F16_140115Weer nieuwe militairen naar Afghanistan.! Ik dacht dat we nu MALI en mogelijk CAR, hebben als speelveld voor het Nederlandse leger. Maar uit een NOS bericht van vandaag blijkt dat we nog geld genoeg hebben om ook naar Afghanistan te brengen.

Heerlijk om in een welvarend, rijk, land te wonen!

NOS:
Weer F-16’s naar Afghanistan
    dinsdag 14 jan 2014,

 

Zo’n honderd Nederlandse militairen zijn naar Afghanistan vertrokken. Ze lossen in Mazar-e-Sharif het huidige F-16-detachement af.

 

Het is in 12 jaar het 25ste F16-detachement dat naar Afghanistan gaat. Sinds 2011 werken de Nederlandse jachtvliegtuigen vanuit Mazar-e-Sharif. Eerder opereerden ze vanuit Kandahar, Kabul en Kirgizië voor ISAF en de operatie Enduring Freedom. Ze beschermden toen onder meer de Nederlandse troepen in Uruzgan en Kunduz.

 

Luchtsteun:De Nederlanders helpen nu coalitiegenoten in heel Afghanistan met luchtsteun. De Nederlandse toestellen blijven nog tot midden dit jaar.  Geplakt uit <http://nos.nl/artikel/597441-weer-f16s-naar-afghanistan.html>

 

7 REACTIES

  1. @jhon [3]:

    Een oorlogssituatie is natuurlijk de beste training en “leuk” voor de generale staf.Een generaal is als een koorddanser,als de koorddanser een touw horizontaal ziet hangen,dan moet hij erop af om zijn kunsten aan het publiek te tonen.

  2. @Hub Jongen [4]:

    Wat nog het meest klemt ,is dat Nederlandse troepen worden ingezet voor een neo koloniale oorlog in oude kolonieen,die niet eens tot onze Nederlandse geschiedenis behoren,zoals Nieuw Guinea en de rest van de eilandengroep rond Java dat is.De Javaanse administratie houdt militair ook behoorlijk huis in grondstof rijke gebieden onder toezicht van de zgn.US administratie,deze “bevrijders” hebben kennelijk een zeer beperkte opvatting van mensenrechten in hun vocabulaire.

Comments are closed.