlanders (plus gelukszoekers) naar een arbeidsmarkt durft te sturen waar helemaal geen banen te vergeven zijn, hoe droog zullen die zelfde ogen dan zijn als ze het heeft over de zegeningen van de EU?

 7. Het beste is om nu wel op partijen als de PVV te stemmen, omdat bijna alle partijen in ons parlement gruwelijk Eurofiel zijn en daar dus geen heil mee te verwachten is. De ubercorporatisten van de VVD zijn in werkelijkheid de vijanden van de klassiek-liberalen en moeten dus koste wat het kost enorm worden afgestraft. Bij de EU verkiezingen bestaat deze kans, dus hoewel ik geen aanhanger ben van de PVV vanuit klassiek-liberaal oogpunt ga ik toch op deze partij stemmen. Ik zou iedereen adviseren om hetzelfde te doen.

 8. Kort samengevat: Zij komen allemaal vanuit de andere EU landen naar ons om onze boterhammen van ons bord te stelen en dat is allemaal de schuld van de EU.

  En de oplossing is om de grenzen maar dicht te gooien.

  Ik sta versteld van dit soort dingen en kan mij niet voorstellen dat je als Libertarier hier vrolijk van wordt.

  De reden dat de ‘Buitenlanders’ hier naar toe komen is tweevoudig:

  1. De landen waar ze vandaan komen hebben nou niet echt een hoge welvaart, hier is wel werk.
  2. Ze komen in een politiek correcte welvaartsstaat terecht waar veel te halen valt.

  Grenzen willen dichtgooien lost geen van beide oorzaken op. Ik ben het wel met Wilders eens dat de EU zo snel mogelijk moet worden ontmantelt tot (maximaal) een vrijhandelsverdrag, maar dat doen door de Nederlandse overheid te versterken is in mijn bescheiden optiek het paard achter de wagen spannen.

  Want wat zijn landsgrenzen nou eigenlijk? Niets anders dan lijntjes op de kaart …

  Geertjan [9] reageerde op deze reactie.

 9. @arvr [8]:
  De reden dat de ‘Buitenlanders’ hier naar toe komen is tweevoudig:

  1. De landen waar ze vandaan komen hebben nou niet echt een hoge welvaart, hier is wel werk.

  Dit probleem lijkt opgelost, er is GEEN werk, slechts arbeidsplek verdringing.

  2. Ze komen in een politiek correcte welvaartsstaat terecht waar veel te halen valt.

  Welvaartsstaat? Ook hier wordt met man en macht aan de afbraak gewerkt en we zijn al een heel eind.

  Resterende vraag: waarom blijven ze dan toch komen?

  Wat zijn landsgrenzen nou eigenlijk? Niets anders dan lijntjes op de kaart …

  Daar dacht Adolf een nuance anders over toen hij al eerder aan een groot Europa dacht.

  arvr [17] reageerde op deze reactie.

 10. Ik stem uitsluitend voor het EP op de PVV! Dat is op 22 mei het enige dat telt. Daarom.

 11. Het jammere is dat een stem op Wilders de enige manier is om tegen die verraders aan te trappen…

  Verder vindt ik het sneu hoe de Polen/Grieken/Turken/Portugezen in Nederland behandeld worden. Bij een uitzendbureau werken voor 5 euro per uur, en als er zogenaamd geen werk voor je is mag je twee weken thuis blijven…

  Ze betalen 900 euro huur voor een hok waar normaal maar 300 euro voor gerekend wordt, en dat mag je delen met 3 of 4 andere bewoners.

  Veel bedrijven behandelen deze medewerkers schandalig (vaak werken zonder pauze’s of maar heel weinig pauze’s, en dat een heel weekend lang (12 uur per dag)).

  En je raadt het al, zeur je hierover dan kun je je spullen pakken! En dit is nog maar wat ik af en toe gehoord heb, er zal nog veel meer gebeuren wat niet door de beugel kan!

  En wat ik nog erger vindt is dat de politiek en de EU hier niets aan doen, het is gewoon concurrentie wordt gezegd, maar een Nederlandse werknemer kan niet concurreren met dit soort constructies…..

