De Verenigde Staten halen dit jaar Saoedi-Arabië met hun olieproductie in Oilrig-AB-northvolgens een BP rapport. De olieproductie van landen buiten de OPEC neemt met een recordhoeveelheid van 1,9 miljoen barrels per dag toe. Daarnaast is er een enorm olieveld in Italië ontdekt en een nieuw veld in Turkije. Nieuws dat je niet leest in de MSM…

Volgend jaar verwacht men dat de Amerikaanse olieproductie een 43 jarig record gaat breken en 9,3 miljoen barrels per dag gaat halen. Het aandeel van OPEC als leverancier van de wereldwijde oliemarkt gaat in het komende decennium behoorlijk dalen.

Op 13 januari kondigde de Turkse Petroleum Corporatie (TPAO) aan dat het olie ontdekt had in het Silopi gebied in Oost Turkije bij Irak. Deze high gravity olie trof men aan op een diepte van 2,9 kilometer na een onderzoeksperiode van een half jaar. Niet vreemd als je bedenkt dat de Iraakse en Iraanse velden er niet ver vandaan liggen.

In de Basilicata streek in het zuiden van Italië is het grootste binnenlandse olieveld van West Europa gevonden. Met meer dan 1,4 miljard barrels aan ruwe olie is Italië in één klap de derde grootste Europese olieland geworden na Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk.

In de Basilicata streek wordt al olie gewonnen. Val d’Agri produceert 85.000 barrels per dag door Eni – Italië’s nationale oliebedrijf – en Shell. Zij willen de productie opvoeren naar 129.000 barrels. Het volgende veld dat ontwikkeld gaat worden is Tempa Rossa. Daar zouden 440 miljoen barrels aanwezig zijn. Total, Shell en Mitsui plannen een 1,6 miljard investering om 50.000 barrels per dag te hebben in 2016. De regio heeft de potentie om de Italiaanse olieproductie meer dan te verdubbelen in de komende jaren.

Er gebeuren spannende dingen in de oliewinning. Gek toch dat de media hier oorverdovend over zwijgt. Zou dat komen omdat het niet in de kraam van onrendabele ‘duurzame’ energie en de ‘eindigheid van grondstoffen’ past ? Zij houden je liever angstig in schaarste gevangen dat manipuleert en belast makkelijker. Al kan het natuurlijk ook zo zijn dat Poetin gewoon een publicatieverbod heeft afgekondigd.

 

3 REACTIES

  1. Mooi, dan kan Nederland de accijns op benzine weer verhogen…
    Op xandernieuws heb ik gelezen dat er een amerikaans bedrijf is die miljoenen wat electriciteit op kan wekken met een tienduizenste van een liter water. BlackLight Power (BLP)- met zijn ; Solid Fuel-Catalyst-Induced-Hydrino Transition (SF-CIHT), In de MSM hoor je er ook niets over. Maar Nederland is zo rijk dat we gewoon de windmolens in mooie natuur zetten. Het mag wel wat kosten volgens onze regering. Rendement is 0,0, maar ach, dan staat er toch wel wat moois…. Ben benieuwd welke minister familie is van de windmolen bouwer.

    Hijseenberg [3] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.