.op de eerste plaats allemaal een Gelukkig jaar gewenst met veel gezondheid en Vrijheid.january_1_calendar_graphic_2 Voor wat betreft de door de politici veroorzaakte crisis in de economie hoop ik dat zij nu gelijk hebben met hun uitspraken dat de crisis “over”  is  en dat het land weer in opbloei is. Zelfs al vrees ik dat het tegendeel waar is.

Het is daarom toch wel verstandig om al uw voorzorgen nog niet op te heffen en bereid te blijven om nog moeilijke tijden door te komen.
Alleen al als maar een deel uitkomt van één van de “geleerden” uit het  Outsider-stukje van gisteren:

Roubini:
1.
The Eurozone will begin breaking up
2.
The U.S. will fall back into recession
3.
A military conflict with Iran will bubble over
4.Emerging markets like China will begin to slow

Nouw, dat is al voldoende om daar goed doorheen te komen. Veel succes en ik wens daarbij veel geluk, sterkte en libertarische solidariteit.

 

 

10 REACTIES

 1. De beste wensen voor 2014 !

  Wat voorspellingen betreft: een kapot uurwerk geeft twee keer per dag de juiste tijd aan. Ook hier geldt: caveat emptor.

 2. Ook van mij de beste wensen voor 2014 !

  Inderdaad, laat je niet gek maken door doemdenkers en angst-porno. Ook niet door nep-optimisten als Rutte, Diesel-Boom, e.d.
  Je kan er beter geld (of Bitcoin) aan verdienen…

  En dan nu vast de hamvraag voor maart en juni: gaan stemmen op de Libertarische Partij – waar het kan? Of je stembiljet als vanouds in de papierversnipperaar stoppen?

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 3. @Naam * [2]:
  “gaan stemmen op de Libertarische Partij – waar het kan? Of je stembiljet als vanouds in de papierversnipperaar stoppen?”

  De Voluntaryisten zeggen :”Neither bullets nor ballots” dus niet stemmen.
  Maar de LP is daar ook zeer dicht bij, en hangt NAP aan. En in de huidige situatie met nog zo weinig libertariers is de LP wel het beste middel om reclame/bekendheid te kweken.
  De kreet van de vorige keer doet het nu nog goed:
  “STEM NIET OF STEM LP”.

 4. Ik wens u allen een voorspoedig jaar, en dat gaat ook gebeuren!! want alle donkere wolken gaan vanzelf voorbij. Soms lijkt het wat somber maar blijf optimist en geniet van je eigen leven en dat je gezond mag zijn. wij kunnen wel klagen dat andere mensen het zo moeilijk hebben, maar daar lost het niet mee op. dus als iedereen begint voor zichzelf goed te zorgen, dan is dat een goed begin ! Vergeet niet je kunt de hele wereld niet redden, dus begin bij jezelf.
  Ben geen egoist, maar optimist en dat wil ik graag zo houden!

 5. Een gezond 2014.
  Natuurlijk is de crisis nog lang niet voorbij, als we alleen al kijken naar de tot nu toe bekende lastenverzwaringen, o pardon, bezuinigingen die we nog voor de kiezen krijgen. Het vrij besteedbare inkomen wordt daardoor verder aangetast en dus het consumentenvertrouwen. Iedereen merkt dat ie er op achteruitgaat en dat zou de economie nu een stimulans geven?
  De mensen zijn gelukkig niet gek en zien steeds beter de leugens die ons worden voorgehouden. Hopelijk realiseren zij zich dat straks ook als er gestemd moet worden.

 6. Ik weet dat een hoop mensen niet gaan stemmen omdat ze zeggen het maakt niets uit op wie ik stem etc.

  Maar als u niet gaat stemmen geeft u een vrijbrief en denken politici, ah ze stemmen niet, dus zijn ze tevreden met onze besluiten.

  Dus ben wijs en laat uw stemrecht niet verloren en stem desnoods op een partij waar u niets mee hebt.

  Hadjememaar [8] reageerde op deze reactie.

 7. @sjef smeets [7]:

  Het gaat erom,dat den Haag zo weinig mogelijk stemmen krijgt,Balkenende heeft de uitslag van het adviesgevend referendum over de Europese grondwet destijds als een vodje papier in de prullenmand gegooid en beseffende,dat hij aan de nationale grondwet gebonden was (ambtseed) er snel een verdrag van gemaakt,echter verbloemende,dat de bevolking nooit geraadpleegd is,om de nationale grondwet ondergeschikt te maken aan internationale verdragen,bovendien komt daar nog bovenop,dat het handvest van de VN het zelfbeschikkingsrecht van de volkeren erkent,van een echte democratie,waar het volk medezeggenschap heeft,is dus geen sprake,hooguit van een geleide “democratie”,waar door het nalaten van een verplichte taak van de verantwoordelijke ministers, zware politieke tegenstanders,die echt een verandering kunnen teweegbrengen,worden vermoord.Derhalve is het volkomen zinloos om als een malloot nog te gaan stemmen.

  • @Hadjememaar.

   Zelf 4 jaar in de raad gezeten van de gemeente en je zult niet geloven van hoe narcistisch raadsleden zijn als het om het eenmaal verkregen mandaat van de kiezers gaat. Eenmaal hun stem in de pocket menen ze dat ze overal verstand van hebben en dat ze daadwerkelijk hun kiezers vertegenwoordigen.

   Politici denken echt dat als je niet gaat stemmen dat je het met hun beleid eens bent. Terwijl dat amper het geval is. Dus als je echt iets wilt doen: GA dan stemmen en stem voor mijn part op iets tegendraads. Maar niet op de gevestigde orde die meent ons te dienen, maar alleen zich zelf in het zadel houdt.

   Hadjememaar [10] reageerde op deze reactie.

 8. @sjef smeets [9]:

  Als politici denken,dat de bevolking het met hun beleid eens is,doemt gelijk de vraag op,waarom dan de gewone burger in Ned. zo bespioneerd wordt(meer telefoontaps dan in de VS!),eind jaren zestig van de vorige eeuw was de Engelse RAF,die een spionageafdeling had in Limburg, al van ca.85% van de Ned.bevolking,medische dossiers,politieke voorkeur,sexuele geaardheid etc.op de hoogte,het is kennelijk een angstpsychose van de politici,dat het volk inderdaad in opstand kan komen,anders kan ik hun tegenstrijdige beleid op vele fronten niet zien,waarbij nog de extreme beveiliging komt van de “elite”zelf,in 1 bericht op deze pagina’s kwam de veiligheidskelder van van Rompuy naar boven en hij zal niet de enige zijn,de belastingbetaler betaalt wel,terwijl de veiligheid op straat kennelijk niet aan de burger besteed dient te worden,waarbij nog opgemerkt dient te worden,dat er nogal vreemde gebeurtenissen plaatsvonden/vinden,niet alleen met de moord op Fortuyn.Den Haag zegt tegen de doodstraf te zijn,alleen op de straat,waar de mandatarissen van de bevolking voor de veiligheid dienen te zorgen, wordt hij zonder Rechterlijke tussenkomst volop uitgevoerd.Toch wel vreemd niet?

Comments are closed.