Person_Verhofstadt_cartPerson_Rutte Mark CartMarx Rutte gaf zondag in Buitenhof een les in politiek. Hoe haal je resultaten voor jezelf en voor je vriendjes. Een belangrijk thema en voorbeeld daarbij was de EU die de Nederlanders constant de strot wordt afgeduwd. Hoe doe je dat?

Eén van de trucs is dat je dan een woord moet verzinnen dat bij de meeste mensen positief ervaren wordt. Dit keer was dit “SAMENWERKEN”. Dit woord gebruik je dan om allerlei zaken aan op te hangen. Graag ook aan zaken waar veel mensen zorgen over hebben zoals Marx zondag de WERKLOOSHEID gebruikte.

Zelfs libertariërs zijn grote voorstanders van samenwerken.
Samenwerken is in vrijheid elkaar helpen om een doel te bereiken en niet gedwongen worden de orders van ander uit te voeren.

Dan verklaar je in de politiek dat de EU  het ultieme samenwerken is,  dat niemand tegen samenwerken is, en dat dus niemand tegen de EU kan zijn! En ook is die EU dan een middel tegen werkloosheid

De onzin en ordinaire on-logica ziet m.i. iedereen in die 1 seconde nadenkt.

Immers de EU is niet een orgaan waarin vrije burgers kiezen om samen te werken.
Het is een machtsorganisatie waarin politici afspraken maken tot welke zaken zij hun onderdanen zullen dwingen te gehoorzamen. Daarvoor hebben ze allemaal hun machtsmiddelen. En als die machtsmiddelen niet voldoen, kunnen ze altijd nog de boel bedriegen. (Zoals bvb bij het Verraad van Lissabon)

Illustratief is te zien hoe goed de politici die EU voor zichzelf gebruiken. In het resumé van een ingezonden artikel:”De overheid creëert topbanen voor zichzelf”
http://eunmask.wordpress.com/2014/01/03/de-overheid-creeert-topbanen-voor-de-elite/

Naast een maandelijks basissalaris van € 7956,87 krijgen de afgevaardigden een maandelijkse -belastingvrije!- ‘onkostenvergoeding’ van € 4299,-, totaal dus € 12.255,87. Iedere afgevaardigde kan tevens elke maand over € 21.209,- beschikken om zijn medewerkers in Brussel, Straatsburg of zijn thuisland te betalen. De eerder genoemde dagvergoeding van € 304,- komt daar nog eens bovenop. Maar dan nog is de koek niet op, want zo ontvangen ze ook nog eens een ‘residentie-toelage’ van 15% van het basissalaris, een maandelijkse onkostenvergoeding van € 607,- (vicepresident: € 911,-; president: € 1418,-) en kinderbijslag ter hoogte van € 300,- per kind. En dan natuurlijk nog eens ruim 10 weken vakantie per jaar.

 Niet onterecht is het gezegde onder politici dat “als je voor 5 jaar naar Brussel gaat, kom je terug als miljonair”

 Dat de EU goed voor de werkloosheid is, is waar voor
–politici: alleen al het Europarlement telt 751 leden, die ook nog allemaal hun staf hebben.
–En dan ook nog 15.000 lobbyisten aantrekken!! Die worden echter niet uit belastinggeld betaald, die willen het alleen een “goede” bestemming geven!

Klap op de vuurpijl bij de les van Marx was zijn antwoord op de vraag:”Waarom hij zo vurig supporter is voor Guy Verhofstadt als Voorzitter van de EU-Commissie; terwijl iedereen weet dat Guy alleen maar nog meer Europa (=EU) wil maken, en dat mensen in Nederland net minder EU willen?
Het spontane antwoord van Marx: ” Guy heeft ons sterk geholpen om Neelie Kroes in de Commissie te krijgen waardoor WIJ nu een Eurocommissaris op een belangrijke post hebben.

Kijk dat is nu een voorbeeld van “samenwerken”.
– – – – – |
Hoe kan “Nederland” van die EU bevrijd worden?

———————-
P.S. Vlak voor het plaatsen van dit artikel viel al op hoe sterk negatief  en hoe unaniem de reacties tegen Rutte en het kabinetsbeleid en de EU  zijn.
Zie ook reacties op : http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/12/nu-is-moment-om-rutte-af-te-zetten/

8 REACTIES

 1. Terwijl iedereen weet:::
  Ik denk dat het volk der Nederlanden stom geboren en suf gewiegd, niet weten wie Cuy is. Ze hopen dat dat de bevrijder is die Wilders eens laat horen hoe hij van de troetel kindjes van het rode subsidie slurpende lieden af moet blijven en dat hij eindelijk eens de pijp aan Marten moet geven, zodat we eindelijk een kalifaat kunnen worden met Brussel als hoofdstad.

 2. Hoe Nederland van de EU bevreid kan worden is makkelijk, we moeten voor een keer met 51% op een kern kabinet stemmen met direct gekozen bestuurders daaraan koppelen we een bindend referenda en de EU is verleden tijd. Jaarlijkse besparing 80 miljard structureel en we zijn van die hele politieke poppenkast verlost.
  Leest u het het boek of de stukken van Sjef Smeets eens op http://www.ziekvandepolitiek.nl en zie dat het ook anders kan.

  Hub Jongen [6] reageerde op deze reactie.

 3. @arvr [4]:
  ok, HET IS IN IEDER GEVAL EEN GROTE FACTOR.
  Maar dat zou ook betekenen dat we “alleen maar” betere methodes moeten vinden om die mensen de feiten duidelijk te maken.

  Hoe gaan we dat opzetten?

 4. @Andre M [2]:

  “. . . van de EU bevreid kan worden is makkelijk, we moeten voor een keer met 51% op een kern kabinet stemmen met direct gekozen bestuurders . . . . ”

  Gemakkelijk??? Wat gaan jij en ik morgen doen om die gemakkelijke taak te verwezenlijken?

 5. @Forlan [7]:

  Nu Hub het laat afweten, naar mijn mening is de overeenkomst de internationalisering (globalisering),of heb ik dat mis?

Comments are closed.