 12. @atheist [5]:

  Ehhmmm, is openlijk aangeven dat iemand op de PVV gaat stemmen een logische actie van iemand die zich schaamt? Als ik me had geschaamd dan had ik deze reactie nooit gegeven. Maar in tegenstelling tot jou Atheist ben ik het absoluut niet met alle standpunten en opmerkingen van GW eens. Maar idd voor mij op dit moment de beste keuze.

 13. Natuurlijk stem ik ook voor de PVV dat is de enige partij die ons de kans biedt om uit de EU te stappen. Gelukkig zijn er meer landen die daar zo over denken want in Brussel zullen ze echt niet geloven dat landen zoals Griekenland en Spanje nog voor de EU stemmen en in Engeland is het tij ook aan het keren o.a. dankzij de UKIP van Nigel Farage. Ik denk en hoop dat Wilders gelijk krijgt als hij stelt dat in mei er een politieke aardverschuiving plaats vindt. De EU kost ons ruim 4 miljard euro per jaar, geld dat in Nederland zelf geinvesteerd kan worden voor onze eigen en Soevereine economie zeker als wij weer terugkeren naar de Gulden.
  Kijk wat landen als Zwitserland, Noorwegen en IJsland bereikt hebben door niet in de EU te zitten zij zijn nog Soevereine landen en bepalen zelf wat goed is en hun economie is ruim 10% hoger dan de gemiddelde EU-landen!!!! Een verenigd Europa bestaat niet en zal nooit bestaan daar zijn de onderlinge landen met hun eigen taal en culturen te verschillend voor!!

  H. Clemens [18] reageerde op deze reactie.

 14. Het standpunt van de PVV van Geert Wilders t.o.v. de EU onderschrijf ik volledig. Wat me echter stoort is dat eerdere commentators dan in een adem er aan toevoegen dat ze vinden dat ze het niet eens zijn met de PVV als ze ‘medelanders’ uitsluiten op grond van hun geloofsovertuiging.
  Hoe dom en onbegrijpend kunnen mensen zijn om de ISLAM, want daar gaat het over, te zien als godsdienst, als religie. Verdiep u toch eens een momentje in de gedragingen van moslims en ontdek dat daar niets godsdienstig aan is te bespeuren.
  In Afrika en Azie en de laatste jaren heel prominent in Syrie gedragen moslims zich als LUSTMOORDENAARS. Welke god kan nu van zijn volgelingen verlangen dat Christenen, Joden en ongelovigen gedood moeten worden waar men ze aantreft.
  We moeten niet alleen uit de EU die op grote schaal de islamitische Palestijnen (Gaza-Fatah-enz.enz) subsidieert maar ook moeten we de ISLAM niet langer als godsdienst erkennen. Moskeeen sluiten en moslims die de sharia in willen voeren ons land uitzetten.
  Dat geeft vrijheid.

  Hadjememaar [16] reageerde op deze reactie.
  Duncan [19] reageerde op deze reactie.

 15. e-mailadres wordt niet gepubliceerd! Maar het staat wel op het vlak hoe kan dat?

 16. @M.A.L. Sion [14]:

  U moet niet alle moslims over een kam scheren,bovendien had NL in het koloniale tijdperk buiten het Rijk in Europa de grootste moslimpopulatie en het verleden laat zien,dat Christenen en Joden (b.v.Ferrier-de Joodse kolonisatie van Suriname)ook geen lieverdjes waren.

  Als ik het juist inschat zijn de Palestijnen,die al generatieslang in Palestina wonen Joods en is door de enorme toevloed van Joodse immigratie in Palestina,gedurende de dertiger en veertiger jaren van de vorige eeuw,juist het probleem immens groot geworden.

  google:
  ifamericansknew
  thewe.cc

 17. Caroline, kandidaat LP Amsterdam, schreef op DDS dat zij op het stembiljet zou schrijven: WEG MET DE EU, EN WEL NU, en daarmee het stembiljet ongeldig maken.

Comments are closed.